Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý a šílený scénáristický výtvor nějakého zhuleného hipízáka.Bridges tady hraje neuvěřitelně otravného a povrchního sráče, který neustále chlastá a přebere Arnoldovi tehdy opravdu sexy Sally Field.Jinak je příběh prakticky o ničem, vše se točí v rámci žánrových klišé, na pozadí kulturistického světa Arnolda Schwarzeneggera, ten získal za svou roli zlatý Glóbus, mno ehm...dejme tomu že s odstupem času to pochopitelné je, protože zde předvedl svůj první a předposlední herecký výkon v životě, sbíral porcelán, hrál na housličky, furt se usmíval...jen toho Franca nevykouřil....na drama je to moc naivní a hloupé a na komedii zase moc infantilní.Čirý a právem zapomenutý průser a pro mě jen další smutné potvrzení, proč si jen nerad doplňuji filmové resty svých oblíbenců, které se natočili mezi roky 1950 a 1979.Slabé : / 20%.Fascinující je, že to natočil ten samý režisér co legendárního Brubakera.... pfuuu. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Koukat jen kvuli Arnoldovi. Stay Hungry nema moc co jineho nabidnout. Pribeh je hloupy a nudny, Jeff Bridges se snazi, ale nema moc co hrat, ostatni postavy jsou matne a nezajimave. A co je nejhorsi tak saotny bodybuilding tu je uplne zbytecne. Stejny film se mohl zabyvat jakymkoli jinym sportem/konickem. Koukatelne jen pro die hard fanousky Arnolda. ()

Reklama

Vessper 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velice zvláštní film. Nějak mi u něj chyběla pointa, příběh rozhodně nenapsal žádný mistr a několik věcí jsem celkem nepochopil. Na druhou stranu, jsem se rozhodně nenudil, je to nenáročné a vcelku zábavné. Takové příjemné a odpočinkové pokoukání. Jeff Bridges je zamlada švihák. Počínající Arnie je super a dokonce i ty housle bych mu s přimhouřenýma očima uvěřil. K hlavní herečce nemám komentář, podle mě je taková nemastná-neslaná a ten vedoucí fitka je slušnej magor. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

V životě bych si nepomyslel, že dokážu dát jednu hvězdu za film, ve kterém hraje, byť jen vedlejší roli Arnold. Nemožné se stává skutečností. Zůstaň hladový je všehochuť neubírající se vůbec, ale vůbec žádným směrem. Přijde mi, že J.Bridges ač v hlavní roli, je zde opravdu jen do počtu. Kdy mi srdce na chvíli zaplesalo bylo v momentě, kdy na řadu přišly trénink Arnieho a záběry z Mr.Olympia. Za to také právem * Dobrý komentář: dobytek .-) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Osobně bych si tohoto filmu ani nevšiml, ale po tom co se o něm rozepsal Arnold ve svém životopise Total Recall jako o své prvotině za kterou dostal Zlatý Globus (!?) jsem neodolal. No věděl jsem co mě čeká a proto šok se nedostavil žádný. Většina scén kde je Arnold na scéně jsou úsměvné a groteskní (nejhorší je že nevím zda by byly i kdyby je hrál někdo jiný :D), takže chápu že skalní "Arnodofilové" museli trpět. Navíc chování všech je takové "divně free". Tak nějak to přisuzuji té době hippie (dnes by byl chudák Arnie s přístupem k Sally za pasáka). Všemu nasadila korunu ta závěrečná taškařice se svalovci v ulicích... ta grupa pózujících borců na jedoucím autobusu mě doslova rozsekala. Naprosto skvělý mi připadal Jeff Bridges. Scéna s obrazem byla mistrovská! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Na konci filmu Joe (Arnold) porazí Kena Wallera, ktorý bol niekedy jeho sparing-partnerom. (Dzusta)
  • Podmínka režiséra byla, aby Schwarzenneger pro roli zhubl 15 kg. Arnold si poté uvědomil, že s takovou váhou už nemůže myslet na vítězství v kulturistice. Roli však přesto přijal, protože ve sportu dosáhl všeho, čeho dosáhnout mohl, a jeho další metou byl jednoznačně film. Po dokončení snímku se však přesto ke kulturistice vrátil. (sator)
  • Ve smyslu „On se vrátí“ se o Joe Santovi (Arnold Schwarzenegger) v jedné ze scén vyjádří Thor Erickson (R.G. Armstrong). V jisté formě se tak objevuje později legendární Schwarzeneggerova věta „Já se vrátím“. (Terva)

Reklama

Reklama