Pojďte pane, budeme si hrát (TV seriál)

• Československo

Kdo to hodil, pánové

(Československo)

Hey, Mister, let's play

Who threw that, gentlemen?

Animovaný / Komedie / Rodinný

Československo, 1965, 76 + 75 min

Nemám to ráda i přes to, jaká klasika to je.(9.2.2009)

Zlatý fond československého animovaného filmu aneb nezaměnitelná animace pana Břetislava Pojara. Radosti mého dětství...(28.4.2009)

Zasloužená klasika české animace. Pojarovi se až neskutečně krásně podařilo spojit zajímavou a originální vizuální stránku s úžasnou hravostí, nenásilným poučením a přitom udržet kvalitu na takové úrovni, že jak děcko tak i dospělák si v tom najdou to své. Jednotlivé epizody, které v průběhu mnoha let postupně vznikaly, spojuje až neuvěřitelná vyrovnanost, které nijak neuškodila ani pozdější změna vypravěče.(28.12.2009)

Proč je to tu teď nově jako celek, když už tu máme jednotlivé díly? Nechápu. Asi proto že to vyšlo nedávno na dvd. Ale i tak, to nic nemění na faktu že se jedná o skutečně geniální a dodnes velmi oblíbený dětský animovaný seriál, navíc se skutečně geniálně namluveným Deylovým komentářem!(5.5.2009)

Kouzelný Československý večerníček o dvou roztomilých medvídcích, kteří se ani chvilku nenudí a ikdyž jeden druhého (starší mladšího) často využívá, jsou nerozlučnou dvojicí jako jejich američtí kolegové Tom & Jerry. Seriál je krásně nadabován, jak pan Deyl, tak pan Filipovský ukázali svou genialitu a jejich hlas hřeje už po několik generací celé zástupy malých i velkých diváků.(12.5.2011)

Nikdy jsem tomu nepřišla na chuť... ponuré a depresivní. Takový mám dojem z dětství a podle toho hodnotím. Ráda bych si to celé zhlédla znovu a přehodnotila názor, uvidíme.(5.1.2011)

Má osobní jednička mezi animovanými pohádkami, zcela nedostižně. Neskutečně vtipné triky, které oba medvědi, zvlášť ten vykutálenější,předvádějí, parádní Deyl, nesmrtelné.(19.9.2010)

Česká animovaná klasika pro nejmenší. Výchovná, milá.. :-)))(22.7.2011)

Dobrý nápad, přehršle překvapení, a moc dobrý výkon tvůrce.(14.11.2010)

Jako dítě jsem ty dva chlupáče nesnášel. Křivdy, které byly konány vůči menšímu a milejšímu medvědovi jsem prostě nemohl přenést přes srdce. Teď, když jsem větší, přesto stále dítě, chápu, oč Břetislavu Pojarovi šlo.. zkrátka rozvíjet dětskou fantazii. A to způsobem naprosto dokonalým.(4.2.2010)

Prostě dokonalost sama.(16.6.2009)

Tak jednoduché a zároveň velmi zábavné a někdy i poučné:) Klasika české animace.(17.1.2012)

Potkali se u Kolína zaslouží absolutorium nejen za existenci postaviček medvědů důvěřivého hloupého a velkého vyčůraného, které skvěle dětsky zobrazují základní lidské vlastnosti, ale zejména za vynikající dabing Rudolfa Deyla.(20.4.2011)

No další parádní večerníček na který nedám dopustit, příběhy medvídků kteří se promění v cokoliv nemělo v mém mládí chybu a ani ted. Dnes jsem si seriál zase nějak extra neužil jako třeba Povídání o pejskovi a kočičce(z nich jsem i po téměř 10 letech nadšenej). Ale jako malej jsem měl jen pár dílů, ted jsem viděl všechny a jsem spokojen.(21.6.2011)

Jako malý jsem se na ty dva medvídky před spaním vždycky strašně těšil :o)(26.2.2009)

Dnes již klasickej pohádkovej počin. Nutno ale dodat, že jsem se těchto dvou medvědích kolegů jako malá spíš děsila a ani dnes to není lepší ...(14.3.2009)

Když mně se hrozně nelíbí, jak Velký medvěd šikanuje toho Malého. Je mi ho pak šíleně líto a nemůžu si ty příběhy užít.(26.7.2011)

Dva medvědi od Kolína jsou živoucím důkazem geniality mnohých československých tvůrců loutkových a animovaných filmů. Ačkoli v tomto případě je ona výchovná stránka poněkud diskutabilní, fantazie a hravost, kterou v dětech (a nejen v nich) toto nezapomenutelné duo muselo nutně probudit, je obdivuhodná a doslova hraničící s nekonečnem. No řekněte – kdo by aspoň na chvilku nezatoužil stát se autem nebo třeba vodovodním potrubím…?(28.7.2010)

Moje máma dělá reklamu, jeho máma dělá reklamu, můj tatínek "muuuf", jeho tatínek "muuuf", můj strejda je "papadadá", jeho strejda "papadadá", má babička, jeho babička, dědečkové mazaní a oba z Kopidlna, to znamená... to znamená... ty Kubo, že my dva jsme asi bráchové! Bráchové! - A to je jedno, ať jsme bráchové, pojďte pane, budeme si hrát! Geniální a nesmrtelné!(6.12.2011)

Tuhle pohádku zbožňuje můj táta. A když vidíte o dvě desítky let staršího rodiče, jak se raduje, když to vidí, tak to jednoduše nemůže nechat chladnou ani mě. A pravda je, že na rok 65 je to povedené.(8.3.2011)

<< předchozí 1 2 3 4 5