Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Master19 

všechny recenze uživatele

Poctivá práce přelomu 70. a 80. let - důsledná animace, tvrdá leč přesná hudba, zajímavá nosná myšlenka. Bohužel úroveň jednotlivých příběhů je dost rozkolísaná, takže není problém se občas nudit. Mimochodem, nejen z prvního příběhu je jasně patrné, že se tvůrci Futuramy na tenhle snímek minimálně jednou podívali, protože jinak by to byla dosti velká náhoda. ;-) ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Od první chvíle je patrné, že se autoři tohoto filmu značně inspirovali Kubrickovou Vesmírnou odyseou. Nefiguruje tu sice záhadný kvádr, ale zato smrtpřinášející koule. Dějová linie je rozdrobená na kratší epizody z různých časových pásem. Ve zvukové kulise je kombinována symfonická hudba s úryvky rockových písní. Celý film je propletený násilím a drastickými scénami s roztrhanými těly. Všechny ženy jsou velmi stroze oděné a nebrání se sexu. Jediné co tu snad chybí je pár pytlů tvrdých drog a několik kbelíků alkoholu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který nešetří krví, násilím ani sexem. Animace už není tak působivá jako ve své dově ale občas nevypadá špatně a některé exteriéry vypadají dokonce úchvatně. Problém je v tom, že jednotlivé epizody (nejedná se o plnohodnotný film ale o několik na sebe nenavazujících epizod) mají značně kolísající kvalitu pohybující se mezi průměrnou až špatnou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že prý legendární animované sci-fi... Však víte, jak to s takovými legendami chodí. Většinou jsou legendou jen pro pamětníky, kteří odmítají svůj zafixovaný pocit z mládí konfrontovat s realitou. V první řadě selhává scénář, kdy je několik komiksových povídek jen velice chatrně pospojováno motivem jakéhosi zeleného zla, které prochází napříč jednotlivými částmi. Povídky mají z hlediska scénáře rozdílnou kvalitu, která kolísá od průměru v případě závěrečného příběhu, který jakoby vypadl ze světa Barbara Conana, až po ty vyloženě špatné, jako byl únos pozemšťanky dvěma buranskými mimozemšťany. Jak už se objevilo v jednom komentáři, výtvarně to připomíná někdejší komiksy z časopisu ABC, případně někdejší populární seriál o rodině Smolíkových, a vlastně věkovému průměru odrostlejších čtenářů ábíčka by tenhle kousek mohl sedět. Ona i ta erotika, která čiší ze ztepilých křivek půvabné bojovnice nebo sekretářky připomínající vzdáleně Marylin Monroe, by mohla odpovídat představám 15letých. Očekával bych podle názvu filmu, že půjde o mnohem těsnější propojení se světem heavymetalové muziky a že to bude celkově mnohem extrémnější, ale tahle hudba tvoří jenom podmalbu k jednotlivým komiksovým příběhům a jinak nehraje žádnou roli. Celkový dojem: 40 %. Dnes už mi to přijde jako omšelé zboží, protože jak filmový žánr, tak komiks prošly dlouhým vývojem... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Film byl vytvořen v Kanadě, Ivan Reitman hledal levnější variantu filmu. (griph)
  • Soundtrack byl v roce 1981 vydán pouze na LP deskách. Z právních důvodů některých autorských práv bylo CD vydáno až v roce 1995. Obsahovalo však již jen dvanáct písní místo šestnácti. (Terva)
  • Snímek je natočen podle heavymatalového komiksového časopisu Heavy Metal, jehož vydavatelem byl do roku 1992 Leonard Mogel. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama