Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za normálnych okolností, by sa mi tento film vôbec nepáčil a prvých 5 minút tomu aj nasvedčuje, lenže potom ako keby sa z počiatku nesympatického Pee- Weeho, stane sympaťak a vy si na jeho šialenstvo zvyknete. Začnete sa smiať a keď dojde na strhujúce finále - ktoré by som prirovnal príchodu Jaya a Silent Boba do Miramaxu - uvedomíte si, že sledujete síce film, ktorý spĺna všetky žánrové klišé amerického priemyslu, ale vďaka Burtonovi je krásne iný, aspoň v tom smere, že tu slovíčko klišé budete ťažko hľadať, aj keď sa tam nachádza. Príjemne som sa pri tom bavil a hlavne je to natočené s úžasnou ľahkosťou, ktorú umocňuje fakt, že tu sekundujú Twisted Sisters a Japonská Godzzila. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se nemohl zbavit dojmu, že PeeWee je hodně podobný mistru Beanovi, ale to byl velký omyl. Možná občasné pohybové kreace jsou podobné, ale jinak je PeeWee naprosto originální osobností, jehož pokračování by se klidně natáčet mohlo. Myslím, že PeeWee svým charakteristicky šíleným přístupem dokáže řešit situace zcela novým a originálním způsobem.. Burton si neodpustil alespoň špatné sny, když už tvořil komedii aby mohl do filmu vdechnout trochu toho svého tajemna, ale přesto je film velmi, velmi zdařilou a originální komedií u které se nudit nelze... ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trošku z jiného soudku. Jeden z prvních Burtonových filmů. Originální, záživný to film. P. Reubensův hlas mě dostával při každém dalším dialogu. Inteligentní ba až geniální ale přesto značně pošahaný Pee-Wee si najde cestu k vašemu srdíčku, ačkoliv to na začátku vidíte jinak a říkáte si, co je to za cvoku v obleku s milionem hraček kolem sebe...není nikdo, kdo by neměl Pee-Weeho rád, ani banda motorkářů:) Aneb jak natočit celý film o výpravě za ukradeným kolem, tak aby vás to ani na okamžik nenudilo, aby jste chtěli být jedna z postav, se kterou se na cestě Pee-Wee setká, aby jste netrpěli čekali, kdy se konečně konečně setká se svým milovaným vyšperkovaným kolem. P.S. Zdá se mi to, nebo byl trošičku inspirací pro roli Sheldona? ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu na tomto počinu hledat něco víc jenom proto, že to dělal Burton. Je to hloupé, přiblblé, nepříjemné, ba i ze začátku nudné. Parodie? Jestli ano, tak jsem se příliš nebavil. Leda na konci při hereckých kreacích Pee-Weeho. Hudba, ač kvalitní, hraje furt, což by až tak nevadilo, kdyby nebyla tak vlezlá a rušivá. Zkrátka na tenhle film nemám ty správné buňky.... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Milá šílenost s počátky vizuálního stylu Tima Burtona, šílenýma věcma, šílenýma lidma a exkurzí studiem Warner Bros, která je šílenější než všecko ostatní. Mezitím poznáváte různé podivíny, kteří se tlemí Pee-Weemu nebo vám. Prolnuto sny odkazujícími na amatérskou kinematografii a do toho se pořád plete takové podivné červené kolo, za které jsou někteří ochotni položit nejen život, ale všecko. A pak ještě uvidíte, že to celé mohlo vypadat daleko hůř, kdyby film produkovalo velké hollywoodské studio :) Akorát je potřeba uznat, že Monkeybone je co se týče šílenosti na mnohem vyšším levelu, protože Pee Wee je pozadu o délku svého kola. *** Ve zkratce: Za exkurzi s vysmátou průvodkyní Tinou dal bych i to kolo... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama