Reklama

Reklama

Otrava

  • USA Poison
Krátkometrážní / Komedie
USA, 2023, 17 min

Režie:

Wes Anderson

Předloha:

Roald Dahl (povídka)

Scénář:

Wes Anderson

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátký film podle známé povídky od Roalda Dahla, ve kterém muž zjistí, že mu v posteli spí jedovatý had. (Netflix)

Recenze (39)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nějaké Dahlovy povídky jsem četl už kdysi dávno v nácti a tuhle povídku viděl samozřejmě zfilmovanou už taktéž dávno, ve známé televizní minisérii. A vzhledem k obsazení jsem se pochopitelně na její nové zpracování zvědavě těšil. O to větší je tak moje zklamání, protože od prvního záběru mi bylo jasné, že tohle je špatně a vůbec mi to nesedne. Dal bych přednost konzervativnější (tradičnější) filmové formě před takovou hnusnou modernou. A chybí v ní i závěrečný twist, na který si dobře pamatuju ze staršího TV zpracování, a který byl nejspíš i v Dahlově povídce (na kterou už si ovšem tak dobře nepamatuju). ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Woods: „Mluvil jako George Barling, když ho střelili do břicha a on opřený o bednu mumlal něco o japonském pilotovi týmž namáhavým pološeptem jako teď Harry. George Barling se pak zlomil v pase... a zemřel.“ (Vám to meno niečo hovorí? Internet tvrdí, že pod takýmto menom existoval veterán I. sv. vojny). Poison vás môže otráviť alebo aj nie. Benedict Cumberbatch, Dev Patel a Ben Kingsley dostali za úlohu vystihnúť Wesov pohľad na svet, čo sa im podarilo. ()

Reklama

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson má vždy osobitý rukopis. Letos si hraje s formou, která mísí film s divadelními kulisami a postavami zaskakujícími za divadelního vypravěče. Natočil v tomto duchu jeden celovečerní film (Asteroid City) a několik kraťasů jako je tento. Nic nezapomenutelného, ale díky krátké stopáži a překvapivému závěru neurazí - 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson a jeho filmová tvorba byl do letošního roku pro mě velkou neznámou. Seznámení s jeho tvorbou přišlo až s filmem Asteroid City(2023) po kterým jsem konstatoval, že Andersonova tvorba evidentně nebude nic pro mě. Přesto jsem se rozhodl dát Andersonovi ještě šanci. Wes Anderson letos natočil čtyři krátkometrážní filmy a Poison je jedním z nich. A musím uznat, že to sice není žádnej zázrak a žádná extra filmová výhra v loterii se nekoná ale určitě je pro mě Anderson v téhle krátkometrážní formě stravitelnější než v celovečeráku Asteroid City. Škoda toho slabšího konce. Proto i slabší 3hvězdy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá stylizace a pojetí filmařiny, herecké áčka a asi úplně typický Wes Anderson a jeho prapodivný styl. Tahle humorně ujetá forma a bizarní styl sice z "filmu" dělají zvláštní počin, ale na druhou stranu rozhodně nemůžu říct, že bych se jím nějak bavil, že by mě rozesmál nebo že bych jej chtěl někdy vidět znovu. Zkrátka takový spíše experimentální styl pro fandy režiséra, ale jinak je to divácky dost neatraktivní věc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Kniha, kterou čte muž v posteli, je „Jīn píng méi“ a pochází z pera Lanlinga Xiaoxiao Shenga. (OJan)

Reklama

Reklama