Reklama

Reklama

VOD (1)

Po loupeži v naleštěném Piltoveru začnou osiřelé sestry Vi a Powder řádit v ulicích pod městem Zaun. (Netflix)

Recenze (26)

mirakom 

všechny recenze uživatele

Arcane má skvěle vizuálně provedenou steampunkovou atmosféru. Kromě LoLka, které jsem nikdy moc nehrál, mi to velice připomíná herní sérii Dishonored od Arkane Studios, kterou mám velmi rád. Soundtrack a hudba od Imagine Dragons mi tam sedí. Postavy a svět jsou zpracovány parádně a příběh se zatím začíná zajímavě vyvíjet. || 9/10 ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda za mnou a už mám také podozrenie, že toto bude seriálová záležitosť roku, ja to proste cítim. Arcane je skvostný science-fantasy seriál na motívy hry League of Legends. Celé je to zasadené do atraktívneho steampunkového prostredia, kde sa veda miesi s mágiou. Tomuto fantastickému svetu vzdychli život najmä dve ústredné a kontrastné lokácie, dvojmestie Piltover a Zaun, ktoré skutočne pôsobia ako dve plnohodnotné postavy. Zatiaľ čo Piltover je progresívnou metropolou, Undercity je kriminálnym podsvetím zamoreným toxickou hmlou. Vi a Powder, poťažmo Jinx, majú medzi sebou ozaj úžasnú chémiu a ich vzájomná sesterská láska ma vážne dojíma. Tá mrazivá pieseň na začiatku uhrančivo nastolí tón tejto show. A ten štýl animácie, tá grafika i voice acting sú skrátka luxusným zbožím! ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem tedy naprosto nadšený z Arcane. Vůbec netuším o čem je ta hra, ale tohle je fantastické výtvarně i příběhem. Možná jenom o procento pod Invincible a v podstatě asi zatím nejlepší herní adaptace? Podtrhnul bych to herní adaptace, protože tam vidím prvky i z jiných slavných her. Krásný, určitě se toho nebojte všichni, kdo jste si museli googlit co je League of Legends jako já. PS tenhle koncept binge s odloženým finále je skvělý! 10/10 ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se taky nechala unést skvělými ohlasy. Pořád jsem to odkládala, popravdě mě odrazovalo, že je to podle League of Legends, který jsem nikdy nehrála, takže se v tom vůbec nevyznám. Ale po prvním dílu jsem mile překvapená, zatím je to sice spíš ukázka světa, ale je vidět, že si s tím tvůrci dali spoustu práce, což je znát na každým detailu. A to umím ocenit! Příběh zatím není nic superoriginálního, konflikt třídních vrstev je starej jak sám Marx, ale animace je nádherná, nic tak lahodícího oku jsem jaktěživ neviděla. Zároveň první díl nakousl hlavní aktéry - jak záporáky, tak protagonisty, a mě nezbývá než doufat, že to nebude černobílý zlo versus dobro, který je ve fantasy a sci-fi tak ohraný, že si z toho rvu vlasy hrůzou. Hodnocení: konec s kočkou a myší byl výbornej, těším se, co tvůrci vybalí příště/10 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: S ústrednými postavami Vii a Jinx sa spoznávame pri akčnom vylúpení bytu v meste Piltower, ktoré je progresívnom metropolou, ktorá sa týči nad podzemným mestom Zaun, z ktorého naše hlavné hrdinky pochádzajú. Prevedenie: Začnem tým čo sa mi páči. Páči sa mi animácia postáv. Páči sa mi Kyber punkové prostredie a páči sa mi aj interakcia medzi dvoma úplne odlišnými svetmi a ich obyvateľmi. Nedá sa ale povedať, že by som bol z toho nijako unesený. Príbeh nám ale v podstate iba predstavil hlavné postavy a zrejme ku koncu aj hlavného záporáka, pri ktorom ešte musíme nájsť motív jeho posadnutosti. 58% ()

Zajímavosti (9)

  • V obchodě U Benza je několik předmětů, které odkazují na itemy, jenž se během hry nakupují ke zvýšení statů šampiona. Ve vitrínách lze spatřit Rabadon’s Deathcap a Eye of the Oasis. Rovněž masky představují itemy z obchodu, konkrétně Liandry’s Torment a Haunting Guise. (Luicy)
  • Když Vi, Powder, Mylo a Claggor skáčou v Piltoveru po střechách, lze na krátký okamžik spatřit několik dortíků na balkóně rodiny Kirammanových. Ty odkazují především na postavu Caitlyn, která ve hře „League of Legends“ využívá cupcakes jako nástrahu ve schopnosti „Yordle Snap Trap“. Cupcake (česky Kremrolka) je mimo jiné i přezdívka, kterou Vi oslovuje Caitlyn jak v seriálu, tak v hláškách ve hře. (Luicy)
  • Na zdi jedné z budov lze spatřit roztrhaný plakát odkazující na Corporate Mundo Skin. Samozvaný Dr. Mundo je mimo jiné rovněž obyvatelem města Zaun. (Luicy)

Reklama

Reklama