Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debut Grahama Moora v roli režiséra! Dobre fungujúci a adaptovaný retro štýl z dôb gangsterského Chicaga, ktorý je v určitých rozmeroch prenesený a rozohraný v malej dielne „krajčíra“, ale Tarantinovské / Ritchieovské rozmery to nemá. Má to však k počasiu vernú komornú atmosféru. Mark Rylance v hlavnej roli je veľmi dobrý a mimo iné vás takmer presvedčí, že jeho druhé povolanie je „krajčír“. V podstate on nesie celý film na svojich pleciach. Veľká škoda, že ďalší z hereckých kolegov/kolegýň nedokáže aspoň trochu byť jeho rovnocenným partnerom. Mimo iné k tomu chýbajú v niektorých prípadoch výraznejšie a dominantnejšie napísané dialógy, dych berúci zloduch a „kick-off“ moment prekvapenia (záver to takmer splnil). Napriek tomu, kvôli skvelému M. Rylance a dobrému využitiu minimalistických prostriedkov, dávam krehké štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro Grahama Moora je The Outfit režijní prvotinou a určitě je zde od čeho se odpíchnout. Bohužel je tahle komorní gangsterka z prostřední jednoho krejčovského salonu takovým podivným zážitkem. Nápad to určitě není špatný. Mark Rylance v hlavní roli je také řádným tahounem, ale zbytek hereckého obsazení nestojí za nic. V ruku v ruce s tím jdou bohužel podivné motivace a chování jednotlivých aktérů. S přibývajícím časem se tak z toho stává stále větší nepořádek. Čekal jsem ani něco trochu ambicioznějšího a více vypointovaného. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, komorní gangsterka, odehrávající se jeden večer v jednom krejčovství. Udělat takto pohlcující a napínavou podívanou s pár herci a ve třech místnostech che obrovský um, který tu všichni zúčastnění mají. Příběh neustále graduje a tvoří nové smrtelné situace, ze kterých hledá náš nenápadný hrdina východisko, avšak celou dobu máte pocit, že nejsou všechny karty na stole. Tohle autoři dokázali prodat fakt skvěle a hned několikrát vás odzbrojí a překvapí svými odhaleními či zvraty. Opravdu napínavá podívaná stojící na postavách, scénáři, dialozích a na výkonech všech zúčastněných herců, hlavně tedy brilantního Marka Rylance! To vše zabaleno v příjemné stopáži hodinky a čtyřiceti minutách. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, které neopustí za celou dobu stopáže jednu lokaci? Ano, obavy byly na místě, ale nakonec se z toho vyklubala slušná žánrová jednohubka, která ve výsledku neurazí. Mark Rylance v hlavní roli sázka na jistotu, tam jsem na 100% věděl, že odvede naprosto precizní výkon (a hádejte co? odvedl :D). Jinak se mi líbilo zasazení do dílny jednoho chicagského střihače během 50. let minulého století, filmů z tohoto historického období moc není. Co se týče příběhové linky, tak musím přiznat, že první půlka se nese možná místy až moc jen na konverzační vlně. Ta druhá už je za mě daleko povedenější, dojde i na nějakou tu mrtvolu, dialogy mají říz, vše postupně graduje ke konci, kde není nouze ani o slušné zvraty. Takže suma sumárum, nejedná se o nic excelentního, ale zpětně jsem rád, že jsem tomu dal šanci. Nezklamalo to. Za mě 6,5/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi oceňujem, že v časoch, keď v kinách bodujú už len komiksové filmy, digitálny bordel a na streamovacích kanáloch musíme  loviť v kubíkoch žumpy ako tak pozerateľný film príde niekto s malým chytrým filmom, ktorý sa na nič nehrá. Vystačí si s hercami a jedným malým priestorom krajčírskej dielne. Neplnia sa hollywoodske kvóty! Nikto tu nie je iný, farebný(černošský gang tu má svoje miesto), postihnutý ani úchylný, jednoducho sa režisér sústredil na film a nie na to, čo tam musí alebo nemusí byť bez toho aby niekoho urazil. Mark Rylance- skvelá voľba, jedna z jeho naj rolí a všetci ostatní mu skvelo sekundujú. Výborne napísané i zahrané, komorné, no napriek tomu napínavé. S väčším rozpočtom a niekoľkými exteriérovými scénami by to bola úplná bomba. Príjemné prekvapenie, takých je v súčasnej dobe fakt málo. 80%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama