Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (864)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U svého prvního pokračování měl Vaughn jedinečnou možnost pohrát si s „pravidly" i zlozvyky pokračování, tak jako si v minulosti vyhrál s pohádkovými, komiksovými i bondovskými zákonitostmi. Jenže místo aby je adresoval, tropil si z nich šprťouchlata a využil je ku svému prospěchu, tak "sequelitidě" naplno podléhá. Výsledkem je film trpící veškerými neduhy pokračování; tedy všeho více, větší, delší, bombastičtější, zalidněnější, šílenější, přepálenější a... A v důsledku méně zábavný (neplést s nezábavný). Především proto, že se koncept nikam neposunul, délka je neopodstatněná, vtípek s Eltonem opakován až se stane otravným, Julianne sice výborná, ale odtržená od veškeré interakce s ostatními, přepálené je to tentokrát přespříliš, aby to zároveň fungovalo i jako (skoro) regulérní bondovka (což se jedničce povedlo vybalancovat), původní postavy se nikam nevyvinou, emoce krom "Merlin pěje" momentu zcela absentují a většina nových postav jsou karikatury bez jakéhokoli náznaku osobnosti. Znamená to, že by snad Vaughn ztratil drajv, nápady a natočil zbytečnou tuctovku? Neznamená, na to je až příliš dobrý režisér a má k ruce evidentně se bavící obsazení, ale má k tomu povážlivě blízko. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, nič netromfne prvý diel, ale režisérovi Vaughnovi sa podarilo vytvoriť viac ako solídne pokračovanie. A za to tiež vďačí hviezdnemu obsadeniu. Ako hlavný zloduch sa tentoraz predstavila Julianne Moore. V Kingsmanovi si strihla rolu bláznivej a nebezpečnej Poppy. Bolo osviežujúce vidieť pre zmenu ženského antagonistu a v podaní Moore z toho máme ako diváci celkom zážitok. Bolo zrejmé, že si herečka svoju rolu užívala a bavilo ju hrať šialenca. Z filmu robí záživnú prehliadku nielen bohaté herecké obsadenie, ale aj hudobný sprievod, ktorý v ňom hrá dôležitú úlohu. Vtipné a absurdné scény sú doplnené a podčiarknuté piesňami, ktoré zaznievajú v ich pozadí. Samotný dej dostáva vďaka skladbám rýchlejší spád a robí z neho ešte lepšiu prehliadku. Kingsman: The Golden Circle je pokračovanie, ktoré si táto séria presne zaslúži. Dvojka nezatieni jedničku a to je v poriadku. Ako diváci sa stále dobre bavíme a ani chvíľu sa nenudíme. Dej má rýchly spád, stále sa niečo deje a dve a pol hodiny ubehnú ako nič. Je dobré vidieť zase staré známe tváre. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zápletka na houby, nové postavy na houby, humoru pomálu, akce skoro žádná. Druzí Kingsmani jsou po našlápnuté jedničce málem tragédií, i když v nich Vaughn drží jakýs takýs řemeslný standard. Režisér, který se dlouhé roky vyhýbal sequelům, měl poslechnout své mladší já. Jeho novinka totiž dělá skoro všechno špatně a nejbolestivější je na ní koukat s vědomím, že si Vaughn očividně myslel, že točí strašně odvážný a originální film. Chápu, že to mělo být těžce přepálené, ale tady prostě neexistují výmluvy. Doteď jsem nepobral, proč záporačka dělala to, co dělala, a jak se z ní vlastně stala miliardářka se superraketami, malou armádou a psími roboty. Proč jsou tu tajní bratránci Kingsmanů, když většina slavných tváří film prosedí? Proč se po úvodu čeká asi hodinu a půl na pořádnou akci? A proč je s hrdiny jedničky tak nešetrně zametáno? Ano, Egerton se Strongem jsou pořád fajn a Colin Firth je o tři úrovně lepší než všichni ostatní (kdyby tu nebyl, šel by film do kopru úplně). Těch 141 minut je ale v každém případě obří zklamání, protože náboj jedničky zmizel a pár hezkých dialogů s Firthem prostě akční blockbuster nespasí. (5/10) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kingsman goes America! Na tak debilný námet a jednotlivosti pripomínajúce Wild Wild West je to vo výsledku prekvapivo parádna zábava. Mňamkózna výprava, hypercasting, svižné tempo, tona režijných nápadov a hlavne trefné popkultúrne vsuvky, svedčiace o Vaughnovej inteligencii a schopnosti reflektovať súčasný stav spoločnosti aj diváckych chúťok. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem se na tento film těšil. Jednička dá-li se to tak nazvat byla vážně ulítlá a sedla mi. Těžko se to pak navazuje, když laťka je vysoko. A nebudu napínat. Dopadlo to dobře. Nebylo to už tak dobré, ale bavil jsem se výborně. Záporačka Julianne Moore byla kouzelná a její záliba v designu padesátek :-) stejně tak i celá ta americko-britská patička zachránců světa. Ono už jen to UK versus USA nabízí celou řadu jiskřících ploch mezi starým kontinentem a vidláky z Nového světa :-). Diváka tak opět čeká porce slušné akce s výbornou kamerou i humoru. Toho mohlo být více! Hvězdu navíc dávám i za to, že ten humor je místy nekorektní a toho si v dnešní přiblblé době třetího pohlaví a celospolečenského uznávání jakékoliv úchylky jednotlivců - vysoce cením. Dnes jsem se např. v novinách dočetl, že vláda v Kanadě rozhodla, že jejich hymna bude genderově neutrální...Musí si změnit slova, mají tam ,,syny'' - a to je špatně!!!/ :-( !!!! No nic proti Kanaďákům, ať si doma třeba sází javory korunou do země kořeny vzhůru, ale o to víc potěší když si v takovémhle filmu ze sebe inteligentně utahuje velmi známý homosexuál nebo když se ve filmu celkem tvrdě pere do drogově závislých nebo si za to můžou sami.. mají žít slušně :-). Obávám se, že za pár let za tohle už někdo zažaluje štáb a to klidně i hodně let dozadu v nějaké podobně přiblblé kauze jako je meetoo ! Dnes jeden nikdy neví, komu to udělá bebíčko a kdo z toho bude chtít vysoudit majlant za újmu! Osobně bych u filmu zkrátil stopáž, bylo to zbytečně dlouhé a jak říkám, kvality jedničky to už nedosahovalo. Dávám tedy za 3 hvězdy a tu jednu navíc za nekorektnost, takže ode mne je to za 4 motýlky! * * * * ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Když přicházejí Eggsy (Taron Egerton) a Whiskey (Pedro Pascal) na festival Glastonbury, chce po nich security vidět pásky pro vstup. Za nimi pak v pozadí přicházejí lidé, kterým už nikdo pásky nekontroluje a procházejí volně dovnitř. (MrAldridge)
  • Severoamerické tržby byly 100,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 410,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama