Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šťastný Tom vyhlíží jako postarší fajn chlapík v havajské košili. Živí se však jako nájemný gangster. Když se jedna zakázka nešťastně zvrhne, věčně pohodářský Tom začne mít nahnáno. Žánrový film s nevtíravou nadsázkou prozrazuje obeznámenost se zahraničními vzory, od Tarantina až po Polanského. (Brněnská 16)

Recenze (2)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem nečekal. Říkal jsem si: „Kdo je ten český Russell Crowe?“ - To je Jiří Schwarz! Vůbec jsem ho nepoznal, už jsem ho dlouho neviděl nikde hrát. Šťastný Tom je neuvěřitelně dobře zvládnutá žánrovka silně inspirovaná Tarantinem a Coeny. Samozřejmě nechybí ani pohled z kufru auta. Je to bakalářský film, ale strčí do kapsy české profesionální filmaře. Doufám že Adam Kůs vytrvá a nenechá se převálcovat českým filmovým průmyslem. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Nájemný bijec, posléze skoro vrah, mě pobavil. Litry červené barvy, mafián s doutníkem a krvavýma prachama, mrtvola v autě a noční benzínka... americká detektivka jak vyšitá. Hned mě napadla paralela se Sin City - město hříchu, nevím proč. Rozhodně autor poskládal svůj studentský film ze segmentů těch kultovních detektivek, které mají výraznou vypravěčskou linku a jdou ruku v ruce s žánrem noir románů. Je to takový vtipný výluh mnohých klišé. Do anotace bych připsala jako inspiraci ještě třeba Philla Marlowa. Výborný Schwarz, Igonda Ševčíková a Županič. Moc dobře vybraná hudba. Díky za tip, bratře MIlane. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama