Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Han22 

všechny recenze uživatele

Další pohodovka s Reynoldsem, která si na nic nehraje. Opět se jedná o jednu velkou honičku, sice slabší než Polda a Bandita, ale se zajímavými vedlejšími rolemi - dvojice jazzových zpěváků hrající dva falešné kněze, Jackie Chan (nebojte, nějaké bitky se dočkáte), Klinger z Mashe jako arabský šejk, bloncka z Charlieho andílků a další a další. Pohodička. EDIT 2024: Napodruhé mnohem lepší. Prostě Needham tyhle závodní komedie filmy s Reynoldsem v hlavní roli umí. On neváhá přihodit jakoukoliv nereálnou hovadinu, jen aby se člověk bavil, šílené kaskadérské kousky k tomu a na mě to funguje. Působí to, jak kdyby se sešla parta kamarádů a na plátně se bavili. Bylo milé vidět po dlouhé době Deana Martina a Sammy Davise jr., kromě výše zmíněných je tu geniální hororový doktor, dokonalý sidekick Dom DeLuise. A Roger Moore, který tu hraje... inu milionáře, sám sebe a Jamese Bonda... bondovské udělátka v autě included :) Výborná zábava a komedie roku 1981. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Kdyz zkrizite animovany Wacky Races s brutalnim Death Racem, medianem se dostanete na 'tajny zavod'. Mam filmy se zavodenim rad, ackoliv jich moc neni, ale tohle nebyla uplne trefa do cernyho. Pozitivem je ten 80-kovej feel, kdy si filmari delali srandu ze stereotypu vseho druhu, a hvezdny obsazeni velky plejady znamych (povetsinou jiz zesnulych) hercu. Negativem je, ze to zas az tak vtipny ve finale nebylo. Celkove ten film ma ale feel good vibe a tak tomu davam rachitickou trojku. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo som si nahováral, keď som si pustil tento filmík. Lákadiel je tu dosť, hlavne som chcel vidieť čo tam bude robiť Jackie. Ten si na záver nemohol odpustiť nejakých pár úderov, Roger Moore paroduje sám seba aj rolu agenta 007, ešte som sa občas aj pousmial ale inak je to celé statočne o ničom! 40%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod, scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, který mají jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle bláznivé filmy o závodech napříč Amerikou. Vždy mají hodně zajímavé obsazení a ujeté charaktery. Burt Reynolds tu jezdí v sanitce se svym tlustym parťákem, šílenym profesorem a megažhavoubuchtou, co ráda stromy. Proti nim jede skvělý Roger Moore v sebeparodické roli, Jackie Chan v "supermoderní" káře, Sammy Davis Jr. (ten člověk má nezapomenutelnej ksicht) převlečenej za kněze, šílenej arabskej šejk, dvě kundy v lambu atd. atd. Humor je opravdu infantilně debilní, ale já se u toho prostě pobavil. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Poslední film Berta Convyho (Bradford Compton). (Karlos80)
  • Burt Reynolds obdržel za roli J.J. McClurea pět milionů dolarů. Na place se přitom zdržel jen tři týdny. (Karlos80)
  • Film vychádza zo skutočných pretekov s názvom „Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash“, ilegálneho podujatia, ktoré sa uskutočnilo v 70-tych rokoch štyrikrát. Začínali sa na Manhattane v New Yorku na 31. ulici v „Red Ball Garage“ (neskôr v „Lock, Stock and Barrel Restaurant“ v meste Darien, štát Connecticut) a končili v „Portofino Inn“ v Redondo Beach, California, južne od Los Angeles. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama