Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tento film začal tedy velmi špatně. A to tak špatně, že první polovina filmu by si ode mne zasložila hodnocení odpad.Hanění mystického Pinheada partičkou puberťáků, to fakt nee. Po půlce ukrutného trápení jsem se smířil s tím, že serie Hellraiser se pokouší opět o něco nového a nebudu to soudit tak zbrkle. Druhá polovina filmu je pak celkem příjemně koukatelné průměrné psycho, které má však k úspěšným dílům celé serie hodně daleko. Od zhruba tří čtvrtin filmu mi hlavou běžela myšlenka předpokládaného konce. Odhadl jsem to kupodivu dobře a odsunutou roli Pinheada jsem trefil. To pro mne je vždy velkým sklamáním, když uhodnu zdánlivě šokující zápletku. Příjdu tím o překvapení. Přesto jsem však byl celkem potěšen. Kdyby film po tomto prvním finále skončil a hroby zůstali zakryté film by jako psychothriller mohl být myslím i celkem úspěšný. Bohužel pak posledních pět minut film degradovalo zase o stupínek níže. Takže pulfilmu odpad, čtvrtina filmu 3 hvězdy, a na celkem slušně vymyšlený psychofilm uměle hororvě nastavený konec je opět odpad. Zavěrečný verdikt zní slabé dvě hvězdy a myslím, že by se nemělo s uspěcháváním serie Hellraiser pokračovat tak rychle. Správná a původní myšlenka již byla několikrát pozměněna a do serie se dostali i filmy, které opravdu s původním Hellraiserem už nemají moc společného (a těch pár minut na konci to nezachrání). Tak a hurá na poslední díl a Hellraiser maraton bude ukončen. Každopádně tento díl se bohužel zařadil jako jeden z Hellraiserů, na který nemá cenu se dívat v krátké budoucnosti znovu. PS.: Obsah od oficiálního distributora, je příkladem naprosté mistifikace diváků. Děj je naprosto, ale naprosto o něčem jiném. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a víťaz post-bloodline direct-to-video série. Problémom je, že je to triviálny (ale zábavný) slasher, kde Pinhead a spol. hrajú úplne vedľajšiu koľaj, priam až žiadnu. Franchise Hellraisera je na každom kroku, i keď v úplne inom použití, ako by čakal divák - nie ako mytológia, ale iba ako popkultúrna kulisa. Bohužiaľ vyvrcholenie (posledné dve minúty) mohlo byť dlhšie a viac prehĺbené. Každopádne ide o hlúpy film, ktorý zďaleka nemá na prvé štyri diely, ale je dostatočne zábavný na to, aby hodina a pol strávená pri ňom nebola stratou času ako pri dieloch 5-7. Druhý krát by som to ale asi nepozeral. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Reklama

Arach.No odpad!

všechny recenze uživatele

Už od čtvrtého dílu tahle série pomalu spěje do záhuby. Bohužel s nástupem Ricka Boty poskočila o mílový skok a každým jeho dalším přispěním se blíží víc a víc neskutečné kravině. Co s stalo z Pinheada, z Cenobitů a ze všeho kolem Kostky, to nemá obdoby. Opravdu bych chtěl, aby se téhle série ujal někdo nový a s výjimkou Douga Bradleyho vyměnil celý štáb, od scénáristů, přes producenty až po herce. Vypustit do temnoty našeho světa další podobný díl by hraničilo se záměrnou provokací, až s opravdu morbidním masochismem, jakého by byli schopni jenom Cenobité. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadalo úplně špatně. Magická kostka jako hra na internetu, fandové pekla jdou na párty do strašidelného domu. Poté však přeskočila výhybka na nudnou blbost, která je zakončena kravskou pointou, alespoň že dost překvapivou. Docela mě potěšil úplný závěr, kde se představí Pinhead skoro tak, jak ho známe z prvních dílů. Po hodně špatných částech 4–7 vidím mírné zlepšení, možná jen proto, že jsem ho vidět tak moc chtěl. ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Nevidel som celú sériu filmov Hellraiser preto nemôžem dať 5*, videl som iba tento jeden diel a dosť ma to zaujalo, niekedy som úplne nechápal, bolo to pekne zamotané a napínavé, také psycho na hlavu, núti vás to sa nad tým pozastaviť a rozmýšľať, celkom dobre vymyslené so skvelým rozuzlením na konci filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama