Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Setkání tvrdé hudby a animace dostává v Heavy metal nový rozměr. Hudba, kterou bych si asi nikdy nepustil sám od sebe působí extrémně trefně ve snímku, který je složen z povídek o tom, jak zlo dokáže ničit lidi a nejen je. Skrze mladou dívenku poznáváme pravdu o zelené kouli, která skrze čas a prostor ničí dobro v lidech. Bohužel jsou povídky dost nevyrovnané. Například mě potěšila vize New Yorku budoucnosti, která je špinavá a velmi nepříjemná a naopak mě zklamal soud vraha v budoucnosti. Nevyváženost je velký problém, pokud vám do všeho hraje stále skvělá hudba a vy jen prostě někdy sledujete nezajímavý a předem jasný příběh. Přesto všechno jde o jedinečný experiment, který spojuje dříve nespojitelné do koukatelné podoby, která si najde diváky. Zaslouženě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Poctivá práce přelomu 70. a 80. let - důsledná animace, tvrdá leč přesná hudba, zajímavá nosná myšlenka. Bohužel úroveň jednotlivých příběhů je dost rozkolísaná, takže není problém se občas nudit. Mimochodem, nejen z prvního příběhu je jasně patrné, že se tvůrci Futuramy na tenhle snímek minimálně jednou podívali, protože jinak by to byla dosti velká náhoda. ;-) ()

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tenhle povídkový film půjčil na VHS a naprosto mě uchvátil. Dá se říci, že definoval žánr animovaného filmu pro dospělé. Protože tady je všechno. Každá z povídek je trochu jiná a přitom jsou si docela podobné. Hlavně se mi líbí poslední a to nejed "fešnou ženou" v hlavní roli, ale netradiční kombinací scifi a fantasy. Což se ostatně prolíná celým filmem. Vím, že to není Marvel, ale to není na škodu. :-) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Z pozice zapřísáhlého fanouška komiksů jsem prostě Heavy metal musel vidět. Jednotlivé povídky jsou ukázkové béčkové akční sci-fi s nezbytnou dávkou sexu. Na tom asi tvůrci ve filmu trvali, protože hrdina k ženské vždycky přijde jak slepej k houslím (něco jako v péčku) a bez dlouhejch řečí je soulož natvrdo natočená. Prostě komiks :) samotná kresba mě ale trochu zklamala...styl animace starých fláků jako je tenhle Heavy metal mám rád (Kocour fritz a spol..), ale tohe jde nějak mimo mě. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • V povídce „Grimaldi“ (5. minuta) můžeme na stěně spatřit stylizovaný obraz „Slunečnice“ od Vincenta Van Gogha. (Petsuchos)
  • VHS z roku 1996 obsahuje i nepoužitý příběh "Země Nikdykde". Tento příběh je na DVD z roku 2000 černobíle uvedený jen ve vystřižených scénách. Doprovází ho píseň "Time" skupiny Pink Floyd. (Terva)
  • Snímek je natočen podle heavymatalového komiksového časopisu Heavy Metal, jehož vydavatelem byl do roku 1992 Leonard Mogel. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama