Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Česko Kdo to hodil, pánové (více)

Série(2) / Epizody(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(více)

Recenze (169)

teyra 

všechny recenze uživatele

První díl příběhů dětsky nevinného malého medvěda a jeho zralejšího a vykutálenějšího parťáka zaslouží absolutorium. Neuvěřitelná klasika. Nabité nápady, fantazií, lehkostí, hravostí, s vícevrstevnatým obsahem, který úplně docení až dospělý divák, a v neposlední řadě se skvělým Deylovým dabingem. Z druhého dílu série se vytrácí dynamika vztahu mezi oběma medvědy a bohužel mizí i magická surreálnost a košatost příběhů. Už to sice není geniální, přesto to ale zůstává nadprůměrné, a to díky zachované úrovni "přeměňovacích" gagů. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tááák. Kdo měl někdy staršího bratra nebo si hrál se staršími kluky ve školce či ve škole, ten to zná. Jdete hrát fotbal, skončíte v brně. Jdete krást hrušky, skončíte jako ten, co hlídá, jestli někdo nejde. Jdete si hrát na píseček, dostanete auto bez kol. A tak dále.... Tvůrci tohoto vtipného díla vlastně jenom popustili uzdu své fantazii a přenesli situace podobné těmto do kouzelně vtipného animovaného seriálu. Samozřejmě jsem vždy soucítil s tím hloupým důvěřivým medvědem, když musel snášet všechno od toho většího vychcaného :-) ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Panebože, ten druhej medvěd, to je takovej zmrd...to snad ani není možný. Podřídit všechny svoje aktivity tomu, jak vymyslet hru, kterou by obral toho prvního o bonbóny....to je přímo krutost života ve své nejďábelstější nahotě. Je to zároveň nejgeniálnější večerníček co znám. Ta hora nápadů, tomu se žádný jiný nevyrovná. 100% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Není to žádný skvost jako Krteček, nebo tak, ale ta obrovská dávka invence tvůrců se prostě ocenit musí. K tomu je v tom tak jasně vidět zneužívání slabších, že snad lepší příklad neznám. Pohádky by měly především poučovat a v tomhle případě je to dětem podané tak skvěle, že už to snad lépe nešlo. 80% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasické dílo, jež zcela jistě náleží ke zlatému fondu československé animované tvorby a především k nejvýraznějším odkazům Břetislava Pojara, který patřil k nejnadanějším žákům a posléze i plnohodnotným nástupcům Jiří Trnky. Fantazie a nekonečná tvůrčí invence, s jakou jsou všechny medvědí příhody realizovány, nabízejí pokaždé originální tvar, přitom jsou srozumitelné i nejmenší věkové kategorii. Je nasnadě, že punc originality do seriálu vnáší z nemalé části mistrovský Deylův hlas, nahrazeným později neméně skvělým Františkem Filipovským. Fakt, že příhody dvou nezbedných medvídků, co se před téměř půl stoletím potkali u Kolína, obstojí i dnes v nepoměrně atraktivnější současné zahraniční 3D produkci, je uznáním, jakého se autorům zaslouženě dostává. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Epizoda obsahuje podprahovou zprávu "Hlasuji pro mír". (davidrohusch)
  • V díle „Jak jeli k vodě“ je vloženo podprahové sdělení (informace na obrazovce trvající zlomek vteřiny) "HLASUJI PRO MÍR". (pan.Kaplan)

Reklama

Reklama