foto

Vlastimil Zavřel

  • nar. 4.8.1954 (62 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1954 v Praze. Jeho otec byl operním pěvcem a matka baletkou. Dalo se tedy očekávat, že se Vlastimil dá na herectví. Po střední škole úspěšně vystudoval Státní konzervatoř. V roce 1976 začal hrát v divadle J. K. Tyla v Plzni a ještě k tomu hostoval v divadle E. F. Buriana. V dnešní době se věnuje Divadlu v Karlíně.

Po vojně, která trvala dva roky začal hrát v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého. Vydržel tam 17 let. Opustil ho v roce 1996 a přesunul se do Divadla v Dlouhé. Ze začátku hrál Profesora Kolíska ve Škole základ života. V dnešní době je znám hlavně jako Vínozpěv v Soudných sestrách, Enrico Basilica v Maškarádě a v inscenaci Ještě žiju s věšákem, čepicí a plácačkou.

Je znám také díky filmu. Prvním filmem byla DÍVKA NA KOŠTĚTI, dále ARABELA, TANKOVÝ PRAPOR, POLICAJTI Z PŘEDMĚSTÍ. V nedávných letech hrál v seriálu RODINNÁ POUTA. Prorazil také v dabingu. Jeho hlas můžeme slyšet z úst Homera Simpsona ve velmi oblíbeném animovaném seriálu Simpsonovi.

Vlastimil má velmi rád svou rodnou čtvrť Braníku, kde dosud rád navštěvuje kamarády a chodí s nimi na pivo do své oblíbené hospůdky U Báby. Mezi jeho koníčky patří sbírání mopedů. Rád na nich jezdí do divadla.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2016 Řachanda
2012 Bastardi 3
2011 Naši furianti (divadelní záznam)
Tajemství staré bambitky (TV film)
2010 Adéla ještě nevečeřela (divadelní záznam)
Osudové peníze (TV film)
2009 Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
2007 Angelika (divadelní záznam)
Crash Road
Kdo hledá, najde (TV film)
Muž a stín (TV film)
Soudné sestry (divadelní záznam)
2006 Lojzička je číslo (TV film)
Nadměrné maličkosti: Jubileum (TV film)
Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí (TV film)
O Šípkové Růžence (TV film)
2005 Lhář (divadelní záznam)
Žil jsem s cizinkou (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
Nadměrné maličkosti: Léčba neklidem (TV film)
Poklad na Sovím Hrádku (TV film)
2003 Bankrotáři (TV film)
Mazaný Filip
2002 Miláček (TV film)
Počkej, až zhasnu (TV film)
2001 Babí léto
Muž, který vycházel z hrobu (TV film)
Oběti: Svědek (TV film)
Otec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (TV film)
Pravdivý příběh Antonie Pařízkové, lehké holky s dobrým srdcem (TV film)
Vůně vanilky (TV film)
Z pekla štěstí 2
1999 Sjezd abiturientů (TV film)
Z pekla štěstí
1998 Atentát na ministra financí (TV film)
Česká soda
Ex offo (TV film)
Genij vlasti (TV film)
Milenec lady Chatterleyové (TV film)
Ostuda (TV film)
Stříbrný a Ryšavec (TV film)
1997 Báječná léta pod psa
Cesta do Paříže (TV film)
Hotelová vášeň (TV film)
Polobotky (TV film)
Vánoční svátky (TV film)
Vojtík a duchové (TV film)
1996 Není houba jako houba (TV film)
Poe a vražda krásné dívky (TV film)
1995 Kulihrášek a zakletá princezna (TV film)
Malostranské humoresky
Playgirls
Playgirls II
Poutníci (TV film)
1994 Divadelní román (TV film)
1993 Dick Whittington (TV film)
Giovane Mussolini, Il (TV film)
In flagranti (TV film)
Nahota na prodej
1992 Klíče na neděli (TV film)
Královský život otroka (TV film)
Kráva
Pravda a lež (TV film)
Váhy (TV film)
1991 Šťastlivec Sulla (TV film)
Tajomstvo alchymistu Storitza (TV film)
Tankový prapor
Tma (TV film)
1990 Maestro (TV film)
Poslední motýl
Pražákům, těm je hej
1989 Atrakce švédského zájezdu
O kouzelné šišce (TV film)
Rubín má barvu krve (TV film)
Vojtěch, řečený sirotek
Volná noha
Vrať se do hrobu!
1988 Bude řeč o penězích (TV film)
Merlin aneb Pustá zem (divadelní záznam)
Naděje má hluboké dno (TV film)
Někdo schází u stolu (TV film)
Pan Tau
Pražská 5
1987 Básník (TV film)
Figurky ze šmantů
Hauři
Narozeniny režiséra Z. K.
Pád rodu Votických (TV film)
Svědek (TV film)
Tři obři a vlak (TV film)
Zuřivý reportér
1986 Chemikál (studentský film)
1985 Já nejsem já
1984 Fešák Hubert
Příliš velká šance
Rumburak
1983 Dva kluci v palbě
Pasáček z doliny
Tři mušketýři (TV film)
1981 Kaňka do pohádky
Láska na druhý pohled
1980 Kluci z bronzu
Rytmus 1934
1979 Čas pracuje pro vraha
1978 Čistá řeka
Silnější než strach
Velikonoce Kamila Morávka (studentský film)
1977 Pasiáns
Příběh lásky a cti
1976 Boty plné vody
Pravé místo pro mne (TV film)
1975 Dva muži hlásí příchod
Plavení hříbat
Šachy (TV film)
1973 Láska
1972 Ukradená bitva
1971 Dívka na koštěti
Pět mužů a jedno srdce

TV seriály

2017 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Plné doznání (S12E61)
Radši tě zabiju (S12E59)
Trosečníci (S12E58)
další epizody (12)
2016 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Tonoucí se stébla chytá (S12E32)
Už jsme velký holky (S12E31)
Změna je život (S12E24)
další epizody (13)
2015 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sestra Katastrofa (S11E11)
Arsenál krásy (S11E10)
Mezi dvěma muži (S11E08)
další epizody (7)
2014 Bastardi (TV seriál)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pomsta (S03E01)
Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Je to ten pravý? (S01E02)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ženatí nesmějí na kafe? (S03E60)
Zahradník má potíže (S03E57)
Přijeď rychle (S03E56)
další epizody (13)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Náves (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Rodinná pouta (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2001 Šípková Růženka (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Ochotníci (S02E04)
Pra pra pra (TV seriál)
To jsem z toho jelen (TV seriál)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1997 Hospoda (TV seriál)
Záskok (S02E06)
Pražský písničkář (TV seriál)
1996 Ďábel v Praze (TV seriál)
Hospoda (TV seriál)
Závěť (S01E01)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Nováci (TV seriál)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Česká soda (TV seriál)
1992 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Pes (S03E03)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Stopa (S01E01)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Chlapci a chlapi (TV seriál)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1984 Sanitka (TV seriál)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Včelař (E04)
1980 Arabela (TV seriál)

Dokumentární

2008 Bouše, Bendl, Cvach a další (TV film)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 18 je jen začátek (TV pořad)
2009 Ceny Thálie 2008 (TV pořad)
2003 Telebazar (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Prima jízda (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)

Hudební videoklipy

1998 Tři sestry - ´63 (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace