Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestadvacetiletá studentka Finn chce dokončit diplomovou práci na téma ženského lidového umění a přemýšlí o tom, zda se má provdat za svého snoubence Sama. Potřebuje čas, aby si vše utřídila, a tak se vydá na léto ke své báječné babičce, do městečka, kde prožila téměř celé dětství, když se o ni matka po rozvodu přestala starat. V babiččině domě se už léta setkávají přítelkyně při šití dek, během práce si vyprávějí bolavé příběhy o nespoutané vášni, hluboké lásce a radosti, také o zradě a zlomených srdcích. Tentokrát se sejdou při práci nad přikrývkou, která by měla být svatebním darem pro Finn. Druhý den se Finn na koupališti seznámí s přitažlivým mladíkem Leonem. Když za ní přijede Sam, aby jí ukázal plány budoucího domu, rozrušená a nedůtklivá Finn se s ním pohádá. Sam raději odcestuje. Finn se cítí vinna a shání ho telefonem. Vyděsí ji, když se ve sluchátku nečekaně ozve ženský hlas. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

venison 

všechny recenze uživatele

Povídkový vzpomínkový film starších žen, které vypráví o radostech a strastech manželstvích či jejich tajemstvích s milenci.. Spojujícím článkem je roztomilá Winona Ryder jako nervózní rozpolcená budoucí manželka.. Příjemný televizní film pro ženy u klubka vlny a rozpleteného svetru s horkým kakaem :-) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Plný dům starých bab vzpomínajících na minulost a jedna mladá, pro kterou ty staré šijou deku. Při té příležitosti se dozvíme, jak která z těch švadlen žila, kotrmelce a pády, ale i nějaké to štěstí. A mladá Finn má v hlavě dost guláš a zoufale se stébla chytá, aby se životem uhrála alespoň plichtu. Poslouchá příběhy těch starých ženských, které už dávno ví, že ta plichta je vlastně výhra a ne každý má to štěstí ji uhrát. A pomalu protřednictvím těch vyprávění skládá střípky té "své" mozaiky. Přestože jde o poeticky laděný film, líbil se mi dost, tímto stylem uchopený příběh se málokdy vidí. Babky to hrajou všecky velmi dobře...80% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když to na první pohled vypadá jako hodně ženský film, a on také hodně ženský je, přece jen hlavní postavy jsou tu ženy, tak třeba pohledem Winony se řeší problémy, které může mít i muž. Nejistota toho, co člověk vlastně očekává. Tohle se mi líbilo, to přemítání, ta jasná odpověď v závěru už tolik ne. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Obsah uvedený v oficiálnom texte distribútora temer doslova prepisuje dej, ale v podstate to vôbec nevadí. Spomínanie žien, vyšívajúcich svadobnú prikrývku z kusov látky, na dávne sladkobôľne vzťahy a paralelné uvažovanie dievčaťa, o výbere toho vhodného partnera je len kombináciou x variácií príbehov veľkých lások so smutným koncom. Pomerne dobré herecké výkony a miestami sľubné rozohratie zápletky, ústiace však vždy kamsi do stratena, nezachráni celok: jednorazovú, veľmi rýchlo zabudnuteľnú a v podstate zbytočnú záležitosť. Samotné poznanie, že sa máme orientovať predovšetkým vlastným citom, nespraví ešte z filmu kvalitný, emócie vzbudzujúci film. ()

cross 

všechny recenze uživatele

V podstatě zcela zbytečná a přeslazená romance, která ukazeje střípky ze života několika žen vyšívajích ornamenty do deky a snaží se tak pomoci životnímu rozhodnutí vnučky jedné z nich. Filmu chybí vtip, nápad i nadhled, nemluvě o nepříliš ohromujících hereckých výkonech. Za pozornost však stojí příjemná, i když neoriginální hudba Thomase Newmana a v některých silných chvilkách velmi hezká a efektní práce kamery.. Pokud však nestojíte o rychlokurs s názvem "Jak si ušít pravou americkou prošívanou deku", nechte si tento filmeček s klidným svědomím ujít. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Když Finn (Winona Ryder) vysvětluje původ svého jména jako "hippísácké", jako by mluvila o sobě. Také její rodiče byli stejně jako ve filmu "hipíci" a jméno jí dali podle města, v kterém se narodila. (wictoria)

Reklama

Reklama