Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (88)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na kratučkú chvíľu som uvažoval epizódam popridávať po 1* a rovnako tak celkovému hodnoteniu, lebo - čuduj sa svete - súdruhom z Netflixu došlo že stereotypy o zlých bielych otcoch a dobrých kakaových rodičoch ktorí chápu inakosť svojich detí ako ich predostreli v Sex education vadí ešte aj samotným rodičom detičiek, ktoré sú teplučké ako radiátor a ani tak ich neodvrhli. Dokonca súdruhovia z Netflixu nijako neurazili kresťanskú vieru a to už je čo povedať. Korektné čiernobiele páry ostali, pochopiteľne aj tenisky Vans, nechýbali cca 9 ročné dievčatá ktoré riešili či sú lesby alebo nie (.-D) ale seriálu patrí obdiv. Jednak herec čo hrá Charlieho má uši vyťahané tak ako keby ho pri indickej fajke za ne ťahal bojfrjend pri každej príležitosti a treba uznať že je to celkom milé, napriek tomu že som statočným držiteľom titulu homofób rocku na tejto databáze už niekoľko stoviek komentárov :-D. Tajne som dúfal v niečo v štýle End of the F***ing world, dostal som podstatne lepšie, ale aj teplejšie Sex education. Málokedy čítam komentáre iných a o to menej sa k nim vyjadrujem ale jednu z epizód som okomentoval v štýle že mnohí ľudia budú ľutovať že toto nebolo natočené v čase ich dospievania a ajhľa, spomína sa to tu. Mne to nechýba, mne stačil heterosexuálny Baywatch a Beverly Hills a aj tak by som teraz do amerického fastfoodu žrať nešiel. A zaujal aj druhý komentár že kohosi prekvapuje že človek si nepozrie o čom je seriál a potom ho hnevá že je o radiátoroch. Nuž, neviem aké máš IQ milá moja, ale napadlo Ťa že dotyčný použili funkciu Netflixu nechám saprekvapiť a táto agitka im tak trochu zámerne vybehla? Zlatým klincom seriálu je nepochybne výzva mladým aby sa to nehanbili povedať. Pravda, ak s tým vyjdete von vyhýbajte sa niektorým miestam najmä v nočných hodinách. A to je z mojej strany naozaj priateľská rada... ()

poet 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný seriál zo školského prostredia, ktorý nenaštve ale ani nič nove neprináša. Má to ozaj dobrý začiatok ktorý je pomerne emotívny aj je trochu na škodu že sa ústredná dvojica dá "dokopy" pomerne rýchlo. Škoda že jednotlivé epizódy majú pomerne zostupnú tendenciu  a proste vás  tieto teenage boliestky prestanú baviť. Napriek tomu že Charlie aj Nick sú skvelí herci ktorí si vás získajú ten scenár dosť kríva.  Seversky seriál Mladá modrá krv mal podstatne vyspelejší príbeh... ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Drobná vsuvka na začátek: Psal se rok 2018 a já čirou náhodou na YouTube narazil na přenos jakési mně neznámé kapely zvané Chvrches. Tu jsem si rychle oblíbil, ale chtěl bych vypíchnout jeden moment z onoho koncertu CHVRCHES: Live at House of Vans a to konkrétně právě "drop" v Clearest Blue, kde evidentně NĚKDO přidal na hlasitosti (je to znát i v tom, že po pár vteřinách hlasitost mírně klesá). A právě podobně umocněný zážitek poskytuje i Heartstopper. Napsal bych, že to je dle mého nejlepší použití Chvrches písně v něčem, co jsem viděl, ale vzhledem k tomu, že kromě Heartstoppera jsem slyšel pouze Warning Call v Mirror's Edge a Science/Visions v The 100, tak to moc na váze nepřidá. Co by mohlo přidat na váze je roztomilá romance hlavní dvojice. To bohužel stále není samozřejmostí, takže to v někom vyvolává reakce smutku a závisti. Ve mně to vyvolává reakce radosti, neboť bych z celého svého srdce přál lidem (těm, co to chtějí - myslím na vás, aroace-coded Isaacu a Tori) mít to, co mají Charlie a Nick a myslím si, že tento seriál je správný krok - krok, který ukazuje kvalitní a širokou LGBTQ+ reprezentaci jako normální součást života, aniž by z ní byla cítit pachuť panderingu nebo marketingu, neomezuje se na délku celovečerního filmu a je (v poměru s jinými počiny) celkem drama-free, přesto však drama v ní není odfláknuté. Už jsem zmínil Charlieho, Nicka a Isaaca, za zmínku, ale stojí celý ansámbl - páry Tao/Elle a Tara/Darcy, sestra Charlieho Tori, ale i dospělé osazenstvo (velké plus za krásnou reakci od Olivie Colman na coming out). Třešničkou na dortu pak pro mě byly příjemné "komiksové" kreslené efekty a edit, takže to ve výsledku nebylo jen o kameře a hercích. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

ne, nemůžeme mít aspoň jednu pozitivní komentářovou sekci na čsfd tečka cé zet. vždycky se tady najde někdo, kdo se ohání větou “MáM GaY KaMarÁDy ALe VaDí Mi KdyŽ To VŠeM cPoU”… vadí vám lgbt komunita? NEDÍVEJTE SE NA TO. nemusíte pod tenhle feel-good, krásný, roztomilý seriál psát ZBYTEČNÝ komentáře o tom, jak vám to vadí. prostě to ignorujte, nezkoušejte se dívat na něco, jen kvůli tomu, že je to “trendy” nebo na hlavní stránce netflixu. řekněte si “je tento seriál o gayích? ano. vadí mi gayové? ano. pustím si to tedy? NE.” a nepište sem sračky, který si stejně nikdo nepřečte a pokud si ty vaše hovna někdo přečte, tak si o vás bude myslet, že jste úplně vymaštěný. díky!!!!! :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Střední škola – trapasy, vymezování se, formování se a první lásky. Tentokrát lásky neheterosexuální. ____ Je dobře, že takový seriál vznikne, povzbuzuje mládež, která nemá vyjasněnou sexualitu, že je to naprosto normální. Což je. Série je však strašně plakátovitá, spíš tezovitě edukativní, než že by přinášela nějaký silný a zajímavý příběh. Přináší i návodná řešení (svěřit se oblíbenému učiteli, přiznat pravdu rodičům) – a téměř vše se vyřeší do naprosté selanky. Nechybí ani obligátní věta: Chceš si o tom promluvit? Zajímalo by mě, jestli podobné typy seriálů slouží středoškolákům jako vzor a oni přejímají způsoby dle svých televizních předobrazů. Zatímco jejich vrstevníci v minulých dekádách museli sami hledat, co je správné a co ne, jak reagovat, teď to mají předložené na stříbrném tácu. Nepovede to ke stereotypnosti? Zas to ale některým může poskytnout dobrý návod a nemusí tápat v nevědomosti. _____  Série se snaží obléct cool kabátek s dokreslovanými efekty a hojnou mobilní konverzací, aby se přizpůsobila komunikaci mladých. Tohle ale nemůže zastřít, že zde máme pouhý popularizovaný návod, co si počít, jak od nějakého středoškolského psychologa. A ze světa, který není reálný, protože téměř všichni jsou hodní a chápaví. SHRNUTÍ: Beverly Queer ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Automobil, kterým Charlieho vozí jeho otec, je Škoda Octavia combi první generace. (emkon)
  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)

Reklama

Reklama