foto

Jason O'Mara

  • nar. 6.8.1972 (48 let)
    Dublin, Irsko

Biografie

Jason O'Mara se narodil a vyrůstal v Irsku. Stát se hercem neměl v plánu - když byl malý chtěl se stát profesiálním hráčem, na čemž pilně pracoval. Bohužel zranění a dlouhodobá rekonvalescence mu tento sen nedovolily uskutečnit. A proto se vrhnul jinou dráhu, a to hereckou. Po úspěších v několika školních představení se dostává na Trinity College v Dublinu, kterou úspěšně vystuduje.

Za svou snahu je oceněn v roce 2002 nominací za nejlepší vedlejší roli na Irish Theatre Awards za roli v představení Bash (r. Neil LaBute). Nejvíce si ho veřejnsot všimla a kritici ocenili za roli v představení The Homecoming (r. Harold Pinter). měla takový úspěch, že se nehrála jen v Irsku, ale i v Londýně či v Los Angeles.

Televize není jeho doménou, ale i tak se objevil například v seriálu V TAJNÝCH SLUŽBÁCH či BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH.

Jeho manželka je herečka Paige Turco s níž ma syna Davida. Společně žijí střídavě v Las Vegas a v New Yorku.

Petr "Avalon820" K.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Justice League Dark: Apokolips War
2019 Batman: Hush
The Death and Return of Superman
2018 The Death of Superman
2017 Liga spravedlivých: Temno
2016 Batman: Bad Blood
Liga spravedlivých vs Mladí Titáni
The Infamous (TV film)
The Siege of Jadotville
Wakefield
2015 Batman vs. Robin
DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy
2014 Batmanův syn
Liga spravedlivých: Válka
2013 Hlas
2012 Slečna nebezpečná
2008 Life on Mars (TV film)
2007 Marlowe (TV film)
Resident Evil: Zánik
2006 Drift (TV film)
2002 Eastwick (TV film)
1997 Gobble (TV film)
1996 Vesmírní trakeři
1995 Summertime

TV seriály

2020 Diova krev (TV seriál)
Válka o Olymp (E08)
Území mrtvých (E07)
Návrat na Olymp (E06)
další epizody (8)
2019 The Man in the High Castle (TV seriál)
Fire from the Gods (S04E10)
For Want of a Nail (S04E09)
Hitler Has Only Got One Ball (S04E08)
další epizody (10)
2018 The Man in the High Castle (TV seriál)
Jahr Null (S03E10)
Baku (S03E09)
Kasumi (Through the Mists) (S03E08)
další epizody (9)
2017 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
No Regrets (S04E18)
Identity and Change (S04E17)
Self Control (S04E15)
další epizody (8)
2016 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Laws of Inferno Dynamics (S04E08)
The Good Samaritan (S04E06)
Lockup (S04E05)
další epizody (4)
2015 Komplikace (TV seriál)
Critical Condition (E10)
Deterioration (E09)
Relapse (E08)
další epizody (10)
Sons of Liberty (TV seriál)
Independence (E03)
The Uprising (E02)
A Dangerous Game (E01)
To Appomattox (TV seriál)
2014 Dobrá manželka (TV seriál)
A Material World (S05E17)
Goliath and David (S05E11)
2013 Vegas (TV seriál)
Sons of Nevada (E21)
Unfinished Business (E20)
Past Lives (E19)
další epizody (11)
Dobrá manželka (TV seriál)
The Decision Tree (S05E10)
Whack-a-Mole (S05E09)
2012 Dakota (TV seriál)
Vegas (TV seriál)
Estinto (E10)
Masquerade (E09)
Exposure (E08)
další epizody (10)
2011 Terra Nova (TV seriál)
Hnutí odporu (E13)
Soukromá armáda (E12)
Odhalený zvěd (E11)
další epizody (13)
2010 Your Bad Self (TV seriál)
2009 Trust Me (TV seriál)
Polda z Marsu (TV seriál)
Život je rock (E17)
Každý ví, že je to Windy (E16)
Všichni ti mladí frajeři (E15)
další epizody (10)
2008 Polda z Marsu (TV seriál)
Muž, který prodal svět (E07)
Úterý je mrtvé (E06)
Co se dá dělat v New Yorku, když si myslíte, že jste mrtví (E05)
další epizody (7)
Muži na stromech (TV seriál)
Bez odpovědi (S02E12)
Chirurgové (TV seriál)
Srdeční záležitost (S04E13)
Člověk je tvor divoký (S04E12)
Closer (TV seriál)
Požár v přírodním parku (S04E01)
2007 Muži na stromech (TV seriál)
Bližší svetr než kabát (S02E08)
Ber to jako chlap (S01E15)
Poučení z minulosti (S01E13)
2006 Muži na stromech (TV seriál)
Válka s bloky - první část (S01E10)
Po právu (TV seriál)
Crossing the Line (E13)
Side Man (E12)
Lovers (E11)
další epizody (13)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Poslední slovo (S02E09)
2005 Closer (TV seriál)
Osudové pochybení (S01E12)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Komplikace (S02E11)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Den všech dnů (E02)
Currahee (E01)
High Stakes (TV seriál)
V tajných službách (TV seriál)
2000 Monarch of the Glen (TV seriál)
Reach for the Moon (TV seriál)
1998 Berkeley Square (TV seriál)
Playing the Field (TV seriál)
The Mrs Bradley Mysteries (TV seriál)
Unfinished Business (TV seriál)
1993 Venkovská praxe (TV seriál)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Dokumentární

2014 Showrunners: Jak se řídí seriál
1997 Cause of Death (TV film)

Host

TV pořady

2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce