Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Souhlasim s větou, že jde o "vrchol úchylných komedií", ale narozdíl od djkomy a dalších mi to nepříde ani vtipné, ani roztomilé, a uchylárna to je tedy spíše taková, že se mi z ní zvedal žaludek. Paul reubens aka Pee Wee herman byl zřejmě v té době ve státech fenomén jako Mr. Bean nebo Cimrman, soudě dle tohoto filmu, soudě dle toho, že mu byl film věnován, že kvůli němu se film natočil a dokonce ho dělal sám Burton. Podle mě je to nechutná, trapná, opravdu odpudivá věc. Jak může někomu ten týpek přijít zábavný? Takovej slizoun. Ne, todle opravdu nechápu. Američani sou fakt jiná rasa. Ale koukám, že spousta čechů asi taky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Teda vážení, tohle je něco vážně neskutečného a asi nejvíc ujetá věc, jakou jsem za svůj život viděl. No, normálně bych to na Tima Burtona netipoval, ale on je vážně schopnej všeho... A už tady se hóóóódně vytáhnul ten chlapík, co se jmenuje Danny Elfman, jeho hudba k tomuhle filmu je báječná, jedna z jeho vůbec nejlepších - jak taky jinak, že? No, já se stejně jako kolega Djkoma u tohle filmu fakt smál téměř nonstop, protože takhle šílený film se opravdu nevidí často - a o žádném šílenějším se mé ucho nedoslechlo. Každopádně zážitek z tohoto filmu je nezapomenutelný - Pee-Wee je retard, což by se možná mohlo říct i o jeho představiteli, který mi z mysli ani na chvíli nevyhnal obraz Sheldona Coopera, páč to podoba je neskutečně náhodná. Je vůbec možné, aby tak děsná podoba byla náhodná? A ten Pee-Weeho smích, to už bylo na jeden ujetej film až moc... Docela dost se povedl i dabing pro Cinemax, který to Pee-Weeho kouzlo ještě umocňuje... Na to, jak je ten film krátký, se tam toho děje fakt strašně moc (málo) a scény v ateliérech určitě stojí za zmínku, hlavně Pee-Wee převlečený za jeptišku, tomu jsem se fakt tlemil až nezdravě moc, protože právě tam mi Sheldona připomněl nejvíc. Je tam i určitá podobnost s Beanem, ale to bych spolu moc nesrovnával. Také bych vás rád ujistil, že tomu filmu ve filmu (nebo je Pee-Weeho velké dobrodružství film o filmu?) bych 5* asi nedal. Mimochodem, skvělý závěr filmu. Taky by mě zajímalo, co má Tim pořád s tím strojem na snídani...Podtrženo, sečteno, film o dospělém dítěti (nebo jak to vlastně je) má u mě za plný počet. Je to naprosto dokonale zahrané, skvěle nadabované, úžasně zrežírované s fantastickou hudbou. Je to asi nejoriginálnější film, jaký kdy kdo vymyslel a zároveň nejšílenější, má to strašně pozitivní atmosféru, úžasné postavy a strašné tempo. Neskutečná věc, která je strašně krátká a ve které se za tu strašně krátkou dobu stane strašně moc věcí... Nádherný film jak od Tima Burtona - pardon, ono je to važně od něj... Nedá se to popsat, ale je to zhulenej film. Paul Reubens je frajer!!! 100%, jo!! ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co je tady špatně. Podle tržeb byl film velký hit, podle zdejších hodnocení celkem také. Pro mě se ale jedná o neuvěřitelnej shit s naprosto debilním hlavním hrdinou, kterej se debilně chová, směje, mluví, jedná. Je to sice vše schválně, ale je tak debilní, že jsem měl celou dobu chuť mu jednu vrazit. Tenhle humor šel úplně mimo mě. První a zároveň nejhorší Burton. Jediná vtipná scéna je v závěru, kde James Brolin telefonuje z hotelu s prezidentem. Jinak ani ťuk. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se nemohl zbavit dojmu, že PeeWee je hodně podobný mistru Beanovi, ale to byl velký omyl. Možná občasné pohybové kreace jsou podobné, ale jinak je PeeWee naprosto originální osobností, jehož pokračování by se klidně natáčet mohlo. Myslím, že PeeWee svým charakteristicky šíleným přístupem dokáže řešit situace zcela novým a originálním způsobem.. Burton si neodpustil alespoň špatné sny, když už tvořil komedii aby mohl do filmu vdechnout trochu toho svého tajemna, ale přesto je film velmi, velmi zdařilou a originální komedií u které se nudit nelze... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu na tomto počinu hledat něco víc jenom proto, že to dělal Burton. Je to hloupé, přiblblé, nepříjemné, ba i ze začátku nudné. Parodie? Jestli ano, tak jsem se příliš nebavil. Leda na konci při hereckých kreacích Pee-Weeho. Hudba, ač kvalitní, hraje furt, což by až tak nevadilo, kdyby nebyla tak vlezlá a rušivá. Zkrátka na tenhle film nemám ty správné buňky.... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama