Reklama

Reklama

Nikdo nevyvázne živý

  • Velká Británie No One Gets Out Alive (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Zoufalá Mexičanka bez dokladů se nastěhuje do zchátralého penzionu v Clevelandu. Jenže to, co tam zaslechne a uvidí, ji rozhodně neuklidní. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nie je veľa filmov, ktoré spájajú ducharinu, exploitation a monster horror do jedného celku a pritom to vobec nie je prekombinované. A to asi aj preto, že každý zo subžánrov horroru má svoju časť filmu. Jeden hlavne na začiatku, druhý v strede a tretí na konci. A mne to vobec nepripadalo chaotické, práve naopak. Je to vyvážene, zaujímavé a všetko čo sa vo filme deje má svoje opodstatnenie i logiku. I keď film to všetko vysvetlí až na konci a práve tá pointa bola skvelá, čakanie sa naozaj oplatilo. Herci nemali svoj deň ani talent, ale zas si to film kompenzoval hlavne explicitným násilím a záživným dejom. A príchod posledného hosťa na konci bolo už len čerešničkou na torte. Bol temný a vynikajúco prepracovaný a až tak slušný výzor a ponurý zjav som tu rozhodne nečakal. Silné 4*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá Mexičanka se nastěhuje do ošuntělého penzionu s temnou minulostí i přítomností. Ta nejjednodušší základní premisa v tomto případě stačila, protože strašení funguje výborně. Bubáci mají něco do sebe a stačí jim k tomu jen trocha make-upu a světýlka v očích, o dobrou atmosféru není nouze a rituální prvky tomu dodávaly svébytný punc. I ten závěr s velkobubákem se povedl a cením si  smypatické hlavní hrdinky. Zajímavý debut a doufám, že ho režisér příště potvrdí. 75% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nikdo nevyvázne živý, správně ani ti, kteří došli z půlnoční MŠE. Horor, který je zde nechutně podhodnocen a chce to trochu oživení a Phoenixového povzbuzení. Santiago Menghini ukázal, že má talent a co se zdálo jako obyčejná duchařina ( v pár sekvencích atmosférická, pro někoho se určitě najdou i funkční lekačky) se postupně přelomí v light Exploitation !! křížené s Monster Hororem ? Jo tak to nemívám na menu každý den. Monstrum vypadá úchvatně a finální 20 minutovka je příjemně drsná a intenzivní, jak kdyby přiběhl na pomoc Pascal Laughier a chtěl se připomenout se svou pecku Ghostland. Malé, sympatické, nenáročné, pěkně natočené a za parádní finále rád přihodím hvězdu hore. Lehká podobnost i s Rituálem a obětování připomene Aztéckou civilizaci. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 7/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojlerový poplach! Divní bratři mají v blešárně divnou krychli s tunelem vedoucím někam do prdele, z něhož úplně na konci vyleze nějaká divná mrdka, připomínající divný humanoidni monstrtrak, a osahává lidem hlavy. Předtím tam nějaká divná ilegálně přimigrovaná cigoška osmdesát minut unyle potmě chodí po chodbách, naráží do stěn a na divné lidi a dělá jakože „lek“, tušíc, že je v blešárně cosi divného, ovšem drží se tam jak hovno košile, což je taky apriori dost divné. Pak divná mrdka vtáhne divné bratry do divné krychle, divná cigoška zavře její divné dveře a začne být nějaká divná. A já se nestačím divit, co za přiblblé divné kokotiny se dneska točí místo hororů. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Děj pojednává o mladé holce, která se nastěhuje do dosti divného hotelu a postupem času zjišťuje, že to není až tak normální budova. Nic zásadně inovativního v rámci žánru, na druhou stranu nic neustále omílaného dokola co bych denně viděl, takže za mě fajn téma. Stejně tak potěší mixnutí duchařiny s "home invasionem" a monster hororem (ten vzhled příšery je tak bizarní, až je luxusní - plusové body!). Film funguje jak v rovině hororové, tak místy atmosferické i thrillerové, takže ačkoliv v žádné výrazněji neexceluje, ve všech je zároveň dostatečně poutavý. K závěru trochu zamrzí hloupost postav, trochu "bez pointy" konec a místy jsem koukal na hodinky, ale nic hrozného. Trochu jsem se bál spojení neznámého (a tudíž ne až tak ostříleného) režiséra a neznámých aktérů, což by mohl být dost nejistý výbušný koktejl, ale ve výsledku jsem rád, že to dopadlo tak obstojně. Nic světoborného, nicméně jedná se vlastně o celkem stravitelnou a slušnou záležitost, která si zaslouží víc než dosavadních 48%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bukurešti (Rumunsko), Clevelandu (Ohio, USA) a Londýně (Anglie). (SONY_)

Reklama

Reklama