Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šťastný Tom vyhlíží jako postarší fajn chlapík v havajské košili. Živí se však jako nájemný gangster. Když se jedna zakázka nešťastně zvrhne, věčně pohodářský Tom začne mít nahnáno. Žánrový film s nevtíravou nadsázkou prozrazuje obeznámenost se zahraničními vzory, od Tarantina až po Polanského. (Brněnská 16)

Recenze (2)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Nájemný bijec, posléze skoro vrah, mě pobavil. Litry červené barvy, mafián s doutníkem a krvavýma prachama, mrtvola v autě a noční benzínka... americká detektivka jak vyšitá. Hned mě napadla paralela se Sin City - město hříchu, nevím proč. Rozhodně autor poskládal svůj studentský film ze segmentů těch kultovních detektivek, které mají výraznou vypravěčskou linku a jdou ruku v ruce s žánrem noir románů. Je to takový vtipný výluh mnohých klišé. Do anotace bych připsala jako inspiraci ještě třeba Philla Marlowa. Výborný Schwarz, Igonda Ševčíková a Županič. Moc dobře vybraná hudba. Díky za tip, bratře MIlane. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem nečekal. Říkal jsem si: „Kdo je ten český Russell Crowe?“ - To je Jiří Schwarz! Vůbec jsem ho nepoznal, už jsem ho dlouho neviděl nikde hrát. Šťastný Tom je neuvěřitelně dobře zvládnutá žánrovka silně inspirovaná Tarantinem a Coeny. Samozřejmě nechybí ani pohled z kufru auta. Je to bakalářský film, ale strčí do kapsy české profesionální filmaře. Doufám že Adam Kůs vytrvá a nenechá se převálcovat českým filmovým průmyslem. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama