Reklama

Reklama

Kdo přežije - Millennials vs Gen X

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2016

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), David Wright

Obsahy(1)

Fenomén Survivor (Kdo přežije) se ve své 33. řadě téměř po 10 letech podruhé vrací na Fidži (Survivor: Fiji), a to opět s nestárnoucí ikonou této reality show Jeffem Probstem. Soutěžící jsou v této sérii rozděleni do dvou kmenů podle věku, ovšem věkové kategorie jsou zaměřeny na Generaci Y (ročníky 1984 - 1997) a Generaci X (1963 - 1982). Která z těchto generací využije nejlépe svých předností? A který trosečník nejlépe zvládne těžké podmínky na Fidži a nepsané pravidlo přežit, přelstít a přehrát a vyhraje 1 milion dolarů? (Radim1.)

(více)

Recenze (34)

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu další řada a s ní zbrusu noví soutěžící. Série nám začala velmi pěkně, na podrazy jsme nemuseli čekat ani dva díly, o stupidních rozhodnutích různých soutěžících ani nemluvě (FiggTails). Někteří "trosečníci" už zpočátku vykazovali velký potenciál a někteří naopak ukázali, jak moc zbyteční tam jsou. A někde uprostřed toho všeho byl David, který celou sérii táhnul neskutečným způsobem a alespoň za mě ji i vyhrál. Juj spoiler. Přerod z městského posránka v ostrovního masterminda tu už párkrát bylo (Cochrane mluvím o tobě), ale nejspíš nikdy mě to tolik nebavilo. Škoda té finální kmenovky, kdy zdejší vítěz (opět!!) rozbrečel porotu a hlavně i díky tomu celou sérii bezkonkurenčně vyhrál. Přitom, co se týče jeho hry, nijak zvlášť mě neohromila. Ale tak to chodí a je to přece jenom Amerika, kde to uhrát na tragédii v rodině není nic těžkého. Bohužel, trpí tím tak celá sezóna. I tak byl střet generaci velmi nadprůměrnou sérií a na návrat některých soutěžících už se teď těším. Oblíbenci: Zeke, Dave, Jay / Neoblíbenci: Rachel, Lucy, Paul. 80% ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!!!: Rozhodně jedna z těch lepších sérií, ale prostě zase nejsem spokojen s vítězem. Ale v této sérii se našlo několik hráčů, kteří mají podivný potenciál. Jako například Michaella, anebo Hannah. Zkrátka jsem si tuhle sérii užil, i když jsem se ze začátku bál rozdělení na Gen X a Millennials. OBLÍBENCI: Michaella, Hannah, David, trošku i Ken ..... NEJMÉNĚ OBLÍBENÍ: Taylor, Figgy, Will, docela mě štval i Zeke a občas Adam. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Úvod série se táhl čistě v rytmu White Power. Barevní hráči soutěž opustili velmi brzy. Nejvíce mě vždy potěší, když povyhazují ze soutěže všechny hulvátské ženské gorily. I přes můj vypěstovaný antirasismus je opravdu nemohu vystát. Chovají se, jako by zrovna utekly z klecí odchytačů opic. Rozdělení na Y a X generaci bylo fajn zpestřením. Do obou skupin byli vybráni ti nejextrémnější zástupci, aby byl kontrast opravdu viditelný na první pohled. Zejména ze začátku se jednalo o velmi drsnou soutěž, dokonce došlo i k evakuaci, která dost možná zachránila členům život, neboť se během bouře na jejich přístřešek rozhodl přistát strom. Na této sérii bylo vynikající, že zde byla opravdu spousta stratégů a hráčů. Nebylo to jako obvykle, kdy jsou na scéně dva pastýři, kteří bojují mezi sebou a každý z nich má pouze poslušné ovečky. Zde bylo opravdu vidět, že většina hráčů chce hrát a myslí na to, že se bude nutné před porotou obhájit několika záslužnými činy. Kmenové rady tudíž neměly chybu. Vždy se na ně šlo s jiným rozložením sil, tudíž nebyla nouze o vynikající podrazy a nečekaný vývoj. Dále bylo příjemné, že soutěž opouštěli nejdříve kokoti a rozdali si to později mezi sebou ti lepší. Nejzajímavější hráči pro mě byli Zeke, David a Adam. Jistou dobu mě táhli sympatie i ke Kenovi, neboť se mi v mnoha věcech dost podobal. Jeho ego mu ale značně zkomplikovalo jeho cestu. Většinou fandím těm nejvysportovanějším mistrům bojů o imunitu, ale tady si moje sympatie získala taktika. Dokonce mám pocit, že se v této sérii posunula zase kamsi výš. V soutěži ani nyní nechybělo pár teploušů. Nejvtipnějším momentem z celé série a možná i celého tohoto pořadu byl prostřih "Jay has an Idol". Dost se mi líbilo, že mu David později vyrobil další imunitu, která byla vůbec tou nejvydařenější falešnou imunitou v historii soutěže. Taktéž jsem si uvědomil, že je velice důležitým faktorem pro vítězství v soutěži osobní příběh. Ten smutný Adamův by žádný scénárista nenapsal. Každý divák, který v sobě má zrnko empatie mu musel fandit. Byl to neskutečný bojovník, který nebojoval jen za sebe. Při závěrečném reunionu jsem si dokonce trošku poplakal. Dva dny po návratu z ostrova mu zemřela maminka, velká fanynka soutěže, která doma bojovala s rakovinou plic. Příští série vypadá slibně. Dokonce byla s předstihem představena polovina soutěžících. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY........Zajímavý cast, jen škoda, že někteří nadějní hráči odešli tak brzy - Michaela, Zeke. Sloučení dle mého přišlo zbytečně brzy, bylo by zajímavější nechat 3 kmeny delší dobu. Co se finálové trojky týče - jedním slovem děs. Za tu a vítěze musím odečíst jednu *. Tak ubrečeného vítěze jsme tu dlouho neměli - v podstatě to vyhrál svým soukromým příběhem, nic jiného celou soutěž nepředvedl. To už Ken a Hannah by byli přijatelnější, i když taky žádná sláva. Celkově se ovšem tato série řadí k těm povedeným, stále bylo na co se těšit a koukat - falešná imunita, dědičná výhoda, kmenové rady a podrazy...... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Další gimmick sezóna, tentokrát s temátem dvou generací, se po celou dobu vezla na vlně rozporuplných pocitů. Většina castu byla vyloženě nezajímavá, několik zajímavějších hráčů vypadlo ještě před porotou nebo rovnou na jejím začátku, a navzdory faktu, že série přinesla spoustu zábavných zvratů a nervydrásajících okamžiků, její konec zanechává v puse hodně hořkou pachuť. Vítěz: 2* Tragédie. Hráč, který neměl hru nijak pod kontrolou a svoje faily prezentoval jako strategické tahy vyhrál plným počtem hlasů díky svojí sob story. Ne, díky. Oblíbenci: Michelle Schubert, Hannah Shapiro, Michaela Bradshaw ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V této sérii se poprvé ve hře objevila tzv. Dědičná výhoda, kterou hráč může použít pouze při první kmenové radě po sloučení nebo v 6 hráčích. Pokud vypadne, musí jí odkázat někomu jinému. (Zix.)
  • V této sérii mohl poprvé soutěžící někomu jinému ukradnout vyhranou odměnu díky speciální výhodě, schované na ostrově. (Zix.)
  • Zeke Smith je první transsexuální soutěžící v historii show. Bylo to ovšem odhaleno až při další sérii Survivor: Game Changers (od r. 2017). (Zix.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno