Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Alex v podání Adama Mišíka prodává ten nejlepší kokain v Praze, dealování chce ale jednou provždycky nechat. Jeho snem je prorazit v rapu a nahrát svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž pro feat zařídil rappera Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (480)

claudel 

všechny recenze uživatele

Film, který je z českých filmových počinů roku 2022 nejvíce odlišný a asi bude nejvíce rozdělovat generace - minimáně jazykem - 40+ budou rozumět méně, 50+ ještě méně a dále už to může být vysloveně na titulky. Respektuji inovativnost, ale mě forma rušila. Naopak mi jako celek dával smysl příběh, bál jsem se, že půjde pouze o trapný rap někoho, kdo miluje piss akce a vylívá si tím vztek na všech kolem. Herecky ale nemůžeme vůbec srovnávat s Arvédem, Kern s Rašilovem jsou Mišíkovi s Bendigem na míle vzdáleni, i když srovnání je to opět obtížné. Rozhodně je dobře, že takový film vznikl, ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Český rap je hned po tom slovenském, jedna z největších ran lidstva a pro mě hlavní problém tohoto filmu, protože se kolem něj točí a ještě zde výrazně přitakává tvor Sergei Barracuda. Když tohle vynechám je Banger působivým a inovátorským filmem české produkce, který má drive, zajímavé nápady i přesvědčivé herecké výkony, které u nás rozhodně nejsou standardem a minimálně po režijní stránce u nás něco podobného ještě nebylo. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Breaking Bad z TikToku s jednou z nejzábavnějších vedlejších postav českého filmu za posledních pár let. Stejně ale doufám, že to moc lidí neuvidí, a zejména těch mladých. Já vím, blbý, ale důvěru, že si z tohohle odnese cokoli dobrýho, ve mně džen zí doteď holt fakt ničím nevzbudila, spíš naopak. 8/10 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Subkultura moderního rapu se mi těžce a špatně dostává pod kůži, ale díky svému zaměstnání vím, jak funguje a tenhle film to vystihuje přesně. Čekal jsem komedii, ale dostal syrové drama, kdy jsem se vážně po většinu stopáže filmu necítil vůbec dobře. Pochopil jsem taky poselství celého příběhu a pevně doufám, že to ,,mladou" generaci ovlivní v rozhodování. Doba je opravdu taková, jak film vykresluje bez servítek a lepší rozhodně nebude. Styl natočení mi nesedl a nezvykl jsem si na něj vlastně vůbec. Mišík skvělej, věřil jsem mu vše, Sergej není herec a je to poznat, ani vlastně nechápu, proč ten kult udělali právě z něj, myslím si, že scéna má daleko populárnější kusy, asi bližší známost. Za mě každopádně překvapení. 3,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JÁ POTŘEBUJU SÁŘE UKÁZAT, ŽE NA TO MÁM, ŽE ZA NĚCO STOJÍM. POTŘEBUJU, ABY TI ZMRDI ZNALI MOJE JMÉNO, MŮJ KSICHT“…  Kurevsky autentickej pohled na svět, kterýmu nerozumím… Dva vymaštěnci, noční Praha a přehlídka kupců bílejch sraček. Do toho ten dementní song… GENIÁLNÍ! Film je poučnej jako prase, jen je třeba si před jeho projekcí našprtat pár slovíček: Banger – údernej rapovej song/ Track – písnička/ Di do píči – odejdi/ More – kamaráde/… Nejvíc mě dostala ta odvaha dojít až na tu dramatickou „dřeň“. To se u českejch filmů nevídí. A nečeká (stejně jako duo Černý – Černý). P.S.: Mišík fakt dobrej!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych vás všechny pochcat. 2.) Miluju, když mám bílej rypák (a je jedno vod čeho).  ///                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se 15 dní. (SONY_)
  • Banger. se kompletně natáčel na iPhone 12. „Rap je hudba ulice a chtěl jsem, aby i Banger působil jako film ulice. Volba natáčet na iPhone nebyla snahou ušetřit. Cílem bylo příběh zachytit co nejvěrněji, nechtěl jsem, aby se kamera předváděla jako v rapových klipech,“ prohlásil režisér Adam Sedlák. (rakovnik)
  • Režisér Adam Sedlák vyvrátil tvrzení, že by obsazení Adama Mišíka (Alex) byl kalkul. Výběr herců se zúžil podle umu jak zpívat, tak i rapovat. Navíc Mišíkovy fanynky na jeho vizáž ve filmu reagovaly nevalně. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama