Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři lidé, kteří spolu nemají nic společného. Žena úspěšného muže, které chybí ke štěstí jediné – dítě. Pro jeho získání je schopna udělat téměř cokoliv. Sportovní trenér zasvětil svůj život atletice, nyní je za zenitem a má čas zjistit, co všechno promeškal. Stará žena, žije sama ve velkém prázdném domě, bez lidského kontaktu, který hledá ve vyšších sférách. A konečně mladá matka se dvěma dětmi. Malý plat a drsný život jí nehrají příliš do karet. Bojuje a zápasí, ale možná musí přijít moment, kdy všechno vzdá.

Vizuálně podmanivý film Proměny sleduje čtyři různé postavy, jejichž život se prolíná jen pozvolna a nahodile. Jednotlivé osudy i děj gradují a odvážný koncept filmu směřuje neodvratně až k závěrečnému střetu. Co všechno se musí stát, aby život nebyl takový, jako dřív? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době nějaký zajímavý český film., tková česká verze filmu Crash.Sice zde nejsou žádní známí herci, ale zato hrají docela dobře a scénář je moc vyvyedený. Zezačátku jsou tu lidé spolu zdánlivě nemající nic společného, později se vše pěkně pospojuje. Sice si nejsem tak úplně jistá, že vše chronologicky sedělo, ale proč se v tom rýpat, když jako celek to fungovalo dobře. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Doháním nejstarší film, debut, Tomáše Řehořka... a já mam tohoto mladíka, stejně starého/mladého jako jsem já, celkem asi rád - ač žádné moje zdejší hodnocení tomuto faktu nenapovídá. On jde prostě proti zdi a točí snímek s primárně vizuálním zadáním až na prvním místě. Tohle mohlo možná fungovat jako studentský snímek na zlínské filmové škole, vlastně možná nabízí materiálu pro pět absolventských prací. Ale on koncový produkt výstupním projektem není a do kin se zbytečně dostal, tudíž všechny výtky k jeho "studijnímu" původu jsou oprávněné. Řehořek má filmy rád, dejme mu čas filmově vyrůst a třeba bude citovat i něco odvážnějšího než Iñárrita s výsledkem nechutného hybrida Bohdan Sláma/Tony Scott v jednom. 40 % ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Domácí video je snesitelné v okruhu nejbližších, experimentální filmy patří spíše do muzea moderního umění, pornofilmy plní svůj účel nejlépe v kabince - a školní filmy vyniknou, když je sledují spolužáci a učitelé, kteří vědí, jak je těžké pracovat s omezeným rozpočtem a hodnotí spíše splnění úkolů než celkovou uměleckou hodnotu. Úplně od počátku: syndromem studentských filmů bývá nejčastěji to, že se věnují příliš obecným tématům, jež nevycházejí z vlastní zkušenosti. Začíná to hned u názvu, které jsou abstraktní a nicneříkající. Proměny znamenají všechno i nic; a jak se název vztahuje k ději? Nevidím v tom poezii, ale bezradnost. Syndrom pak pokračuje tím, že mladý autor čerpá inspiraci ze zrádných zdrojů. Před pár lety byly všude klony Pulp Fiction, teď Amores Perros. V Proměnách máme mladý pár, který nemůže mít děti, svobodnou matku se dvěma caparty, mladého trenéra atletů, jemuž odchází fyzička, a aby té mladosti nebylo příliš, i jednu opuštěnou starou ženu. Do toho dvě bouračky a synopse je na světě. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bohužel film plný paradoxů. Řehořek má zjevně talet a vizi, musí ale ještě dozrát, aby byl velkým filmařem. Musí se umět krotit (velká část scén je tak dvakrát až třikrát delší, ne by bylo potřeba) a lépe usměrňovat svoje vize. Film je místy výborný (rozhovor na posteli), místy ale naopak absolutně příšerný. Snad poprvé se mi stalo, že se mi chtělo z kina po půl hodině útect a to jsem už vydržel v kině mnohem horší věci. Taková to byla místy nuda.... ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Distributoři lákají na ohromně suprózně mladého (talentovaného!) režiséra. Kritici píší v novinách o ohromně suprózně mladém (talentovaném!) režisérovi. Diváci jim na to skáčou jako sup na mrtvolu a rochní se v jejich "ohromně" a suprózně" a jak už to tak u Čechů bývá, tak se rochní i ve slově "český". Myslela jsem, že film se hodnotí pouze jako film, aniž by lověk studoval biografii režisérovu nebo někoho jiného. Přitom jde o dost podprůměrný, zřejmě také vykradený film, za který by Coppolovi rozbili pusu. Každopádně pořád jsem si to užila víc, než matiku, kterou jsem kvůliškolní návtěvě oželila. Dvě hvězdy bez rochnění (odpad to zase rozhodně nebyl, alespoň určitá snaha něco sdělit, i když to něco nebylo nic nového, je dost patrná) - s přivřeným okem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Tomáš Řehořek napsal scénář, stál za režií, kamerou a dokonce film sestříhal. Když se začal natáčet tento projekt, nikdo z účinkujících nevěděl, že se jedná o celovečerní film. To byla pouze představa režiséra, která se mu nakonec vyplnila. (Yardak)
  • Snímek byl vybrán jako zahajovací film plzeňského festivalu Finále - přehlídka českých filmů Finále byla zařazena Ministerstvem kultury ČR na oficiální seznam doprovodných kulturních akcí k českému předsednictví v Radě EU. (hippyman)
  • Natáčení probíhalo po dobu 15 dní. K původním 10 natáčecím dnům se přibližně po roce přidali několikadenní dotáčky. (Taninaca)

Reklama

Reklama