Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už prostě nešlo machrovat furt jen na dálnici, musel někdo sednout ke stolu a hodit na papír progresivní změnu – přidělat autu vrtuli a poslat ho do luftu. Heleťte, tady nejde o žádnej realistickej pohled do života záchranářů. To si jen nějaký německý Helmut či Horst bouchnul do stolu a otevíraje prkenici řka: “Teď těm amíkům ukážem, že my taky umíme akci!“ Celé to stojí na stupidním principu, že v každém díle se musí něco jedné z hlavních postav (pokud ne všem) něco přihodit. Nedivil bych se, že by tu na pláži někomu spadla na hlavu kovadlina. Ale vždyť je to vlastně konzum, zabíjačka času na odreagování trochu napařená na adrenalinu ala Kobra 11 a kupách zběsilých momentů. Díl od dílu ta hra s osudy vcucne nic netušícího diváka, který pak na úkor všímání si absurdit (čiliže nedostatkového voyeurství) pouze požírá „příběh.“ Shlédnout tři, čtyři díly, tak vpálím nemilosrdně odpad jako vyšitej, ale zase sem se zasmál pár neuvěřitelným náhodám a situacím, takže dávám jednu odřenou a potrhanou hvězdičku.[1/10] ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Donedávna môj najobľúbenejší seriál -dokonca záľuba. Epizódy sú úplne skvelé, napínavé, plné emócií, dokonca aj vtipné. Herci už možno nepôsobia tak sympaticky (na pár výnimiek), ale ich rola a charaktery sú úchvatné. Veľkým plusom pre tento seriál je aj fakt, že postavy niekedy aj umierajú -dokonca aj tie hlavné. Misie záchranárov sú nabité napätím a emóciami, čo mi presne sadá na môj vkus a vyráža mi dych, keď vidím, ako riskujú svoje životy kvôli pacientom a neustále sami padnú do nešťastia, či dokonca umrú, takže často vyroním aj slzy. Ale napriek tomu, zápory tohto seriálu sa proste nedajú prehliadnuť, i keď mne osobne neprekážajú. Napr. keď nastane výbuch tesne vedľa vrtuľníka, ostane nepoškodený. To je len jeden z mála záporov, ktoré mi však úprimne ani nevadia, ale zdajú sa mi hlúpe. Čo sa týka postáv, najsympatickejší mi je jednoznačne pilot Thomas Wächter, toho úplne milujem a stal sa ďalším dôvodom, prečo zbožňujem tento seriál :D No a sám vrtuľník, najkrajší, aký som videla -absolútna nádhera, bez ktorej by tento seriál ani nemohol byť taký úžasný :) ()

Reklama

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, zase tí Nemci. Nevedia to s kinematografiou a aj tak si nedajú pokoj. Všetko, všetko zlé... A úplne by stačil jeden jediný diel. Niečo sa zomelie, priletí vrtuľník, všetko zachráni, pomedzi to sa riešia nejaké banalne vzťahy čo nestoja ani za reč a ide sa ďalej od jedného dielu k druhému. No načo ich točili viac? Skutočný zabijak času. Tak ako sú Nemci špecialisti na zbytočné herné simulátory (traktor, vysokozdvižný vozík, kosenie trávy a pod.), tak aj na serialy. No nedá sa mi inak hodnotiť... odpad! ()

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Nechapem,ako moze niekto napisat na tento serial ze je to odpad!Ja si naopak myslim,ze je jeden z najpodarenejsich nemeckych serialov zo zachranarskeho prostredia vobec.Vobec nebol prehnane akcni.Kazda cast bola ina a venovala sa nielen zachranarskym akciam,ale aj klasickym ludskym problemom jednotlivych postav serialu.Vzdy si ho rad pozriem znova aj ked to bude sta repriza.Ja mu davam 85 percent. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

Ako malý som to sledoval veľmi rád. Ale keď sa z toho pozriem z normálneho hľadiska - je to strašná volovina, ktorá mi nemá čo dať, len akurát tak vyrážku. Osudy hlavných "aktérov" sú vymyslené a scenár napísaný na kolene, čo sa dá od toho čakať? Predsa nemecký Baywatch v uniformách nemeckého záchranného letectva:-) ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • V seriálu je několikrát zmíněno, že předtím, než pilot Thomas Wächter nastoupil do společnosti Medicopter 117, pracoval jako vojenský pilot. Jeho představitel Manfred Stücklschwaiger ve skutečnosti také vykonával vojenskou službu. (patrik1177)
  • Herečka Julia Cencig, která hraje v seriálu pilotku Ginu Aignerovou, si v tomto seriálu zahrála již dříve, a to motorkářku v epizodě „Věřina smrt". (patrik1177)
  • Pro potřeby natáčení byl zapůjčen stroj německé letecké záchranné služby Deutsche Rettungsflugwacht (DRF). V létě 2002 bylo natáčení přerušeno, protože vrtulník musel kvůli povodním do služby. DRF ale používá jiné barevné provedení. Design Medicopteru 117 byl navržen speciálně pro seriál. V době, kdy nesloužil filmařům, používal se k ostrým zásahům v jihoněmecké oblasti. Domovem mu byla centrála letecké záchranky v Norimberku, kde sloužil pod označením Christoph 27. Nyní se používá v Bádensku-Württembersku a parkuje v Baden Airparku v Baden Badenu. Od páté řady se používal nový vrtulník, opět to ale byl typ BK 117 a měl i stejný design. Po skončení natáčení v roce 2003 byl přelakován a nyní se ho využívají například k přepravě součástí pro větrné elektrárny v Irsku. (patrik1177)

Reklama

Reklama