Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Česko Kdo to hodil, pánové (více)

Série(2) / Epizody(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(více)

Recenze (169)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasické dílo, jež zcela jistě náleží ke zlatému fondu československé animované tvorby a především k nejvýraznějším odkazům Břetislava Pojara, který patřil k nejnadanějším žákům a posléze i plnohodnotným nástupcům Jiří Trnky. Fantazie a nekonečná tvůrčí invence, s jakou jsou všechny medvědí příhody realizovány, nabízejí pokaždé originální tvar, přitom jsou srozumitelné i nejmenší věkové kategorii. Je nasnadě, že punc originality do seriálu vnáší z nemalé části mistrovský Deylův hlas, nahrazeným později neméně skvělým Františkem Filipovským. Fakt, že příhody dvou nezbedných medvídků, co se před téměř půl stoletím potkali u Kolína, obstojí i dnes v nepoměrně atraktivnější současné zahraniční 3D produkci, je uznáním, jakého se autorům zaslouženě dostává. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zasloužená klasika české animace. Pojarovi se až neskutečně krásně podařilo spojit zajímavou a originální vizuální stránku s úžasnou hravostí, nenásilným poučením a přitom udržet kvalitu na takové úrovni, že jak děcko tak i dospělák si v tom najdou to své. Jednotlivé epizody, které v průběhu mnoha let postupně vznikaly, spojuje až neuvěřitelná vyrovnanost, které nijak neuškodila ani pozdější změna vypravěče. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mohl bych chválit neotřelé a originální animace, legendární znělku, nadčasový humor i fantastický dabing pánů Rudolfa Deyla ml. či Františka Filipovského. Ale to by bylo zbytečné. Já jen napíšu, že na těchto dvou vykutálených medvědech jsem v 80. letech u televize vyrůstal a tak mají vysoké hodnocení jisté. ()

 

všechny recenze uživatele

Jak já tydhle dva medvědy nesnášela, jako malá holka jsem ten večerníček nemohla vystát a ani teď v něm nenalézám nic, proč ho zapnout, ale na jeho obhajobu musím říct, že "se mi to nelíbilo" a "ty hlasy a vůbec všechno bylo nesympatické" nejsou moc racionální argumenty a není to úplně stupidní, takže 2* ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tááák. Kdo měl někdy staršího bratra nebo si hrál se staršími kluky ve školce či ve škole, ten to zná. Jdete hrát fotbal, skončíte v brně. Jdete krást hrušky, skončíte jako ten, co hlídá, jestli někdo nejde. Jdete si hrát na píseček, dostanete auto bez kol. A tak dále.... Tvůrci tohoto vtipného díla vlastně jenom popustili uzdu své fantazii a přenesli situace podobné těmto do kouzelně vtipného animovaného seriálu. Samozřejmě jsem vždy soucítil s tím hloupým důvěřivým medvědem, když musel snášet všechno od toho většího vychcaného :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Epizoda obsahuje podprahovou zprávu "Hlasuji pro mír". (davidrohusch)
  • Medvídci si vykají a oslovují se pane. Přestože hned v prvním díle dojde k objevu, že jsou bráchové a utvrdí to tyknutím a zvoláním „to znamená ty kubo, že mi dva jsme bráchové“. Přesto si celý seriál dál vykají. (sator)

Reklama

Reklama