Reklama

Reklama

Jack Reacher - Season 1

(série)
USA, 2022, 6 h 32 min (Minutáž: 42–54 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Bruce McGill, Chris Webster, Maria Sten, Harvey Guillén, Hugh Thompson, Willie C. Carpenter, Kristin Kreuk (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Margrave – malé městečko s 2 000 obyvateli. Jednoho dne však do něj v úmyslu objasnit zmizení jednoho folkového zpěváka přijíždí obr – Jack Reacher (Alan Ritchson). Bývalý voják, který je vysoký, chytrý, silný a především nebezpečný. Však je v nesprávnou chvíli na špatném místě, v městečku se odehraje vražda. A Reacher je jakožto neznámý návštěvník podezřelým. Policie ho zatkne, avšak díky Reacherovu neprůstřelnému alibi ho jsou nuceni pustit. Ale Reacher nehodlá z Margrave odejít... hodlá objasnit vraždu s několika dalšími, co se za dobu jeho přítomnosti v městečku udály. (FrankSusta)

(více)

Recenze (48)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Sedm mrtvých od doby, co jste sem přijel!“ Proboha, on nemá Snapchat, Facebook ani Instagram. Na změny zvyklý syn vojáka, který svobodně cestuje po Spojených státech, nespoután závazky. Když se mu někde líbí, zakotví. A jakmile zavětří bezpráví, nedokáže jen tak sednout na další autobusový spoj. Nemá hypotéku, pojistné nároky, bankovní účet ani řidičák. Jediný důkaz, že nějaký Jack Reacher existuje, je ten, že sedí na policejní služebně. Tedy přímo v cele, protože ho zatkli předtím, než jeho obří tělo mohlo ochutnat místní vyhlášený broskvový koláč. Postava samotáře z pera Lee Childa mnohé varuje, že by měli raději couvnout. Marně. A vzápětí už Reacher vyšetřuje v americkém zapadákově Margrave sérii vražd, kdy jedna z nich se pro něj stane až nečekaně osobní. Nejprve to vypadá, že nám tvůrci předloží správně oldschoolovou a přímočarou podívanou. Pro fanoušky předlohy navíc s bonusem, že zpracování hlavního charakteru je podstatně bližší než ve filmové podobě s Tomem Cruisem (ačkoliv samozřejmě skrze akci na Cruise nemají). Postupně ale přímočarost lehce ustupuje a scénář nabízí poměrně složitou zápletku. Což ale způsobuje krapet roztříštěnější děj i utahanější tempo v několika epizodách. Celkově je to nicméně několik fajn večerů, navíc tady máme skutečně sehranou a sympatickou trojici. Pragmatický Reacher baví svým černým humorem, zkratkou i přímočarostí. A i když má Alan Ritchson své herecké mantinely, k jeho charakteru to skvěle zapadá. Willa Fitzgerald coby Roscoe je neskutečně roztomilá, takovou strážkyni zákona by chtěl každý zapadákov. Chemie mezi nimi je patrná, jen si možná tvůrci vystřílí všechny patrony hned z úvodu série. Baví i Malcolm Goodwin coby upjatý detektiv z velkoměsta, který sem přijel za klidem a záhy má k řešení několik mrtvol. Včetně policejního náčelníka. Hlavní hrdina je navíc s postupem dílů nemilosrdnější než dřív, což stále víc připomíná staré dobré akční fláky 80. let. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Náčelník Morrison Vás chce ve vazbě, dokud neuvěříme, že Vašich 190 cm bylo v tom autobusu." Takže výška 193 cm, na detailech záleží a v Margrave něco smrdí. A jelikož potíže si Reachera vždycky najdou, tak si ho našly i tam. Co šlo zlomit, to Reacher zlomil, co musel zastřelit, to Reacher zastřelil a co měl vyšetřit, to taky vyšetřil. Mě to od začátku hodně bavilo. Nicméně mě zarazilo, že ačkoli moje genialita nikdy nebyla úředně potvrzena, tak jsem to celý vyšetřil o dost dřív než Reacher. To je trošku zklamání, ale jediný. Reacher je totiž borec, Roscoe sympaťanda, Finlay správňák a od Neagleyové si nechám kdykoli krýt záda. Další sérii, prosím. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí traileru mi bolo hneď jasné, že toto bude niečo, na čo mám aktuálne náladu. A som rád, že seriál nesklamal. Zo začiatku to bola čisto testosterónová jazda. Neskôr dianie trochu ubralo plyn a zameralo sa na detektívnu zápletku. Záver bol dostatočne zaujímavý/zamotaný/akčný, takže z môjho pohľadu určite spokojnosť. Druhú sériu určite nevynechám. 80% Amazon ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to stejně stupidní a bezmyšlenkovitě zábavné jako předloha... takže vlastně dobrá adaptace. A jak jsou zbytečně dlouhé i ty knihy, tak stejným neduhem trpí i tohle - pořád bezbolestně stravitelná jednohubka, ale větší nahuštěnost by tomu jen prospěla. Cruise každopádně dokázal dostat Reachera ve svém filmu do o dost větších výšin, i když je to trpaslík, a vůbec mnohem víc normální člověk než Reacher tady - který je tak dokonalý že nejspíš dokáže i chodit po vodě a léčit rakovinu dotekem. Ne že by lidi léčil, on je místo toho zvesela fraguje a to takovým stylem že to místy připomíná až Coenovky, což je hezké. A tenhle Reacher má zas jako sidekicka Guillerma z What We Do in the Shadows a roztomilou a evidentně velmi nadrženou policajtku, takže taky dobrý. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žiaľ, novodobá klasika: skvelý rozjazd, nudný stred (kedy tempo stagnuje a stagnuje... a stagnuje) a slušný dojazd. Reacher dedukuje lepšie ako Columbo, Poirot a Mentalista dokopy, ale potom spraví detskú chybu. Špičkového zabijaka si dá na večeru pravou zadnou a suverénne pomaly odpochoduje z miesta činu za zvukov svižnej retro pesničky, ale fotra s nadváhou sa bojí. Za vlasy pritiahnuto pôsobí tiež osadenstvo policajnej stanice, ktoré pripomína osadu Šmolkov v momente, čo tatko Šmolko musel na víkend odcestovať na služobku do zahraničia. To je v ostrom kontraste so svetom brutálneho zločinu. Netuším, či to bol zámer. A tak sa humor á la Walker, texaský ranger strieda s krvavými výjavmi, ktorým dominuje ukrižovaný a vykastrovaný nahý chlap pribitý k stene (!). Nesedel mi ani Finlay, ktorý vás zavrie pomaly už za to, ak na papiere nedáte jednu spinku, ale dovolíte si na ne dať spinky dve (doprdele práca!), ale s pribúdajúcimi dielmi sa správa temer ako masový vrah. Vôbec, je síce pekné, že prvá séria nie je nič dlžná názvu knižnej predlohy (Jatky), ale ku koncu je súčet mŕtvol v zapadnutom mestečku vyšší ako po návšteve Terminátora, čo pôsobí parodicky. Likvidácia niektorých záporných postáv prinesie slabú satisfakciu. Občas sú zámienky pre rozpútanie akčnej sekvencie samoúčelné. Ak by to znamenalo, že povedú k skvelej akcii, nenamietal by som. Tu sa však veľmi rýchlo dostavilo sklamanie, pretože seriál žiaľ zažije predčasný akčný vrchol v úvodnej epizóde (parádna scéna z väzenských spŕch). Následne kríva, nanešťastie vrátane finále, od ktorého som čakal adrenalínovú bombu a napokon je to zívačka. To ma zaskočilo o to viac, že ju natočil môj kedysi obľúbený M.J. Bassett (Mŕtva hliadka, Pustatina), toho času ak som to správne pochopil už nie režisér, ale režisérka. Tom Cruise mi v úlohe nevadil, ale faktom je, že Alan Ritchson je typovo určite vernejší literárnemu svetu Lee Childea (ktorý má chutné cameo v poslednej časti) a labužnícky si to užíva. Najmä v momentoch, v ktorých pripomína buldozér s pokazenými brzdami resp. prírodnú katastrofu, nad ktorou nemáte šancu vyhrať. Už tá predstava je naivná. Maximálne môžete utiecť a dúfať, že vás k zemi nezrazí tlaková vlna. A ten chlap so psom bol fakt stále doma? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama