Reklama

Reklama

Já, Victor

(seriál)
Trailer
USA, (2020–2022), 13 h 26 min (Minutáž: 24–34 min)

Předloha:

Becky Albertalli (kniha)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Seriál sleduje nového studenta střední školy Creekwood Victora na jeho vlastní cestě sebepoznání, kdy čelí problémům doma, přizpůsobuje se novému městu a bojuje se svou sexuální orientací. Když se mu zdá, že je toho na něj příliš, obrátí se na Simona, aby mu pomohl zvládnout vzestupy a pády střední školy. (Disney+)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (50 %): Jakkoli miluju Love, Simon, jakkoli nedám dopustit na coming of age kousky a jakkoli jsem byl nadšenej z realizace Love, Victor, tak nemůžu jít výš. Jestli se Love, Simon vyčítala americká nereálnost, tak nevím, co se píše o tomhle seroši. Nicméně srovnávání s Love, Simon se raději rovnou vyhnu, protože kvalitativně je tohle hned o několik tříd níž. Všechno zde působí tak nějak béčkově od režie až po herecké výkony - a když už to nějaké silnější místo má, pak najednou přijdou momenty, kdy je vám při sledování vyloženě trapně a máte pocit, že sledujete nějaký Disney kýč pro děti. Vše je tu totiž doslovné jako nějaká klišé příručka s mottem "Be yourself". Škoda. Ještě tu jsou ale malé naděje do druhé řady, protože scénář sám o sobě vůbec nebyl zajímavej a v podstatě v tom nejlepším skončil. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

stravila jsem 6 hodin divanim se na tenhle serial. bylo to vlastne jako alex strangelove. porad to najizdelo na nejaky originalni napad, ale pak se z toho stala nejaka typicka spanelska telenovela s hlavni postavou, ktera je gay (aby to nebyla zas tak obycejna telenovela😼). postavy byly mega cute a sexy. pribeh stereotypni, ale za to hlasky uzasny. propojili to nejak s love, simon, ale (spoiler?) kdyz se tam objevil simon, tak se ani nepriblizil k bramovi i kdyz byli porad spolu?😁 tolik rozporuplnych momentu, ale zaroven i tolik krasnych. nevim, je to neoriginalni skoda. btw na zacatku jsem si myslela, ze bude victor bisexual, ale tak prej ne🥴 zhlednuto 20. cervna 2020✨ ()

Reklama

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Čo som to zase pozerala?! Už viac stupídnu, klišoidnú, gýčovú kravinu pre deti si ani neviem predstaviť. Gay "v utajení", ktorému nakoniec rupnú nervy, tak sa prizná, a znáša dôsledky od homofóbnych kresťanských čurákov, aj od toxických maskulínov. A zyšok ľudí je s ním akože v pohode, a budú s ním vyplakávať, a tľapkať ho po pleci. Splašky! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Film Já, Simon měl sice svoje mouchy, ale i tak to byla sympatická oddychovka, ze které i přes přítomnost vážnějších linií sálala neuvěřitelně pozitivní atmosféra. Proto jsem byl zvědavý na seriálovou verzi s podobným námětem. Všiml jsem si, že čím jsem starší, tím se mi zdají být filmy a seriály ze středoškolského prostředí vzdálenější, proto se musím na takové kousky dívat trochu s nadhledem - alespoň co se chování a vývoje postav týká. To byla jen taková malá vsuvka na začátek. "Já, Victor" si bere od svého filmového předchůdce základní kostru, nicméně se zaobírá i dalšími problematickými tématy než jen uvědomováním si sebe sama v období dospívání. Řeší se zde manželské problémy, první zamilovaná opojení a s tím spojená vystřízlivění a celkově rodinné a přátelské vztahy, které jsou jak křehké, tak i skálopevné. Jak už jsem ale řekl - je lepší se na některé dějové linie dívat očima náctiletých. Líbilo se mi nenásilné napojení na původní film a s tím spojené menší roličky herců z Já, Simon. Jak už tomu u středoškolských filmů a seriálů bývá, tak i zde se tvůrci v případě pár herců trochu sekli s výběrem - tím nemám na mysli herecký výkon, ale vzhled 25+, což pak vypadá trochu uměle. Ale budiž! Závěr poslední epizody člověku nabídl celkem zásadní cliffhanger, takže jsem zvědavý, jestli se dočkáme pokračování (nejen) Victorova příběhu - pokud tedy seriál nepropadne u diváků. Za mě ve výsledku slabší čtyři hvězdičky! /// Druhá série byla kvalitativně na obdobné úrovni, co se týká řešených problematik a (místy lehce na pěst) vývoje a chování postav, přičemž bych vedle Victorovy linie vyzdvihl zejména tu s Felixem a jeho nemocnou matkou. Postava nováčka Rahima je sympatická a potěšila mě menší rolička pro "simonovského" Joshe Duhamela. V závěru se tvůrcům podařilo mě opět slušně napnout. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

První "gay" seriál, kterej jsem měl možnost vidět (a doufám, že v tom budu mít možnost pokračovat). Dobře, zase jsme na střední škole, problémy, které tu postavy řeší, nemusí sednout každýmu, právě proto, že jde o ty první lásky, "vyoutování", obvyklé problémy v rodině, jako krize rodičů a vlastně problémy, u kterých až později člověk zjistí, že to vlastně žádný problémy nebyly :-) ALE, všechno na mě působí tak nějak mile, bez extrémů (bez pocitů úzkosti z důvodu vžívání se do postav), že každej díl ze zatím dostupných dvou sérií bylo radost sledovat. Nemluvě o nějakých sympatiích k jistým postavám ;-) Divil bych se, kdyby si tu každý nějakou "favorite character" nenašel ;-) ()

Galerie (232)

Zajímavosti (10)

  • Vlajka, která visí ve Viktorově pokoji nad postelí, patří americkému státu Texas, odkud se rodina přistěhovala. (emkon)
  • Victorova rodina bydlí v domě ve druhém patře (byt 201) a Felix (Anthony Turpel) s matkou ve třetím (byt 301). Když je ale v úvodu seriálu celkový záběr na dům a na Victora (Michael Cimino) koukajícího z okna, lze vidět, že dům třetí poschodí nemá. (emkon)
  • Michael Cimino, představitel hlavní role, si mezi natáčením první a druhé série nechal na pravém předloktí vytetovat výrazný ornament, s čímž filmaři také dost bojovali. Většinou byl proto oblékán do košilí s dlouhým rukávem a ve sportovních scénách má vždy na pravé ruce rukáv. Některé scény ale musely být digitálně upraveny a rozmazány až v postprodukci. (emkon)

Reklama

Reklama