Reklama

Reklama

Plán na důchod

  • USA The Retirement Plan (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se Ashley (Ashley Greene) a její malá dcerka Sarah ocitnou v zločinném podniku, který ohrožuje jejich životy, obrátí se na jedinou osobu, která jim může pomoci: na svého odcizeného otce Matta (Nicolas Cage), který v současné době žije život vysloužilého plážového povaleče na Kajmanských ostrovech. Jejich shledání je pomíjivé, protože je na ostrově brzy najde zločinecký boss Donnie (Jackie Earle Haley) a jeho poručík Bobo (Ron Perlman). Když se Ashley, Sarah a Matt zapletou do stále nebezpečnější sítě, Ashley rychle zjistí, že její otec měl tajnou minulost, o které nic nevěděla, a která ukazuje, že její otec je mnohem víc, než se na první pohled zdá. (TommyZR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

borec999 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšité. Príbeh a dialógy príšerne jednoduché a na spracovaní bohužiaľ vidno, že najlepší počin kariéry režiséra má na ČSFD 42% a že mu evidentne chýba talent. Dedko Cage je ako večne ožralý vyslúžilý zabijak v dôchodku v pohode (svojim herectvom sa do podobného béčka točeného s nadhľadom hodí), z ostatných známych tvárí zaujme Ron Perlman a jeho príbehová linka s Cageovou vnučkou a malým cameom poteší i Krotiteľ duchov Ernie Hudson. Záporáci sú neschopní a neškodní, humor občas funguje a občas nie, akcia pôsobí dosť lacno, umelo (digi krv,oheň) a priemerne na béčkové pomery, s 1 či 2 "lepšími" momentami. Lepšie ako Seagalovky, či moderné Willisovky, no z daného námetu a za daných okolností (herci, rozpočet) sa dalo vytrieskať určite omnoho viac. 45% a lepšie 2* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad podobná zápletka ako nedávny Perlmanov Baker. Zase starý dedo (Cage) chráni svoju vnučku pred zlými mafiánmi (pre zmenu Perlman a Haley). Mihne sa tu dokonca aj tá černoška z Bakera, kde hrala policajtku. Ale tentoraz je akcie minimum a je to podané ako komédia. Aspoň som mal taký dojem, ale ani raz som sa nezasmial. Bolo to strašne trápne. Po technickej stránke to pôsobí veľmi lacne a amatérsky. Zase film za pár drobných. Nevidím nič, čo by som na filme pochválil. Možno za Cagea, ktorý sa aspoň snaží hrať, ale v tejto mizérii mu to je prd platné. 2/10. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co se zase nepozdává zdejší obci kverulantské? Za mě náhodou úplně na pohodu jednohubka co se s vypnutým mozkem dá bez problému sledovat. Cage si tu roli vysloužilýho vychlastanýho zabijáka užívá. Navíc ukazuje, že i akci ještě pořád v pohodě zvládá. Černošská holčička pak překvapivě není nijak zvlášť otravná a dá se přežít. Jasně o analogový akci tu nemůže bejt řeč všechno je digitální jako prase jak už je dneska u podobných nízkorozpočtových filmů zvykem, ale tady mě to ani nějak extra nesralo a přiměřeně jsem se bavil. Samozřejmě, že Nico má z poslední doby i povedenější kousky, ale tohle je přesně ten příklad neurazí ani nenadchne a dá se s tím zabít večer.60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Nicolasovi tá rola neoholeného, ožralého pána chrápajúceho s fľašou v ruke pasuje, veď za to dostal kedysi aj zlatú sošku. A kto vie, do akej miery to musí aj hrať. Inak film svojím spôsobom aj vtipný, ako má byť, a silne pripomínajúci The Bakera, keďže sa objavia niektorí rovnakí herci, rovnaké prostredie Kajmanov a ide o jeden z troch dohodnutých filmov, ktoré sa natočili v spolupráci s kajmanskou vládou, a zdá sa, že to bolo scenáristicky len tak narýchlo upravené, nech máme dielo rýchlo hotové a ide sa na pláž. Ale dá sa pri tom oddýchnuť aj pousmiať. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený na Kajmanských ostrovoch od 28. mája 2021 a aj vzhľadom na to si rolu Hector zahrala Grace Byers, ktorá z Kajmanských ostrovov pochádza. Na svojom Instagrame 26. mája 2021 k tomu napísala: "Som taká šťastná, že sa vraciam domov."  (Arsenal83)
  • Film vznikol ako tretí a posledný v poradí ako súčasť dohody o produkcii troch filmov medzi americkými spoločnosťami Productivity Media a Darius Films, Filmovou komisiou Kajmanských ostrovov, Ministerstvom medzinárodného obchodu, investícií, letectva a námorných záležitostí a Dart Enterprises. Prvým bol Blue Iguana (2018) a druhý The Baker (2023). Vzhľadom na dohodu vláda Kajmanských ostrovov uľahčila prístup na viaceré miesta na ostrovoch, zabezpečila hotelovú podporu pre hercov a štáb, ako aj urýchlené pracovné povolenia a nevyhnutnú administratívu, aby sa výroba mohla začať včas. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno