Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desítky let probíhajícího zúčtování přibližuje dědictví rodiny Donovanových celý kruh. Když události, které Raye učinily tím, kým je dnes, konečně vyšly najevo, Donovanovi jsou přitahováni zpět do Bostonu, aby čelili minulosti. Každý z nich se snaží překonat svou násilnou výchovu, ale osud těžce umírá a v boji je drží jen jejich zuřivá láska k sobě navzájem. Ať už stojí pohromadě, nebo se vrhají na zem, jedna věc je jistá – Ray nedělá hlouposti. (A.N)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tvůrci naštěstí nepřidávají žádné linky, pouze dojíždějí ty z finále poslední řady, takže se dá příběh shrnout do slov "honba za Mickem", který s kufříkem cenných papírů zdrhá do Bostonu. Známé prostředí přivozuje Rayovi časté flashbacky, jež konečně naplno ukážou, jak se přichomýtl k filmu i jak poslal svého marnotratného fotříka do vězení. V pomalejším tempu dojde FILM až k určitému smíření – a kruh pro Raye, jeho otce i dceru Bridget uzavře (ostatní bráchové ovšem vyjdou nepoměrně zkrátka). 3½ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poslední série byla první, která mě naštvala a to kvůli nedořešenému konci, ale teď už je všechno odpuštěno. Otevřené linky se uzavřely, exkurz do minulosti mnohé vysvětlil a konec vzal za srdce. Takhle to skončit mělo i nemělo. Hollander jasně ukazuje, proč je škoda, že se s Rayem a spol. už v budoucnu nepotkáme. 100% ()

Reklama

jakeer 

všechny recenze uživatele

V roku 2013 skončil môj najmilovanejší seriál všetkých čias - Dexter a ja som myslel, že sa už s prichádzajúcou jeseňou nebudem mať rok čo rok na čo tešiť. No Showtime nenechal na seba dlho čakať a takisto v r. 2013 prišiel Ray Donovan. Hneď sa zaradil k seriálom, ktoré ma chytili za srdce. A (dramatické) seriály, ktoré ma chytili za srdce sú iba štyri (okrem spomínaného Dextera a Raya sú tam ešte Six feet under a Masters of Sex). Aby ste pochopili, ako veľmi som si Raya Donovana obľúbil, tak uvediem seriály ako Homeland, House of Cards, Breaking Bad, Narcos, Banshee, atď, t.j. seriály, ktoré som s radosťou pozeral, vnímal som ich nesporné kvality, no za srdce ma nechytili. Ray Donovan sa však stal pre mňa symbolom chlapskej zábavy a Liev Schreiber jedným z najobľúbenejších hercov. V konečných fázach seriálu to už bola zhmotnená depka, ktorú si som si vychutnával s pohárikom whisky a spoločne s hlavnými hrdinami som si prípíjal Slainte! Epizóda, kde umrela Abby, bola mojim najsilnejším seriálovým zážitkom vôbec. Po poslednej seriálovej sérii som bol zničený myšlienkou, že sa príbehy týchto hrdinov neuzavrú. Som tak veľmi rád, že tvorcovia aj za levieho podielu Lieva Schreibera - napriek nie až tak masovému úspechu seriálu - vybojovali aspoň tento záverečný TV film. Azda aj pod vplyvom negatívnych emócií z ukončenia návratovej série Dextera, ktorú som dopozeral pred týždňom, sa mi tento koniec Raya Donovana veľmi páčil. Uzavreli sa príbehy tejto narušenej rodinky, no geniálne je zavŕšenie vzťahu Raya a Micka (ktorý bol vždy hlavným leitmotívom seriálu). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poté co byl Ray Donovan nesmyslně zrušen těsně před cílem sme se dočkali jeho uzavření alespoň v téhle podobě.Filmový formát o rozsahu necelých dvou epizod mu sice úplně nesluší a v seriálu by se některé věci daly ještě lépe rozpracovat a uzavřít (hlavně linky Bunchyho a Terryho),ale rozloučení je to důstojné a jsem rád,že k němu mohlo dojít alespoň takto.Je vidět, že tvůrci nijak nevařili z vody a vše měli dopředu vymyšlené a je fakt škoda, že jim do toho Showtime hodil vidle...80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obstojná bodka za veľmi dobrým seriálom. Vo flashbackoch sa dozvieme, ako Ray dostal tatínka do polepšovny a zároveň sa stal tým, čím bol v prvých (teda tých výrazne lepších) sezónach - upratovačom bordelu po celebritách. No a v súčasnosti sa postavy konečne pretrpia, preplačú, pretrasú a prezabíjajú k bolestnému koncu. Fajn, že to vzniklo, aj keď to mohol byť aj hutnejší nárez. ()

Zajímavosti (2)

  • Film má byť bodkou a ukončením deja seriálu, ktorý 4. februára 2020 po siedmich sériách Showtime zrušilo. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA), New Haven (Connecticut, USA) a Bostone (Massachusetts, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama