Reklama

Reklama

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

  • USA The Wonderful Story of Henry Sugar
Trailer 1

VOD (1)

Bohatý muž se rozhodne získat výjimečnou schopnost, aby mohl podvádět při hazardních hrách. Adaptace oblíbeného příběhu od Roalda Dahla z dílny Wese Andersona. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Bylo to příjemné.  Opravdu zdařilý mix stylů dvou velkých vypravěčů. Jen jedna drobná vada. Ani by mi nevadil ten voice-over. Ale ten záměrný voice-over, kdy čtou povídku i se všemi "Herny řekl" "Henry odvětil" mě teda šíleně štval. A myslím, že to příběhu nedodalo nic nového. Obešel bych se bez toho. ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Klasický Anderson. Ale možná tím jak se pořád opakuje a nepřináší do své tvorby nic nového tak je nějaký nudný a bez jiskry. Scéna je ale super, i když v obraze se vlastně nic zásadního neděje, jen se mění scény jak na běžícím páse (občas doslova), ale ještě že to, protože jinak by se to dalo vydávat jako rozhlasová hra. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tak je to jisté Wes Anderson není moje krevní skupina. Nedokáži pochopit, že nejsem ten film schopen dokoukat do konce (vždyť to má sotva 40 minut). Takže nic, nevím co bych hodnotil. Pro mě je to zkrátka nekoukatelné. Pamatuji si jen pár herců, divné kulisy, neustálé promluvy k divákovi a pak jsem se probudil. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z posledných krátkych filmov (Poison, The Ratcatcher), ktoré Wes Anderson cez Netflif vypustil do sveta, práve ten s dĺžkou seriálového epizódu je koncepčne a herecky najjednotnejší. Vybraní herci vo svojich roliach sa cítia komfortne. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Proste Anderson. Jeho štýl buď milujete, alebo tolerujete. Hlavne, musíte mať na jeho filmy chuť, plné sústredenie a odhodlanie, zvládať tie kvantá textu, pričom vlastne jeho snímky nič nepovedia a sú to len farebné žvásty. Inak tomu neni ani tu. Našťastie je to krátke, svižné a s dobrým obsadením. 3 z 5 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Při ceně 50 000 liber za noc, tedy 18,25 milionu liber ročně, by se za 35 let vydělalo 644 milionů liber. (Johnny.ARN)
  • The Wonderful Story of Henry Sugar bol pôvodne uvádzaný ako celovečerný film, ale Anderson v júni 2023 objasnil, že to bude jeden z kolekcie krátkych filmov. (Arsenal83)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno