Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Charlie Lang, pochůzkář v newyorské čtvrti Queens, nemá jednoho dne drobné na spropitné, a tak napůl žertem nabídne mrzuté servírce Yvonne polovinu svého losu. Na tom by možná nebylo nic zvláštního, kdyby se svou energickou manželkou Muriel nevyhrál čtyři miliony dolarů. Charlie se ale rozhodne dodržet slib a přenechat Yvonne polovinu. Zatímco Muriel, toužící po lepším životě, začne utrácet peníze za kožichy a podobné zbytečnosti, Charlie věnuje příteli doživotní permanentku na zápasy jeho oblíbeného týmu. Znovu se stane hrdinou, když je postřelen při ochraně obchodu, přepadeného dvojicí lupičů. Yvonne si koupí malé bistro, v němž pracovala jako číšnice. Opětovně se setkají, když jim ujede loď, na níž se pořádá party pro výherce loterie, a stráví spolu příjemný večer, plný bláznivých nápadů. To je pravý opak toho, co prožívají se svými partnery. Zatímco notorický lhář Eddie dosti nevybíravým způsobem nutí Yvonne, aby mu dala část své výhry, chamtivá Muriel vyhodí Charlieho, který netouží po lepším životě. Štěstí jako by dvojici opustilo. Když se náhodou setkají v hotelu, kde se nezávisle na sobě rozhodnou strávit noc, nešetří bulvární tisk smyšleným popisem románku obou výherců. Muriel požádá o rozvod a chce nejen Charlieho podíl, ale také podíl Yvonne, který s pomocí právníků nakonec získá. To však zdaleka není konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Naivní? Možná! Příliš sentimentální? Zcela určitě! Bezpochyby spíše moderní pohádka než cokoli jiného - i přes název filmu asi málokdo uvěří, že toto by se v dnešním světe "mohlo stát i Vám...". Přesto není nic špatného na tom, veřit že slušní lidé ještě existují a že prachy ještě nikomu to "opravdové" štěstí nepřinesly... Nelze neopomenout skvělé výkony obou hlavních představitelů (Cage + Fondová) i nečekaný a "nepříliš pohádkový" závěr... ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Je to tak sladke, az som zacal potit med. Zalepilo mi to ritne polky a hned som sa zdravo nasral. Co ma potesilo. Lebo tolko pozitiva by mohlo mat na mna negativny dopad. Nastastie film si z toho nic nerobil a dospel svojou cestou k ocakavanemu happy endu. Az som slzu vyronil. Lebo som najdrsnejsie krajal cibulu. S rambo nozom. S kompasom. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Desna pohadka. Cage je super sympatickej ultra dobrackej polda, kterej kazdymu pomaha, ona je servirka a taky kazdymu pomaha, postupne se vyviji jejich vztah a je to desne optimisticka a predvidatelna romantarna. Pak si asi tvurci rekli, ze by nejakej ten problem neuskodil, tak tu mame zaverecnou rozvodovou pulhodinku a ta uz je bohuzel lehce navic, protoze do ty doby film perfektne zabavne slape. Cage a Fonda se k sobe perfektne hodi a fakt jsou perfektni, naproti tomu Perez bych nejradsi omlatil drzku o chodnik. Celkove sice fakt desne preslazeny a neverohodny, ale zaroven skvele prijemny a mily. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Slaďáček, dojáček, pohádka. Muriel je turbokráva a Ivone najivní svině. Čárlí měl sbalit prachy a vypadnout. Ále protože je kokot, tak chtěl být charakter, a jak známo, každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. No a tak se i stane, někde v půlce mě dost sral vyjevenej Kejdžúv vobličej, s výrazem alá.. Jak se to může jenom stát.. :-) No přežil jsem to, a tímpádem vám tady můžu dál servírovat tydlety kydy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdyby to s Nicolasem Cagem neriskli a nezačali ho obsazovat do akčních a dramatických rolí, filmový svět by se o něm z nanicovatých komedií, jako je tahle, nikdy nedozvěděl, a to by byla škoda. Ještě před ziskem Oscara a prosazení se v akčních polohách svého herectví si Cage dal oddechovku v podobě komedie o muži středního věku, který je newyorským policistou a na své okolí působí jako sympatický dobrák. Z jeho holubičí povahy není nadšená jen jeho manželka, která prahne po penězích a opravdu se dočká, když její manžel vyhraje tučnou výhru v loterii. Jenže její manžel už polovinu potenciální výhry slíbil servírce, když neměl na zaplacení, a los opravdu vyhrál. Název filmu sice tvrdí, jak může potkat i vás výhra v loterii. Ale ano, proč ne, vyhrát může v podstatě každý, ale dělit se o výhru s někým, kdo je pro vás naprosto cizí člověk, co s ním prohodíte pár slov v restauraci, je dost přehnané. Spíše se vsadím, že by se každý na nějakou přičmoudlou servírku vybodl, vybodl by se i na manželku a zamířil by výhru "rozfofrovat", jak dnešní doba káže. Poplatí se dluhy, pak jen chlast, štětky, luxusní auta, drahé hadry, ale prachy mají většinou jen vemena, co se o ně v noci třesou, aby jim je někdo náhodou nešlohl. Proč se film z nabízených možností rozhodl ubírat se právě tou nejméně pravděpodobnou cestou, to opravdu nevím. Vznikl z toho film dost neseriozně idylický a to není dobře. Vybral si to, co mně přišlo jako otravné. 40% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Film je založen na pravdivém příběhu servírky Phyllis Penzo a důstojníka Roberta Cunninghama. Phyllis pracovala 24 let jako servírka v pizzerii Sal v Yonkers v New Yorku. Robert, 30ti letý policejní veterán z blízkého Dobbs Ferry v New Yorku, byl v restauraci pravidelným zákazníkem a byl velmi oblíbený mezi personálem. V březnu 1984 požádal Robert Phyllis o pomoc při vyplňování čísel do týdenní loterie. Phyllis mu poradila 3 čísla, další 3 dodal Robert sám a ze srandy řekl, že když vyhraje, tak dá Phyllis půlku svojí výhry jako spropitné. K Phyllisinu překvapení přišel druhý den Robert i se svojí ženou do restaurace na večeři s výherním tiketem v ruce - vyhrál 6 milionů dolarů a polovinu daroval Phyllis. Nicméně, jak je uvedeno na konci filmu v dodatku před titulky, Robert a Phyllis byli po mnoho let šťastně oddáni s jinými lidmi. (HappySmile)
  • Ve Velké Británii vyšel film ve stejný den, kdy byla spuštěna národní loterie. (HappySmile)

Reklama

Reklama