Reklama

Reklama

Jak se stát tyranem

(seriál)
  • USA How to Become a Tyrant
USA, 2021, 2 h 49 min (Minutáž: 26–31 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Každý diktátor musí znát triky, jak si získat a udržet moc. Lehce cynický dokumentární seriál o despotech v dějinách lidstva. (Netflix)

Recenze (53)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně jak píše Ketri, seriál pro Američany. Teoreticky by se mi cesta "jak se stát tyranem" líbila. Jenže mi tam nesedí "tyrani", které zavraždili Amíci nebo na jejich příkaz někdo jiný. Muammar Kaddáfí, Saddam Husain, aspoň ti z poslední doby. Proto pochybuji i o některých ostatních postavách seriálu. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to dokument pro lidi, co jim normální dokumenty připadnou moc intelektuální a málo cool. (Hey, yo, chcete vědět, jaký je to bejt pořádnej diktátor? Tak to buckle up, kidz, protože největší frája co ho znáte z Gejm of Trouns vám to všechno polopaticky vysvětlí s pomocí krátkejch cool animací, kde se Goeringovi lesknou brejle jak padouchovi v anime.) Takže nevím, no. Smíšené pocity. Připadám si z nějakého důvodu po každém díle o něco hloupější. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z pochopiteľných dôvodov je prvá epizóda venovaná Adolfovi Hitlerovi, ktorú si stojí zato pozrieť...úprava recenzie po všetkých epizódach. Do pomerne krátkych epizód sa tvorcom podarilo dostať také tie najzákladnejšie informácie, pomerne vhodne boli vybraný aj jednotlivý vodcovia (nie vždy ide o klasický príklad tyranie), viac je však toho nevypovedaného ale...ani človeka ktorý má históriu v malíčku to nemusí vyslovene iritovať, najmä ak si uvedomí kto predovšetkým Netflix sleduje a aké vedomosti od nich očakáva... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument, který je moderně zpracovaný, poutavý a v neposlední řadě také bohatý na různé informace. Peter Dinklage je jako vypravěč docela fajn, až mě to samotného překvapilo. Líbilo se mi, že tvůrci celý projekt nepojali jako životopisný dokument jednotlivých diktátorů, kterých jsou mraky, ale že se vždy soustředili především na zvolené téma, tedy systematicky popsat, jakým způsobem se nejslavnější diktátoři udrželi při moci, resp. jak se lze takovým diktátorem stát. Jedná se vlastně o takový návod, krok za krokem, vyobrazený na těch nejpovolanějších. Každá epizoda je relativně krátká, takže zde není prostor pro nějaké zabředávání do detailů jednotlivých aktérů, naopak se povedlo dané téma zpracovat velice poutavou formou, díky svižnému tempu jsem se ani na chvíli nenudil a téměř 3 hodiny utekly jak voda. Vytknout musím občasnou nepřesnost, co se týče historických událostí, nicméně podle mě se spíše jedná o zjednodušení dané problematiky tak, aby ji pochopili i nezasvěcení diváci, než o úmyslné zkreslení reality. Jinak jsem ale spokojený, chválím Netflix za další povedenou dokumentární minisérii a doufám, že se ještě někdy dočkám dalších dílů nebo podobně laděných projektů. 8/10. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o nic hlubokomyslného, co by do hloubky zkoumalo osobnosti jednotlivých diktátorů, není to nabité fakty, jede si to po svojí "cool" vlně a v kostce populárně naučným stylem diváky seznamuje se základními informacemi o těchto nechvalně proslulých osobnostech. Vše je zabaleno v líbivém konceptu a vyprávěno jako jakýsi tutoriál pro začínající diktátory. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama