Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (867)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl problém už s prvním Kingsmanem (nahlížel jsem na něj jako na pubertální blbost, která nezná míru dobrého vkusu), takže není překvapením, že ani pokračování mě v kině "nedostalo". Vlastně bych jej měl hodnotit ještě níž než hodnotím, protože je bez pochyby slabší než předchůdce. Ale vlastně je mi to tak nějak jedno. The Golden Circle je pro mě totiž tak nezajímavý film, že mě nedokázal ani naštvat. Smutné. Taky jsem si chtěl chvíli stěžovat na to, že zdejší záporná postava je úplně divně a nefunkčně pojatá, ale pak jsem si uvědomil, že si nepamatuju, kdo byl záporák v jedničce (a dosud jsem si na to nevzpomněl!). Kdežto na Julianne Moore si asi pamatovat budu, takže stížnosti nechám na příště :D ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První Mattheůw fail. Ale úplně čistý. I těch pár akčních scén přes svou řemeslnou vymazlenost působí vlastně přihlouple, strojeně, místo sympatických postav předvádí nepřirozené panáky. I když je pořád zábava se na ně koukat. Na všechno ostatní ovšem... not so much. Jinak je tu všechno špatně, buď vykradené z předchozího dílu, a nebo jednoduše pitomé a utahané, a o to víc to bolí, když vedle našlapané jedničky jde o tak dramatický kontrast. Nejlépe zapomenout že toto kdy existovalo. 5/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo trošku víc akce a trošku víc humoru, asi bych tomuto druhému dílu přišel na chuť. Takhle je to klasická ušmudlaná dvojka, která má akčně přepálený začátek, konec a to mezi tím je dlouhá takřka dvouhodinová výplň, bez které bych se dokázal obejít. Jediné velké plus tohoto filmu jsou herci, kteří si svoje role užívají do puntíku. Plus Elton John, který na podobnou zkušenost patrně do smrti nezapomene. Po shlédnutí jsem si říkal, že kdyby se film zkrátil tak o půl hodiny a některé scény by se vypilovaly, mohl to být vzorový nástupce originální jedničky. Třeba Marka Stronga, jak mám rád, tak určité momenty v závěru filmu byly na poblití. Nechci spoilerovat, ale ten jeden konkrétní moment mě doslova nasral a kdybych byl Spáčilová, pravděpodobně v tu chvíli odcházím ze sálu. Já ale Spáčilová nejsem a tak jsem film v poklidu duše dokoukal. Pokud očekáváte bláznivý příběh, budete potěšeni. Počítejte ale s tím, že akce je trošku méně, než byste očekávali. I tak ale dokáže potěšit. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zápletka na houby, nové postavy na houby, humoru pomálu, akce skoro žádná. Druzí Kingsmani jsou po našlápnuté jedničce málem tragédií, i když v nich Vaughn drží jakýs takýs řemeslný standard. Režisér, který se dlouhé roky vyhýbal sequelům, měl poslechnout své mladší já. Jeho novinka totiž dělá skoro všechno špatně a nejbolestivější je na ní koukat s vědomím, že si Vaughn očividně myslel, že točí strašně odvážný a originální film. Chápu, že to mělo být těžce přepálené, ale tady prostě neexistují výmluvy. Doteď jsem nepobral, proč záporačka dělala to, co dělala, a jak se z ní vlastně stala miliardářka se superraketami, malou armádou a psími roboty. Proč jsou tu tajní bratránci Kingsmanů, když většina slavných tváří film prosedí? Proč se po úvodu čeká asi hodinu a půl na pořádnou akci? A proč je s hrdiny jedničky tak nešetrně zametáno? Ano, Egerton se Strongem jsou pořád fajn a Colin Firth je o tři úrovně lepší než všichni ostatní (kdyby tu nebyl, šel by film do kopru úplně). Těch 141 minut je ale v každém případě obří zklamání, protože náboj jedničky zmizel a pár hezkých dialogů s Firthem prostě akční blockbuster nespasí. (5/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začne to hodně zostra a přiznám se, že mi to úplně nesedělo. Přišlo mi to rozpačité a malinko debilní. Ale cca od toho Glastonbury mě to začalo zase bavit a když se Colinu Firthovi vrátila paměť, byl jsem stejně přikovanej, jak u prvního dílu. Jeho postava je pro tuhle značku klíčová. Julianne Moore se snaží seč může, ale na dokonalého záporáka z jedničky nedosáhne. Mnohem víc než ona mě bavil americkej prezident, když se jí gebil jak je blbá. Mno a akční finále bylo perfektní. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • V závěrečném monologu Harryho (Colin Firth) je patrný odkaz na Winstona Churchilla („jeden zakládající kingsman“) a jeho slavnou větu: „Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.“ (Achmed)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama