Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

subic 

všechny recenze uživatele

New Yorkem brzy ráno za svítání se začne rozléhat řev šesti, osmi a dvanáctiválců. Nevím, jestli by to bylo možné i dnes, ale třeba se někdy dočkáme remaku. Jinak je to docela zábavná podívaná i dnes. Unikátní ve vidět vedle sebe černevé Ferrari Daytona, původní Schelby Cobra, staré porsche 911 a třeba Mercedes Benz 300 SL cabrio 70% ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nádherná auta, takže podívaná byla opravdu vzrušující! Jenom mi bylo líto té rozpůlené corvetty... Do benzínem páchnoucího závodu se podařilo zasadit i několik vtipných scén, které film pěkně okořenily. Je to jeden z mála automobilových filmů, který není postaven jenom na efektech, což určitě není u tohoto žánru snadné. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Hrooomada postaviček se snaží dělat legraci z toho, že porušují předpisy, zákony, atdddd. Smíchá se to s době poplatnejma super kárama, zahustí zmatkem a nelogičností, a ejhle. Není to totální kokotina, jak se původně zdálo, ale docela prdel, u který se človík dokáže zvesela potlemit i po mnoha letech. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna tento film mam z toho kvanta cannonballu napric amerikou nejradsi. Asi kvuli te atmosfere, ktera narozdil od tech blaznivych komedii s Reynoldsem nebo Atkinsonem je zavodeni porad blizka. Sarrazin a Julia (hlavni rivalove) jsou proste jako zavodnici 70.let naprosto presvedcivi. Na druhou stranu neni film vazny, proste jen takovy odlehceny. 75% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla až po shlédnutí Velkého závodu, který je v podstatě to samé, ale přesto se mi Tajný závod líbil víc. Neznám sice doby, kdy byl tento snímek nový, ale můj táta o tomhle filmu vždycky básnil, jak to měli rádi. Z toho vyplývá, že to asi tenkrát bylo hodně oblíbené. Rozdílnost jednotlivých závodníků je určitě právě to, co tento film dělá lepším... nemluvě o hlavní výhře. Prostě taková pohodovka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části závodu projíždí tým Ferrari přes Times Square kolem kina. Je na něm velký poutač na film Čelisti, který byl vydán v roce natáčení, tedy 1975. (Jiri_Jaros)
  • Aktuální rekord závodu Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, jež je námětem pro film, je 28 hodin a 50 minut. Jeho držitelem je trojice Dave Black, Ed Bolian and Dan Huang. (Jiri_Jaros)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)

Reklama

Reklama