Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to při úvodních záběrech vypadá na obyčejnou westernovou kovbojku, již po pár minutách se ze snímku stane naprosto střelená, bláznivá, ale naštěstí zároveň i velmi zábavná parodie. Občas skoro groteska. Milovníci parodií a bláznvého humoru si příjdou na své, ostatní možná budou kritizovat určitou přehnanost. Ale já se skvěle pobavil a ta roztomilost se tomu nezapře. Franco Nero Cibulku hraje skvěle, děj příjemně odsýpa. A úsměv na rtech zústane po celý film. Navíc i mě to silně připomnělo filmy s Budem Spencerem, kterého jsem tam tak nějak pořád viděl.:-) Takže pohoda, pochvala a poctivé 4 hvězdičky. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Od včerejška přemýšlím, co bych k tomuto filmu napsal. Koukal jsem, smál jsem se totálně infantilnímu humoru a přitom se přistihoval, jak sám sobě říkám: "Čemu se směješ, ty vole?!" Inu, humor v tomto filmu je tak pitomý, dětinský, naivní a prvoplánový, že bych řekl, že cílová skupina tohoto filmu je jasná, zkrátka ideální rodinný a dětský film. Na druhou stranu, no a co? Přitroublý hlavní hrdina, který v grotestních honičkách běhá jako Jack Sparrow, pojídá cibuli a zavazuje nepřátele po třech kusech do pytle mi celkem přirostl k srdci. A i když má film spoustu hluchých a nudících míst, jako oddechovka funguje stoprocentně. A jak je o mně známo, tohle dokážu ocenit, jen už se u toho tak nepobavím jako třeba u mistrovských kousků dvojice Spencer/Hill. Nadhodnocuji a vím o tom. ()

Reklama

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší parodie na western co "špageťáci" natočili. Franko Nero zde opravdu exceluje a jeho hláškám jsem se opravdu nasmál. i český dabing hlavního hrdiny panem Ladislavem Mrkvičkou se ukázal jako štastná volba. Duo přiteplených šerifových pomocníků působilo velmi reálně a komicky. Škoda jen, že u nás tenhle film na dvd ještě nevyšel. Dostal jsem chuť na cibulku. Tak cibule nebo pistole? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha starých filmů, které v červené udržuje především nostalgie mé generace. Samozřejmě nevylučuji ani možnost, že se tahle blbinka líbí i dnešním mladým, ale moc se mi to nezdá. Opravdu vtipné momenty by se vešly do půlhodinového sestřihu a to v něm budou i ty zrychlené groteskoscénky, které pobaví jen fajnšmekry. Zbytek filmu tvoří omšelý příběh o vzdoru utlačovaných; bezskrupulózní dacan ohýbá zákon a bere si co potřebuje. Co ale funguje skvěle, je výběr herců. Ať už je to sympatický kukuč F. Nera a postava hustého hošíka, nebo tlupa záporáků, není co vyčíst. Díky nim se dají přečkat i hluchá místa, aniž by byl divák vysloveně otrávený. Ovšem občasné nudě se asi nevyhnete. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Kde kdo mi říká, že když se kouká na Postřižiny a nemá u sebe Plzeň a vepřový koleno, tak že strašně trpí. Nikdy jsem takovýto pocit z filmu neměl, pouze zde. Mistrovské dílo plné nádherných obrázku, které je však v očích někoho spíše bráno jako děsná béčková sranda, ale ja to bral všechmo smrtelně vážně a co bylo nejhorší. Na konci filmu jsem si prostě musel oloupat cibuli a s chutí se do ní zakousnout a pak běžet na záchod a zajíst to jablkem, které aspoň křoupalo stejně jako ta cibule. Je to film šířící cibulománii a ač je to již mnoho let, co jsem jej viděl, dosud si jej pamatuji docela přesně a to se stává málokdy. Jedinečný film ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama