Reklama

Reklama

Zásek

  • Francie Huit Rue de l'Humanite (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* a znovu Netflix … dlouho trvalo než jsem si vybral něco podle mého gusta, zároveň zábavného a s dabingem a nakonec jsem se zasekl u téhle komedie. Od Dannyho Boona neočekávám žádnou bombu, ale je to asi takový současný francouzský standard. Na téma současného lockdownu už jsem viděl více filmů, či seriálů a tento nijak výrazně nezabodoval. Prostě takový šedý průměr, který mě nepřišel extra originální a spoustu vtípků se opakovalo a navíc jede podle ověřené šablony, takže žádné překvapení. Pro takové filmy místečko na hranici dvou-tří hvězdiček. Nakonec nebudu tak přísný a přikloním se k vyšší známce, ale nevidím důvod se ¨k němu vracet ani doporučovat. A pokud chcete můj tip, co se týče karanténových pořadů, tak zatím u mě vede Třídní schůzka. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]  ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi každej z nás už má situace kolem Covidu po krk a proto jsem strašnně rád, že se nám narodil film. který si z toho všeho dělá prdel a kdo jinej by to dokázal lépe než Francie a když Francie a když prdel, tak Dany Boon. Tohle je to nejaktuálnější téma dneška, bohužel pořád a Danny to udělal, krásně po francouzsku to znamená s citem, ale nekomprimisně sázel fór za fórem na všechny ty situace, názory i typy lidí v souvislostí s koronáčem a musím říct, že jsem se nejdnou válel na gauči smíchy, trefoval to fakt pěkně. Je vidět, že když Francouzi nemaj potřebu do filmu tahat politickou korektnost, pořád maj v sobě ten krásný a jedinečný humor, jak ho známe z dob dávno minulých a já jsem za to strašně moc rád. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je fajn,že se Francouzi tentokrát odklonili od toho co v poslední době tvoří primárně (gangsterky,dramata o přistěhovalcích a politicky korektní (ne)komedie) a přišli s normální komedií,která si bere na paškál všechno to okolo covidu.A zábava to není špatná,místy je to dokonce dost vtipné,chvílemi to zvládne zahrát i na vážnější notu,ale že by to bylo něco co bych musel vidět opakovaně se úplně říct nedá.Stopáž je na podobný druh filmu celkem vražedná a postava Dannyho Bonna mi přišla extrémně otravná (a to i přesto,že byla velmi často zdrojem nejlepších fórků)...60% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Pohotová reakce Danyho Boona na aktuální pandemickou krizi (resp. její první vlnu). Je pravda, že některé situace pobaví více, jiné méně a že Dany už v minulosti odpálil větší komediální nálože. Jelikož Zásek vznikal jako aktuální odpověď na Covid, je v několika momentech cítit, že scénář byl trochu šitý horkou jehlou a že by filmu prospěla přísnější revize dramaturga nebo střihače. Na druhou stranu mě Dany v roli neurotika bavil a zasmál jsem s určitě víckrát než před několika lety u Superhypochodndra, kde si střihnul podobnou postavu. Objektivně by si asi tato komedie zasloužila tři hvězdičky, ale kvůli emotivnímu závěru musím dát čtyři. Pro někoho možná patetické citové vydírání, pro mě upřímná lidskost.  Dany chtěl vyjádřit soucit s těmi, kteří v této nelehké době ztratili někoho blízkého a tento film jim měl přinést trochu povzbuzení a možná i radosti. Taková snaha je mi nadmíru sympatická. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Francouzské komedie patří vždycky k tomu nejlepším komediím, které znám. Zásek (Mimochodem je to dost divný překlad) mě mile překvapil a dokonale pobavil. Různorodost postav v jednom činžovním domě je úchvatná. Jejich charaktery byly poskládány opravdu rozmanitě a každý je unikátní. Každý má svůj jeden malý příběh, který se odehrává na obrazovce a mě bavilo sledovat všechny a těšit se z jejich života. Některé postavy byly opravdu bez chyby - hlavně Belgičan a sám režisér snímku. Téma COVIDu bylo na plátna uvedeno už několikrát. Žádný z nich ale nebyl komedie. Tohle se vážně povedla. Dokáže vás rozesmát na plné kolo, ale také vás vrátit do reality. Protože Covid není a nebude žádná velká sranda a má to i své stinné stránky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama