Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudný film. Triviální zápletka, hloupě budovaný scénář, neživotné karikaturní postavy (všechny na jedno brdo, jak už je v tomto žánru zvykem) - snad jedinou výjimkou byla postava Mirrenové, která je pro děj ovšem téměř nepodstatná. Pozitivem snímku tak zůstává kvalitní hudba, místy solidní atmosféra, britský humor a herecký výkon Hoskinse. Ač hraje těžko uvěřitelnou postavu, tak je tento otyloň s pleší zábavný, jinak by se z Dlouhého velkého pátku stal utahaný nezajímavý pondělní podvečer. Gangsterky mě prostě nebaví, další možná někdy za rok. Nad tři nejdu ...70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som drsnu britsku gangsterku a dockal som sa klasickej detektivky v ktorej mafian patra po tom, kto ho chce zlikvidovat. Sakra jak ja nemam rad detektivky. Je mi potom uplne jedno, ci je vrahom zahradnik alebo IRA. Nudim sa pri vysetrovani rovnako. Tradicne som zradcu z vlastnych radov uhadol uz na zaklade castingu. Nesympaticky ulisny parchant bol jasny od prvej sekundy. Sklamala ma aj drsnost filmu. Az na uplny zaver sa cely cas film gore scenam vyhyba a tak aj nejake to drsnejsie vypocuvanie prebieha mimo zaber kamery. Dalej ma dost sral uvod filmu. Sledujeme niekolko nesuvisiacich scen a az prilis pomaly do seba postupne zaklapnu a zacnu davat zmysel. Cely film zachranuje skvely Bob Hoskins, ktory vzbudzuje respekt napriek tomu, ze hra civilne bez prehnanych scen. Potesi aj mladucky Pierce Brosnan ako gay zabijak. Celkovo ma film sklamal, ale komu nevadia detektivky, tak bude spokojny. 6/10. ()

Reklama

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Takový britský odvar tvrdých sedmdesátkových amerických kriminálek. Film určitě zdobí drsná atmosféra, originální zápletka a hezká znělka, ale na druhou stranu je pohled do života londýnského gangstera moc povrchní a nedokázal mě pořádně napnout a zaujmout. Hodně prvků a styl natáčení mi připomněl seriál The Wire (2002), kde se ale díky daleko delší stopáži pořádně vžijete do děje a to se mi tady prostě nestalo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale ta jízda a konec za to vážně stojí. Vítejte v londýnském podsvětí, kde policie téměř neexistuje a nikdo si nemůže být jistý, zda se dožije příštího rána. Místní kápo Harold postupně přichází o své lidi a neví proč. Když na to ale přijde, začíná být pozdě. Film je dost temný a surový, s ničím se nemazlí. Je třeba zmínit například mladou Helen Mirren jako Haroldovu družku. Legendární je například scéna na jatkách. "Je to tu rizikovější než na Kubě." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někoho možná odradí roztříštěná expozice, ale jakmile dvě nuly sedmička Pierce naláká do sprch vilnou oběť na chlupatou hruď, začíná show, ve které Short Bad Hoskins postupně zjišťuje, kdo mu jde po krku a že ztrácet půdu pod nohama je někdy snadnější, než si připustit, že se tomu tak děje. Do toho atmosféra okolí Temže, kdy jen čekáte, až se objeví Bodie a Doyle, aby urovnali situaci, hudba jak z Carpenterových hororů a několik scén, které si chvíli budou chodit do vaší hlavy pro výpalné. Že se tam objeví pár známých tváří z Ritchieho budoucích filmů není ani tak zajímavé, jako ten konec. Kradou i britští Gentlemani, viď Guyi.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama