Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (307)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Těch věcí co mě tady sedli je víc, ale naprosto mě dostala ta lehkost, která z filmu jde. Já, SImon je vysíláč pozitivní energe Skvěle napsaný postavy hlavním hrdinou počínaje přes tátu a učitelky divadla konče u ní co scéna to luxus.Tleskám i za to, že se konečně podařilo natočit homo film naprosto na pohodu. Vždycky když je ve filmu sestava mladých herců pečlivě si všimám hereckých výkonů a hledám s pro sebe budoucí hvězdy a tady to bylo hodně dobrý. Nick skvělý a celá jeho parta včetně toho nešťastníka, který si libuje ve veřejném vyznávání lásky převedla naprosto přirozený suverení herecký výkony. Je to na hraně mezi 4-5* , ale hodně nápadů, zábavy, vážnějších momentů, lásky a neskutečný pohody to vše v jednom balení mě dokoplo k pětce. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší feel-good film od "Orla Eddieho" (i když samozřejmě na úplně jiné téma). Skvělý výběr hudby, přirozené herecké výkony méně známých herců (Nicka Robinsona si definitivně přidávám na osobní seznam "čumáčků"), oblíbíte si ale i Simonovy rodiče v podání zkušených Jennifer Garner a Joshe Duhamela. A je mi úplně jedno, že reálný svět není vůbec malovaný takhle na růžovo. P. S. Fakt, že během natáčení se bratr Nicka Robinsona přiznal k homosexualitě, je pro tenhle snímek stejně nejlepší reklama. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Love, Simon" je v mojich očiach dobre spracovanou teen romance drámou. Myslím si, že všetky postavy sú zachytené veľmi ľudsky, nič nie je zbytočne nafúknuté a dáva to aj do života niekoľko dobrých lekcií. Osobne najlepšie asi vnímam to, že keď Martin urobí veľkú chybu, tak vnútri pochopí, že urobil obrovskú chybu. Občas sme všetci naštvaní, zatrpknutí a v dôsledku toho sa rozhodneme urobiť niečo, čo by sme možno inokedy nespravili. No ak si dokážeme priznať, že nás to mrzí a pochopíme dôsledky našich činov, tak to z nás robí dobré ľudské bytosti. Ktoré vedia urobiť chyby. Ale chceme veci napraviť. Vo filme je podľa mňa veľmi dobrý výber hercov, film má skvelú atmosféru a vie byť aj vtipný, aj dramatický aj príjemne romantický. Máme tu síce aj nejaké tie klišé a vieme kam sa to po jednotlivých scénkach nakoniec dostane, no minimálne sú to momentky, ktoré sú pochopiteľné a nesústredíme sa na ne moc. A občas by som asi chcel, aby Simon niekde pochopil určité veci, ktoré sú mne ako divákovi absolútne jasné, no on ich akosi nevie správne vnímať. Možno by to niektoré jeho rozhodnutia ovplyvnilo inak a mohlo to ísť trošku inou cestou. Ale výsledne je to podľa mňa skvelý film. Postavy sú super, dokonca aj rodičia hlavného hrdinu a jeho mladšia sestra. A všetko to spolu funguje bravúrne. Keby sme upustili od tých klišé, tak by som išiel s ratingom vyššie, ale aj tak som veľmi spokojný a nemám problém sa k filmu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Feel good coming of age žánrovka s gay tématikou, ale naštěstí to není nijak oplzlé či nevhodné, naopak v pohodě strávitelné. Hlavní hrdina je sympaťák i jeho kamarádi všichni hrají skvěle, má to fajn tempo, hezky se na to kouká a ke konci režisér i slzy dokáže z diváka vydojit, takže nečekaná spokojenost. Fajn film. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podobných dramat ze střední, minimálně těch, kteté za to stojí, už příliš není a pak se objeví zničehošnic podobný klenot a vypráší kožich na všech festivalech. Hlavní sebranku tvůrci pobrali jednak v 13 Reasons Why, jednak ve Flashovi nebo I am in the band. Ale i to možná pomůže ke ztotožnění s postavami. Love, Simon je výborně napsaná, zrežírovaná a zahraná dramedie, která v člověku (pokud není úplný pařez) probudí mnoho emocí a na konci vykouzlí úsměv na tváři. A gay tématika je jen přívěsek dnešní doby, funguje to samo o sobě. PS : Josh Duhamel tu dostal asi nejvděčnější roli kariéry. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • V knize má Simon (Nick Robinson) ještě jednu sestru. (ČSFD)
  • Simon (Nick Robinson) ve filmu používá pro své e-maily text z písně „The Waterloo Sunset“ od The Kinks. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2018 na Mardi Gras FF v Sydney. (Varan)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama