Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

borec999 

všechny recenze uživatele

Nechápem čiernu farbu a veľmi nízke hodnotenie, ktoré tento seriál má. Mne prišiel Medicopter 117 svojou témou a prostredím zaujímavý, miestami celkom napínavý a nemal som s ním žiadny problém. Určite by som ho nespomenul, ak by sa ma niekto opýtal na moje najobľúbenejšie seriály, ale hovorím- tá prehnaná kritika mi nejde celkom do hlavy. Jemný nadpriemer a v pohode sledovateľná záležitosť. 60% ()

Had6 odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak, než odpad! Dostávám kopřivku, když v televizi vidím ty německé a rakouské (promiťe mi to slovo) sračky!! A je mi úplně jedno, jestli to má být seriál o zakrslym policajtovi na dálnici, vypelichanym vořechoj co se producíruje po Rakousku, nebo šílenym doktůrkoj co žije někde v horách a zajímá se o to, zda Traudi má pravidelnou stolici. Táhněte s tim už k šípku. Furt samá kravina, která zabírá místo v programu. ()

Reklama

Ziriath 

všechny recenze uživatele

Již pouze díl, ve kterém do jisté, smrt mnoha lidí přinášející, zkázy míří vlak naložený velmi nebezpečným a explosivním odpadem vytékajícím z barelů, osazený pouze jedním bezvědomým technikem vzadu na nárazníku a ženou ve vysokém stupni těhotenství v kabině nebrzdící lokomotivy (která je manželkou jednoho z osádky Medicopteru- ten se při záchranné akci s ní samozřejmě setká), a který skončí samozřejmě explozí vlaku, záchranou na poslední chvíli a rozbředle sentimentální scénkou na téma novorozenec, řekne o tomto seriálu mnoho. No tam bylo snad všechno. Ovšem ne že bych se na to coby malej svišť pravidelně nekoukala. Ale akční sekvence jsou, jak už u seriálů tohoto typu bývá, natočené dobře. ()

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem byla ochotná udělat cokoliv, abych neminula byť jen jediný díl a svými znalostmi z oboru letového provozu jsem ohromovala spolužáky. Teď si teprve uvědomuji, jak je to hloupé a německy trapné. Zápletky jsou praštěné, dialogy neuvěřitelně připitomnělé a herecké výkony mizerné. Ta jedna hvězdička je za ten krásný červeno-žlutý vrtulník, jehož model mi stále visí nad postelí a já pořád nemám to srdce ho sundat. ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie odpady. Nemci vedia točiť seriály a to sa im musí nechať. Seriál bol verný povolaniu, každý príbeh bol nápaditý, zároveň sa prelínal s osudmi záchranárov. Nechýbalo napätie, hudba bola ukážková. Zbožňujem tento seriál a nikdy naňho nedám dopustiť. Rada si ho zapnem aj po rokoch, pretože sa dal pozerať, a aj veľa naučil o ľudskom správaní sa, o morálke, o kolegialite, o tom, že svoju prácu treba vykonávať zodpovedne. Klobúk dole tvorcom aj hercom. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Seriálový pes Gonzo nebyl záchranářem jen na plátně, ale i ve skutečnosti. Čtyřnohý hrdina vycvičen pro záchranu lidí v lavinách, díky čemuž nemusel před natáčení prodělat žádnou velkou přípravu. Jeho páníčkem byl Thomas Hlous, který vedle svého zaměstnání provozoval také školu pro výcvik záchranných psů, specializujících se na mezinárodní zásahy v oblastech postižených zemětřesením. (patrik1177)
  • 1. epizoda 4. série s názvem Geisterflieger (Zbloudilý let) měla být původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ve stejný den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody byly až nápadně podobné teroristickému útoku na Dvojčata v Manhattanu. Epizoda byla proto odvysílána až 17. září 2002. Pro fanoušky to však způsobilo zmatek, protože v této epizodě byl vysvětlen odchod zdravotního bratra Ralfa Stallera (Wolfgang Krewe) a jeho přítelkyně Jenny Neuhausové (Simone Heher) a příchod nového zdravotního bratra Enrica Continiho (Tom Mikulla). Proto později vznikly 2 verze této epizody. 4. série tedy začala epizodou Rettet Susi (Zachraňte Susi) 18. září 2001. Tato epizoda měla být původně 2. epizodou 4. série. (patrik1177)

Reklama

Reklama