Reklama

Reklama

Ray Donovan

(seriál)
Trailer 7
USA, (2013–2020), 74 h 49 min (Minutáž: 45–61 min)

Tvůrci:

Ann Biderman

Hrají:

Liev Schreiber, Paula Malcomson, Eddie Marsan, Kate Moennig, Kerris Dorsey, Frank Whaley, Jon Voight, Elliott Gould, Ambyr Childers, Devon Bagby (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Vítejte ve světě bohatých a slavných, pro které Ray Donovan dělá špinavou práci. Liev Schreiber v hlavní roli jako likvidátor problémů, díky němuž může losangeleská smetánka v klidu spát. Pravé drama začíná ve chvíli, kdy je Rayův otec Mickey nečekaně propuštěn z vězení, což odstartuje řetězec událostí, jež od základů otřesou Donovanovou rodinou. Ray pracuje se dvěma parťáky: impozantním Izraealcem Avim a lakonickou drsnou lesbičkou Lenou. Většinu zakázek získává od nejmocnější právnické firmy ve městě, jíž vedou Rayův mentor a přítel Ezra Goodman spolu s Leem Drexlerem. Ray dokáže vyřešit téměř jakékoliv potíže s vyjímkou těch, které se týkají jeho vlastní rodiny. Rayův bratr Bunchy byl zneužit farářem a teď nedokáže zůstat střízlivý. Druhý bratr Terr byl ponechán příliš dlouho v boxerském ringu, což mu přivodilo parkinsona. Duch jejich mladší sestry, jež jako dospívající spáchala sebevraždu, je pronásleduje všechny. Navíc, Rayova žena Abby si stále ještě zvyká na předměstský život, zatímco vychovává jejich dvě děti Bridget a Conora. Podle Raye všechny jejich trable mají počátek u jedné osoby: otce Mickeyho, gangstera s vazbou na irskou mafii, který nikdy nedokázal ochraňovat svou rodinu. A tak, když se po dvaceti letech v base objeví v Los Angeles, všechno je najednou vzhůru nohama. Mickey chce pomstu, peníze, nový život a patřičné místo v čele své rodiny! (HBO Europe)

(více)

Videa (73)

Trailer 7

Recenze (217)

Axis 

všechny recenze uživatele

Irská rodinka příjde do Bostonu a stane se kolem nich mnoho zlejch věcí. Tatík si jde sednout na 20 let a jeho synáčci se radši přestěhujou do LA. Nejstarší se o ně o všechy postará, rodina je pro Iry víc než zákon. Bohužel nebo bohudík je Ray dobrej jen v jedný věci, máte-li problém a máte-li prachy vyřeší ho. Mrtvá šlapka v posteli, jsi bůh NBA máš u nás smlouvu tak si v suchu, manželka ani bulvár tě nebudou otravovat. Cizí problémy srovnáme, vlastní už moc ne a zavislost na alkoholu je z nich to nejmenší ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyřídím to! ... Bude to v pořádku..." Snad nejčastější slova z Rayova střídmého slovníku, dalšího z "negativních" hrdinů... Syrově natočeno, přímočařeji než třeba Dexter, přitom díl od dílu člověk neví, kam se děj dál posune, co se posere... Skvěle vykreslené a odpovídajícím stylem a kvalitou zahrané charaktery všech postav, k tomu výborný dabing, jsem hodně zvědavý, jak se děj po 3. sérii dál vyvine... A 4. série rozhodně laťku neshodila a ještě poněkud přitvrdila. "... jeho problém jsem vyřešil já, ne Bůh!" ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu vynikající seriál s mnoha skvěle napsanými postavami, jimž vévodí nikoli hlavní hrdina (i když skvělý), ale bezkonkurenčně originální role Mickeyho v podání Johna Voighta (řekli byste, že herec může dostat svou životní roli v osmdesáti, nebo kolik mu to vlastně je?). Skvěle natočené v duchu moderní seriálové školy, nenechává toto drama vydechnout Raye ani svého diváka ani na chvíli. A na rozdíl od jiných bych vysoce vyzdvihnul roli Rayovy ženy - píšete a pláčete, jak je nemožná a otravná, jenže právě takovýhle jsou nejspíš ty ženský,které si berou Raye Donovany a které si berou Rayové Donovani. Druhá série začíná ve stejném skvělém duchu a svého vrcholu dosahuje, podle mne, pár dílů před koncem v návaznosti na scénu v autě (Rayova dcera versus černej bezcharakterní sociopat). Pak už toho na Raye začíná být opravdu trochu moc a to, jak to všechno zvládne, působí malinko přeplácaně. Dodatek-třetí série je jedna z nejlepších sérií dramatického seriálu ever. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

jen jednou za dekádu, se objeví seriál s tím ojedinělým jevem v závěru, jemuž se říká katarze (!) pro tu minulou to bylo six feet under, pro tu přítomnou RAY DONOVAN (100%) UPDATE (14.10.14) 2S) 90% ..jen proto, že silnější závěr než ten z první řady, řada druhá nenabídla (né, že by to bylo tak jednoduché) ()

fogs 

všechny recenze uživatele

Každopádně po konci Dextera a Breaking Bad přichází seriál, který imho oboum docela solidně nakopal zadek (alespoň posledním sériím Dextera, o BB nemluvě). Ale bohužel to nelze moc srovnávat, každý z nich má něco jiného. Ray Donovan je plný pevných, silných charakterů a herců, kteří se svých rolí chopili tak důkladně, že přebíjí jakékoli jiné filmy, ve kterých kdy hráli. Alespoň Voight pro mě bude už jen Mickey :D Jsem vážně unešen propracovaností postav tohohle seriálu a po první sérii nadšeně čekám na další! ()

Galerie (1 105)

Zajímavosti (9)

  • První epizoda seriálu se stala nejsledovanější premiérou v historii stanice Showtime. Seriál rekord stanovil na 1,35 milionu diváků. poslední díl 1. řady se stal pak vůbec nejsledovanějším dílem ze všech posledních dílů 1. sérií seriálů na této stanici. Učinil tak s počtem 2,1 milionů diváků. (zbyshek)
  • Ray Donovan (Liev Schreiber) sa vyváža v luxusnom aute Mercedes CLS550. Jeho šéf Ezra (Elliott Gould) má podobný triedy S. Mercedes je možné zahliadnuť aj u Rayovho suseda Re-Kona (Kwame Patterson), ktorý spolu s mladým spevákom Marvinom Gaye Washingtonom (Octovius J. Johnson) vlastnia i ďalšie autá, napr. žlté Lamborghini Gallardo "Spyder", Rolls Royce Silver Ghost či Bentley Golf Cart. V 4. epizóde 1. série Mickey Donovan (Jon Voight) získa naspäť svoj čierny Cadillac Sedan DeVille 1989 od bývalej Claudette (Sheryl Lee Ralph). (RatBoj)
  • Herečka Paula Malcomson, která zde hraje Rayovu (Liev Schreiber) ženu Abby, je původem z Irska. V seriálu je tak možné občas zaslechnout její irský přízvuk, přestože její postava je Američankou. (Shadowspark)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama