foto

Serge Falck

  • nar. 19.4.1966 (53 let)
    Schoten bei Antwerpen, Belgie

Biografie

Serge Falck se narodil 19.4. 1966 v Belgii ve vesnici Schoten na předměstí Antverp. K herectví ho přivedli rodiče, protože jeho matka Rakušanka byla také herečka, a proto se v osmnácti letech rozhodl odstěhovat do Rakouska za svou tetou a začal studovat divadelní a hereckou školu v Innsbrucku. Poté začal hrát v Národním divadle ve Vídni, v Národní opeře ve Vídni, v divadle v Mnichově a ve Frankfurtu.

Televizní kariéru započal malými rolemi v německých seriálech jako je Místo činu a další. Českým televizním divákům se dostal do povědomí rolí zdravotníka Petera Bergera v německém seriálu MEDICOPTER 117 (1998). Serge Falck hrál i v pilotním stejnojmenném filmu. Hraje zdravotníka Petera Bergera, který je u týmu nováček. Svoji práci se snaží skloubit se studiem medicíny, jejíž studium nakonec ukončí a plně se věnuje zachranářské práci.

Hereckou slávu i scénaristické uznání mu však přinesl film OUVEJ!!! (Autsch!!!, 1995). V tomto filmu si zahrál hlavní roli a dokonce napsal i scénář, za který v roce 1996 obdržel prestižní cenu Romy. Serge Falck hraje postavu Chrise, který si se svým kamarádem Peterem vydělává na živobytí demonstracemi. Mezi jeho další filmy patří TUNEL SMRTI (2005), TESTAMENTMACHINE (2005) a HENRY DUNANT (2006).

I když se dnes ve filmu objevuje méně, věnuje se o to víc divadlu. Hrál při letních představeních divadla v Haagu, pravidelně se objevuje ve víděňských divadlech a při dobročinných a nadačních akcích jako moderátor. Jako moderátor i herec může přijímat nabídky z několika zemí, protože mluví plynule německy, anglicky, francouzsky, vlámsky a nizozemsky. Přes svou pracovní dráhu se též často věnuje svým koníčkům, hlavně fotbalu a golfu.

Serge Falck má herectví v krvi. Jeho bratr je holandský režisér Arno Dierickx, který se proslavil thrillerem POKREVNÍ BRATŘI (2008).

Eva "Winise" Zelená

Herecká filmografie

Filmy

2016 Tatort - Rebecca (TV film)
2015 Blockbuster: Das Leben ist ein Film
2012 Tatort - Kein Entkommen (TV film)
2011 Můj nejlepší nepřítel
Wie man leben soll
2010 Super plán (TV film)
Tajemství jezera Loch Ness 2 (TV film)
2009 Business as Usual
Domeček z karet (TV film)
Tatort - Kinderwunsch (TV film)
2008 Die Slupetzkis - Urlaub wider Willen (TV film)
Tajemství jezera Loch Ness (TV film)
2007 Nous nous sommes tant hais (TV film)
2006 Henry Dunant: Du rouge sur la croix (TV film)
2005 Tunel smrti (TV film)
1998 Medicopter 117 (TV film)
Quintett komplett (TV film)
1997 Der Mordsfilm - Tödliches Geschäft - Nur Geld macht glücklich (TV film)
Die Schuld der Liebe
1996 Autsch!!!
Schwurgericht - Angst! (TV film)
Schwurgericht - Bruder, ich brauche dein Blut (TV film)
1995 Angst (TV film)
Auf Teufel komm raus
Der Salzbaron - Kaiserwetter (TV film)
1994 Der Salzbaron - Fremde Welten (TV film)
Der Salzbaron - Verwirrte Gefühle (TV film)
Etwas am Herzen
1987 Kámen smrti
Tatort - Der letzte Mord (TV film)
1984 Tatort - Der Mann mit den Rosen (TV film)

TV seriály

2018 Krüger (TV seriál)
Küss die Hand, Krüger (E03)
2017 Brussel (TV seriál)
2014 Heer & Meester (TV seriál)
2013 CopStories (TV seriál)
Na vlámských polích (TV seriál)
Paul Kemp - Alles kein Problem (TV seriál)
Lauter Lügen (E01)
2008 De smaak van De Keyser (TV seriál)
Deadline (TV seriál)
2006 8x45 - Austria Mystery (TV seriál)
Van Speijk (TV seriál)
2005 4 ženy a pohřeb (TV seriál)
1998 Medicopter 117 (TV seriál)
1995 Schwurgericht (TV seriál)
1994 Der Salzbaron (TV seriál)
1992 Kaisermühlen Blues (TV seriál)
1990 Ein Schloß am Wörthersee (TV seriál)
1987 Heiteres Bezirksgericht (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Dokumentární

1987 Universum (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 Homo Austriacus - So samma! (TV pořad)
2014 Denk mit Kultur (TV pořad)
2013 Stöckl (TV pořad)
2011 Österreich wählt (TV pořad)
1992 Familien-Duell (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace