Reklama

Reklama

Mladá modrá krev

(seriál)
  • Švédsko Young Royals (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Princ Wilhelm si zvyká na nový život na prestižní Hillerské internátní škole. Naslouchat hlasu vlastního srdce ale bude těžší, než si myslel. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (42)

petrsv 

všechny recenze uživatele

1. řada: Prostředí Švédska, jazyk, zvuk a ne úplně okopírovaný scénář odjinud jsou fajn. Fakt potěší, když čekám obvyklý dialog a ono je to jiné. Možná by i celkově bylo nebýt Netflixu. Škoda, že něco takového nenatočí švédská televize. Nakonec je z toho tedy opět emoční drama, které má za cíl teenagery prostě dostat. Jsou tu jisté podobnosti s Korunou. Mezi Korunou a Young Royals je však dost zásadní rozdíl v čase, ve kterém se děj odehrává. A to dělá z Young Royals víc fikci než realitu. Což je škoda, protože opačný poměr by hodnotu seriálu mnohonásobně zvýšil. Je ovšem otázka, je-li po něčem takovém vůbec poptávka. 2. řada: Sklouzává to k obvyklým dialogům, scénkám, obrazům jako v jiných seriálech. Děj je povrchní a zbytečně natahovaný. Vyrovnává to však naprosto dokonalá hudba. 3. řada: Děj už připomíná prakticky jakýkoliv dnešní seriál, kdy scénárista vkládá uměle vytvořené problémy, jen aby bylo co řešit. Že to postrádá přirozenost, je irelevantní, podstatné jsou povrchní emoce. A ty se u cílové skupiny jistě dostaví. Celkově: Seriál s příšerným scénářem, hroznou kamerou, skvělými herci a vynikající hudbou. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Síce to ma názov ako z nejakého gay porna po obsahovej stránke veľmi nie je čo vytknúť :). V porovnaní S Love Viktor tento seriál ma podstatne zaujímavejší obsah aj postavy zasadene do školského prostredia. Nechýba tu šikana delenie na vrstvy tých hore a ostatných... Celkovo svižný príbeh ktorý nenudí podčiarkuje dobrý výber hudby a aj dobrý výber hercov. ()

Reklama

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*7,5/10* Lehce nadprůměrné romantické drama, které sice nepřináší nic extra nového, za to ale rozhodně nenudí. Švédi se s tímto velmi dobře popasovali a dokázali vytvořit vcelku obstojný a koukatelný počin - jehož příběh se primárně odehrává v prostředí švédské internátní školy. Musím pozitivně ohodnotit úžasné herecké výkony hlavních představitelů i vedlejších postav (zejména bych vyzdvihla Augusta, bez kterého by to nebylo ono - ten byl hlavním hnacím motorem celého příběhu a uváděl vše do pohybu), dále chytlavý soundtrack a v neposlední řadě skvělý střih či kameru. Co trochu shazuje tento seriál je pomalejší start, lehce předvídatelný děj či místy dosti klišé scény. Konec zůstává otevřený a já jsem zvědavá, jestli se dočkáme pokračování - které bych v tomto případě ocenila. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem si dřív myslel, že mě seriály moc neberou, tak začátek letošního roku mám teda žně. A to jsem se k Young Royals odhodlával dlouho, upřímně mě tohle téma moc nelákalo a zpracování jsem se trochu obával. Ale! Young Royals jsou aktuální, osvěžující, vizuálně vymazlený, s parádní hudbou a skvělými hereckými výkony - při některých scénách mě až mrazilo ("We did nothing wrong.") a závěrečnej díl 1. série je obzvlášť povedenej. A to se o seriálech často říct nedá. Bavilo a těším na 2. sérii (má vyjít letos, 2022), kdo by se nadál! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tři díly mluví za vše. Směr je jasný, styl taky. Jen mně to prostě nesedí. A je to čistě subjektivní. To co se zdá být jako kniha pro náctileté od Greena v tomto případě v gay podání to pro cílovku asi jede. Pro mě je to furt to samé dokola.  Jen prostředí je trochu originální, ale nedokáže totálně zaujmout. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je švédsky a je natočený vo švédskom jazyku, herci ho však sami nadabovali v angličtine pre zahraničných fanúšikov. (Petra321)
  • Scéna, kdy Wilhelm (Edvin Ryding) po hádce s rodiči shazuje dárky, je improvizace. (Pavlam)

Reklama

Reklama