Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by konečně Riot chtěl nějak kompenzovat ty ztracené hodiny u té jejich rakoviny? Asi ano. Práce na tomto se rozproudili dobře a je jasné, že v tomto je jasný background. Já mnohdy nemohu asi objektivně něco vyčíst až třeba na poslední epizodu, která působí dobře a epicky až  tedy na divné přechody scén,  které až nedávají smysl a  jsou trochu vágní, ale to je tak všechno. Plus se nečekaně chabým a divným hudebním doprovodem napříč seriálem Mimochodem... vážně se otevřelo tak moc téma toho, že Vi a Cait jsou vlastně nožnice? V každém případě největší slabina seriálu je to, že otevírá neuvěřitelně barvitý a plný svět, ve kterém se zasvěcuje jenom na konflikt dvou světů z mnoha, kde růžky vystrkuje další. K tomu  tuna postav, která každá má neuvěřitelný příběh a my se k němu nedostáváme a další série jasně láká na pokračování tohoto konfliktu. Obecně vzato jde o pecku letoška, která mě stále nedokáže nijak sundat, abych byl na větvi, ale minimálně se dokážu těšit na další kontent. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tleskám a umírám blahem. Dočkala jsem se… ach a jak já si to užívám! Postavy, co zůstávají samy sebou. Promyšlený děj bez nelogických pseudo-souvislostí. Zvraty, které šokují, ale primárně vycházejí z děje (a ne ze záměru šokovat). A neumím si pomoct, ale Jinx jako postava je tak sakra dobře vytvořená! A ony jsou vlastně všechny… žádná černobílá, dobro a zlo. Je to především geniální směs šedé v nádherné animaci. Na tohle zdejší systém hodnocení nestačí! ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem uchvácen. Do světa Arcane bych se rozhodně chtěl vydat každý den. Mimochodem, když se každý rozplýval nad úžasnou animací u Spiderman: Into the Spider-verse, tak sem si klepal na čelo, protože jsem nic výjimečného neviděl. Zato propracovanost Arcane je dechberoucí. Každý druhý záběr by se dal okamžitě zarámovat a pověsit nad postel. Teď to úmorné čekání na druhou sérii! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Neuvěřitelné zjevení, které se automaticky zařadí mezi to nejlepší, co nám seriálová tvorba v roce 2021 nadělila. Audiovizuální prezentace je na první dobrou tím nejčitelnějším plusem a i největší buran v umění musí uznale pokývnout hlavou nad prací, kterou animátoři napříč všemi epizodami vypotili... nepamatuji si tak silný vizuální rukopis, kterému nedělá problém i mix několika stylů a to bez ztráty tolika výživných detailů. V kombinace s hudbou, zvukovou paletou efektů a překvapivě samotnou kompozicí a záběrování je Arcane audiovizuální jednička, od které by se druzí měli učit. Mám jako nováček tohoto světa problém vlastně jen s příliš rychlým tempem a hlavně v druhé polovině s urputnou snahou odvyprávět příliš mnoho na příliš malém prostoru. Počáteční výhoda se díky tomu ke konci proměnila v malé zaškobrtnutí (vývojový proces Jayce budiž příkladem) ale jinak je ta práce se scénářem, výstavbou nového fikčního světa, hromady postav a jejich osobních linek - takřka precizní a k dokonalosti chybí vskutku pramálo. Velká paráda, které se nemusí bát jak fanoušci značky, tak zcela nepolíbení. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nikoliv bezvýhradná, ale zkrátka parádní jízda v atraktivním steampunk/fantasy městě, jehož politiku a (její) proměnu zevrubně řeší, a se skvěle prokreslenými postavami (zde bych viděl asi největší háček, hrdinských originů je tu pomalu tucet, takže na nejzajímavější linku sester Vi a Powder/Jinx se zas tolik nedostává). Všechno zasluhuje absolutorium, od zmiňovaných postav a světa, přes dokonalou, kinetickou akci (kterou se překvapivě neplýtvá), až po fantastickou audiovizuální prezentaci s originálním výtvarným stylem/animací. Druhá sezóna je povinnost (a to říkám jako hrou nepolíbený)! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Kapela Imagine Dragons, která složila k seriálu úvodní písničku, si v této epizodě zahrála v animované podobě. (NiWi)
  • Na boxerské tabuli v úkrytu zabírá Vi všechny pozice kromě dvou nejvyšších (zbylé dvě má Clayton). (LUKICKK)
  • Heimerdingerův mazlíček se nazývá Poro a je to chlupaté magické stvoření původem z Freljordu, které se však v průběhu let rozšířilo po celé Runeteře. (NiWi)

Reklama

Reklama