Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Nesmíte nad tím moc přemýšlet ... jen se nechte unášet nadupanými krasavci na čtyřech kolech a jejich rychlou jízdou a nenáročně se bavte nad tím, jak jsou policisté hloupí, předvídatelní, pomalí, krátkozrací, směšní ... a pak si pomyslete: páni, také bych se chtěl zúčastmit takovéto šílené jízdy bez omezení a s překážkami, které hravě překonám ... a pak probuďte i svého ducha recesistu a zalíbí se vám i ta myšlenka, že to vše jen pro automat na žvýkačky... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna tento film mam z toho kvanta cannonballu napric amerikou nejradsi. Asi kvuli te atmosfere, ktera narozdil od tech blaznivych komedii s Reynoldsem nebo Atkinsonem je zavodeni porad blizka. Sarrazin a Julia (hlavni rivalove) jsou proste jako zavodnici 70.let naprosto presvedcivi. Na druhou stranu neni film vazny, proste jen takovy odlehceny. 75% ()

Reklama

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Jako milovník aut a nostalgické atmosféry amerických dálnic 70. let (viz taky můj zamilovaný Duel) jsem se u tohoto filmu královsky bavil. Věřím že ten kdo nemá takovou slabost pro chlapské hračky a přistupuje k filmu jako ke komedii dává nízké hodnocení. Ale ten šílený zvuk V12 Daytony, uhrančivé černé Porsche 911 Targa a vyleštěný Mercedes........znalec, milovník her NFS a Driver (jak tady už někdo připomínal) a milovník roadmovie filmů si přijde na své. Ty pozdější zpracování tématu jsou až příliš "bláznivými komediemi" , tady je humor skoro nutnou výplní, což se bohužel projevuje na jeho kvalitě.....moc jsem se nenasmál ale o to mi ani nešlo. Asi nejvíce mi byli sympatičtí ti staří pánové v Mercedesu. Jediné co mě zamrzelo, že některé zajímavé posádky havarovaly hned na začátku filmu (třeba ta dodávka alias cisterna na benzín). Mám sto chutí nastartovat jeden z těch bouráků (asi to Porsche) a vyrazit. Nostalgie!! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Je to o autech (dobré téma) , je to z roku 1976 (dobrá auta) a dějem se nikdo moc nezabývá... prostě je to závod lidí kterým jde o požitek z jízdy a jejich rozdílnost (charakterů) dodává filmu takové nadlehčené kouzlo (Raul Julia je výborný, "maniak na motorce" zase neuvěřitelný, Gary Busey děsné vidlácké pako...). Já jsme vážně spokojen. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

"Když jedu, nezajímá mě, co se děje za mnou," s převahou vysvětlí Raul Julia, proč po usednutí do vozu urval zpětné zrcátko. Takže si nemyslím, že by tenhle film neměl dostatek humoru, dostatek hlášek, dostatek skvělých scén, mezi něž určitě bude patřit i "Plán Alfa". Možná, že další z mnoha klonů Tajného závodu mohou vypadat lépe a přitažlivěji, ale je to do jisté míry dáno i tím, že The Gumball Rally jim prošlápl půdu a ukázal cestičku. Výborná je i herecká parta, a pološílený Lapchik to celé podtrhuje. Ladies and gentlemen, start your engines! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Český plakát k filmu nakreslil v roce 1980 Miloslav Disman. (Jiri_Jaros)
  • V úvodní části závodu projíždí tým Ferrari přes Times Square kolem kina. Je na něm velký poutač na film Čelisti, který byl vydán v roce natáčení, tedy 1975. (Jiri_Jaros)
  • Aktuální rekord závodu Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, jež je námětem pro film, je 28 hodin a 50 minut. Jeho držitelem je trojice Dave Black, Ed Bolian and Dan Huang. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama