foto

Tomáš Řehořek

  • nar. 29.3.1987 (29 let)
    Kyjov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z jihomoravského Kyjova vystudoval Filmovou školu ve Zlíně. Již během předchozího studia na gymnáziu točil středometrážní filmy, oceněné na amatérských festivalech. Jeho celovečerním režijním debutem (také scénář, kamera, střih) je drama Proměny (2009) natočené v koprodukci s Itálií. Snímek, který prokázal nesporný talent mladého filmaře, byl uveden na několika zahraničních festivalech (Paříž, Atlanta, Phoenix, Brusel). V loňském roce zaujal Tomáš Řehořek dokudramatem Piko (2010), příběhem tří reálných hrdinů, jejichž osudy spojila droga pervitin. Právě práce na Piku vynesla mladému tvůrci v prvním ročníku Cen české filmové kritiky nominace na Objev roku. V roce 2011 uvedl do kin svůj třetí film - černou komedii Czech Made Man.

Zdroj: Bontonfilm

Režijní filmografie

2014 Clona (TV seriál)
Kameraman (E07)
Stopaři (E06)
Práskač (E05)
Samá voda (E04)
Únos (E03)
další epizody
2012 Signál
2011 Czech Made Man
2010 PIKO
2009 Proměny

Dokumentární

2011 Film o filmu: Czech Made Man

Kameramanská filmografie

2011 Playboy (studentský film)
2010 PIKO
2009 Proměny

Scenáristická filmografie

2010 PIKO
2009 Proměny

Střihačská filmografie

2011 Playboy (studentský film)
2009 Oko ve zdi
Proměny

Herecká filmografie

2009 Proměny

TV pořady

2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace