Reklama

Reklama

Zásek

  • Francie Huit Rue de l'Humanite (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Francouzské komedie patří vždycky k tomu nejlepším komediím, které znám. Zásek (Mimochodem je to dost divný překlad) mě mile překvapil a dokonale pobavil. Různorodost postav v jednom činžovním domě je úchvatná. Jejich charaktery byly poskládány opravdu rozmanitě a každý je unikátní. Každý má svůj jeden malý příběh, který se odehrává na obrazovce a mě bavilo sledovat všechny a těšit se z jejich života. Některé postavy byly opravdu bez chyby - hlavně Belgičan a sám režisér snímku. Téma COVIDu bylo na plátna uvedeno už několikrát. Žádný z nich ale nebyl komedie. Tohle se vážně povedla. Dokáže vás rozesmát na plné kolo, ale také vás vrátit do reality. Protože Covid není a nebude žádná velká sranda a má to i své stinné stránky. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

První film s tématikou covidu, co jsem viděl a hned naprostá paráda! Danny Boon natočil milou intimní výpověď s tím jak se dalo nebo bohužel dá s pandemií poprat, samozřejmě jsem se poznal v tom největším magorovi. :) Má to ten bezstarostný situační tón komedií Francise Vebera a uplně stejně jako on se to nebojí být i dojemné. Mimo jiné je to i na Netflixu a je to jeden z těch filmů přístupných i pro rodiče. 8/10 ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Pandemie, pandemie, tak už o tobě frantíci točí i komedie. Je to takový známý mišmaš z doby covidové se záblesky vtipných momentů jako třeba online výuka a táta ve slipech. Některé postavy šíleně přehrávají a jsou až nesnesitelně trapné. Tvůrci tímhle počinem chtěli dát najevo myšlenku, že máme držet v této době při sobě. Závěr je na komedii nečekaně hořce smutný. 4/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Francouzské tragikomedie mám rád stejně jako ty české. Mají společný humor i tu závěrčenou tragiku. Zásek těží jednoznačně z aktuální covidové situace a jen okrajově se věnuje rodinám, práci a sousedským starostem. V tomto směru je rozhodně přínosnějším, i když nijak inovativně. Covid téma asi nebude dlouho aktuální, ale nyní je vtipné hodně. Herecky mi film sedl, ač většina herců hrála v dříve viděných filmech nějaké třetí čtvrté housle. Závěr je fajn. Přeci jen si nemůžeme nyní dělat legraci (aspoň ne nějak moc) z věci, která stojí životy tisíce lidí. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Z námětu filmu jsem byla nadšená, komedie o covidu a ještě od Francouzů, kteří u mě v tomhle žánru jasně vedou. Zpracování není vůbec špatné, tak nějak typicky francouzské. Značnou slabostí je ale dlouhá stopáž, díky které se film chvílemi dost vleče a najdou se i nějaká hluchá místa. Vtipných hlášek je zde dost, věřím, že se hodně lidí zasměje. Mě to hodně připomínalo realitu - lidé se udávají, přehání to a obtěžují s tím ostatní, nebo už mají pandemii a lockdownu plné zuby. Ale jsem moc ráda, že něco podobného vzniklo, snad jednou bude tento film na tohle všechno jen úsměvnou vzpomínkou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)
  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama