Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

venus 

všechny recenze uživatele

Nádherná auta, takže podívaná byla opravdu vzrušující! Jenom mi bylo líto té rozpůlené corvetty... Do benzínem páchnoucího závodu se podařilo zasadit i několik vtipných scén, které film pěkně okořenily. Je to jeden z mála automobilových filmů, který není postaven jenom na efektech, což určitě není u tohoto žánru snadné. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Dnes už to není, co bývalo před 34 lety, ale stále si u tohoto filmu nádherně odpočinete a příjemně a nenuceně se pobavíte. Ne, že byste se řezali smíchy jako kolikrát u nových amerických komedií, ale po skončení máte dobrý pocit z toho, že jste nesledovali jen dobrou komedii, ale dobrý film - a to je rozdíl. K tomu totiž není zapotřebí jen kvalitní humor, ale i kvalitní scénář, režie, kamera, herci i herečky atp... a to tenhle film má. Nicméně na pět to nestačí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

A ještě jedna závodní komedie. Na rozdíl od Cannonbalu je to opravdu komedie bez nějakých brutálních scén či úmrtí, ale taky čehokoliv navíc. Chyběli tu kromě Sarrazina, Buseyho a Julii nějací charismatičtější či známější herci. Jinak pár relativně vtipných charakterů (Ital nebo motorkář vedou), občas nějaký kaskadérský kousek (většinou opět motorkář) a jeden umanutej a na konci otrávenej policajt, který se je snaží dostat (a dočká se dílčího vítězství). Mě tyhle závodní filmy moc neberou, takže koukat na to šlo, ale nic strhujícího to nebylo, průměr na 3*. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Klasická závodní komedie, kde než o vtip a hlášky, jde spíše o nadupané mašiny kultovním potenciálem ještě dalece převyšující samotný film. AC Cobra, Chevrolet Camaro, Porsche 911 a další bez triků, bez zbytečných řečí v hledáčku geniální kamery, která nám alespoň z části přibližuje a dává pochopit šílenství jménem usednutí za volant super silného bouráku :-). ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla až po shlédnutí Velkého závodu, který je v podstatě to samé, ale přesto se mi Tajný závod líbil víc. Neznám sice doby, kdy byl tento snímek nový, ale můj táta o tomhle filmu vždycky básnil, jak to měli rádi. Z toho vyplývá, že to asi tenkrát bylo hodně oblíbené. Rozdílnost jednotlivých závodníků je určitě právě to, co tento film dělá lepším... nemluvě o hlavní výhře. Prostě taková pohodovka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • O přejezd USA z New Yorku do Los Angeles v rekordním čase se dodnes pokouší několik řidičů ročně. K roku 2020 nejrychlejší přejezd zaznamenal ve stejném roce Fred Ashmore ve vypůjčeném voze Ford Mustang GT s přídavnými nádržemi. Čas 25 hodin a 55 minut je první oficiální záznam pod 26 hodin a byl proveden v době pandemie coronaviru v USA. (Jiri_Jaros)
  • Vo filme boli použité autá Ford Shelby Cobra 427 (1966), Ferrari Daytona (1974), Porsche 911 Targa (1974), Dodge Polara 440 (1971) a 1/2 Chevrolet Camaro Z28 (1970). (tarponko)
  • Aktuální rekord závodu Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, jež je námětem pro film, je 28 hodin a 50 minut. Jeho držitelem je trojice Dave Black, Ed Bolian and Dan Huang. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama