Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný apendix dobrého seriálu, chvílemi jsem i uvažoval, jestli mezi ní a filmem něco nebylo (bohužel ne), protože o příčinách a souvislostech se toho moc nedozvíme, jen sledujeme Sorjonenovu genialitu a jeho katarzi, která ale nemá s přihlédnutím k tomu, co jsem popsal, moc smysl. Rozčarování. 50%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na to, jak bude film navazující na seriál vypadat, ale potom, co jsem ho viděl, ve mně převládá zklamání. Tvůrci se totiž i tentokrát dopustili chyb, které mi vadily už v seriálu. Je tady sice určitá možnost, že finská policie funguje na principech odlišných od těch, které jsou v Evropě běžným standardem, ale já si myslím, že šlo spíš o díry v logice. Epizody, v nichž se vyskytovala Sorjonenova Nemesis, jsem považoval za nejslabší, takže jsem se fakt nezaradoval nad tím, že se Mastermind zase vrátil. Nebyl to, bohužel, osamocený problém, opakovaly se i celé události (ač mírně pozměněné), takže jsem si několikrát povzdechl: "Už zase?" Ale vážně, v Kátině případě mi připadá sebevražda jako jediné reálné a humánní východisko. A ještě teď těžce vydýchávám tu vykrádačku Mlčení jehňátek... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Finové si natočili vlastní verzi Mlčení Jehňátek! Film je údajně sequelem seriálu z roku 2016, takže znalci seriálu se budou orientovat lépe, dějově je film trochu matoucí, pomalejší a né až tak záživný, ale na druhou stranou jsou zde i solidní momenty a pár slušných nápadů, takže za zhlédnutí určitě stojí. Samotný nápad o anketě, bez kterých lidí by bylo na světě lépe je pozoruhodný, záporák je skvělý, atmosféra ponurá, na vraždy také dojde a objeví se zde jedna solidní taktická přestřelka na mostě proti speciální jednotce a to mě docela zvedlo ze židle. Možná tomu chyběl nějaký silnější závěrečný zvrat či zábavnější tempo v průběhu, takže za mne jen opatrný palec nahoru, ale fanoušci kriminálek by rozhodně měli zbystřit. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 6/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

celovečerní Sorjonen sice přichází s novým případem,ale vzhledem k tomu,že prakticky přímo navazuje na třetí řadu,tak jako samostatná (a ne úplně povedená) kriminálka neobstojí.Na scénu se vrací všichni staří známí,včetně sériového vraha Maasaly,což je v mnoha ohledech fajn,ale to je asi tak všechno.Rádoby twist nedává moc smysl a pokud to bylo myšleno jako uzavření Sorjonenových příběhů/případů.pak se to dalo udělat lépe...60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nezážitný thriller na úrovni Sněhuláka  Sněhulák (2017) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz (csfd.cz) Někdo dá na internet seznam zločinců a lidi hlasují s tím, že prvních 5 v pořadí zabije do toho to vyšetřuje detektiv co vypadá jak bezďák pak sotva chodí a myslel jsem si, že byl nějaký postižený bohužel nebyl a tenhle člověk má jakýsi smysl, že vidí to co jiní nevidí tak, že si šahá na lidi a něco vidí vypadá to buzerantsky. Vražda zde není ani jedna a nejzajímavější a jediná akční scéna je zbití 5 fízlů. Ani vrah není zajímavá postava a jeho zatčení je trapné a o ničem. 20 procent ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Mŕtvy Lasse Maasalo, v čase od 1:43:08 do 1:44:53, má striedavo zatvorené aj otvorené ústa. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama