Reklama

Reklama

Rozhodnutí nebo život

  • Velká Británie Choose or Die
Trailer

VOD (1)

Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

choze 

všechny recenze uživatele

Další mizerný přírůstek do subžánru hororů o vražedných videohrách (Brainscan, Arcade, Game over). Prvoplánově, ohraně a lacině působící splácanina motivů, které známe odjinud (kopírování a šíření hry v rámci vlastního přežití připomene Kruh, hrdinka snažící se zachránit svou matku a vymanit se z ghetta zase Lidé pod schody), vezoucí se na osmdesátkové nostalgii, scenáristicky i režijně impotentní. Ani to žraní skla neuměli natočit dobře. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nápad s prokletou hrou není vůbec špatný, ale bohužel je zle nedotažený a celé to provedení kulhá na obě nohy. Ani moc nevadí, že tu prakticky nic nedává smysl a vlastně ani to, že se nedozvíme nic o tom jak a proč hra vznikla ani proč si zvláštně ohýbá vlastní pravidla, ale dohromady to prostě nefunguje a není to ani zdaleka taková zábava jaká by mohla být. Občasný retro vizuál a hudba je fajn, hlavní hrdinka celkem sympatická a ani Asa Butterfield ve své obvyklé poloze (pochybuji že má jinou) mi tu nevadil, ale potenciál minimálně na solidní gulity pleasure tu byl mnohem větší...45% ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Co to mé filmem poškozené oko vidělo? Aniž bych se podíval na hodnocení nebo doprovodný text filmu, věděl jsem, do čeho jdu. Nečekal jsem příliš, ale začátek mě docela navnadil a říkal jsem si, že to na ty tři hvězdy mohlo být. Ač motivy dozajista připomínaly jiné filmy, dokázal jsem scénáristovi odpustit. S postupující časomírou jsem ale pochopil, že invence byla téměř nulová. Kazeta šířící se jako vir - Kruh. Ok, šlo to udělat mnohem lépe. Minimálně bych rád viděl bezmocnost lidské společnosti, když se kazeta šíří čím dál více a nelze s tím nic dělat. Pohled na černošskou spodinu je docela fajn, ale s aktéry vůbec nijak nesoucítím. Vše bylo napsáno velmi povrchně, hlavní herečka mi byla vyloženě nepříjemná, postava jejího kamaráda zase velmi naivní a plná IT klišé. Některé scény nejsou špatné, ale scénárista absolutně nedokázal vše spojit dohromady a... vlastně vše dodělat. Mířil na několik vrstev filmu (mezilidské vztahy, vše okolo technického popisu hry, tajemnost, vychytralost programu), ale ani jedna není dobrá. Scéna s pinglovou, která jí sklo, má něco do sebe. Jako nejhlubší pasáž počinu vnímám boj hlavní postavy se svou minulostí a strachem. Projde si halucinací plnou démonů z její hlavy. Ani levelování filmu nevyšlo. Začátek ukázal co mohl, a zbytek filmu je o něčem jiném. Například levely ve hře jsou dosti blízké svou povahou. Závěrečný boss je trapný, celkově nevyužitý boj. Upřímně bych raději viděl, jak program "omrdali", protože ten závěr nemá žádnou atmosféru a divákovi je naprosto jedno, co se s kým stane. Jinými slovy, scénář nenabízí vlastní iniciativu, chybí mu inteligence a trpí na to, že autor je hrozný debil. Jsem ale velmi rád, že z toho neudělal hořkosladkou komedii, to je největší paskvil dnešních filmů. Herecké výkony jsou tragické - rovnající se školní besídce druhého stupně základní školy. Nádech starých dob je křečovitý a velmi otravný, zejména, když se objeví autor kazety. Jestli si film pustit? Není to pro každého, jako hulifilm selhává, jako vážně míněný počin taktéž. Nápaditost filmu je malá, myslím si však, že filmová časovka nikoho nezabije... a asi kvůli ní se mnoho lidí na film podívalo. Za mě je to hroší béčkový horor, který lze ještě zkouknout. Film neobsahuje vyloženě cringe scény, jen trpí tím, že zkopírované motivy na sebe nepasují, herci jsou divní a film je ve všech rovinách nedomyšlený. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ze kterého mohl vyjít vcelku slušný béčkový horor. A první půlka se celkem povedla. V rámci možností film zvládne vyvolat atmosféru, působí relativně znepokojivě, a hlavně tam funguje to tajemno okolo hry samotné. Doporučuji neočekávat nějaké gore, v tomhle ohledu se tvůrci nijak neodvázali. Scéna se sklem je fajn, ale zatímco trailery mohly dávat naději, že výsledný snímek ukáže daleko horší věci, tak opravdu ne. Postavy jsou dost o ničem, jejich osobní problémy nefungují, a i ta vzájemná chemie je taková nijaká. Musím vyzdvihnout scénu s matkou „ve videohře“, ta mi přišla dost povedená, ale podobných nápaditých scén bych u takového filmu prostě čekal víc. Přesto to celkem utíká a už jsem byl pomalu spokojený, že ten průměr klapne. Bohužel druhá půlka postupně začne ztrácet půdu pod nohama a přestane bavit. Trošku to oživí finální boss fight, jenž sice přijde se zajímavou mechanikou, ale je takový dost divný a zároveň nevyvolá absolutně žádné emoce, protože mi prostě byl osud hlavní hrdinky ukradený. No a finální vyústění mi přišlo až směšné. 4/10 ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bizár roku. Film postavený na relativně slušné a zajímavé premise, ve které tajemná hra ovlivňuje dění v reálném světě, a samozřejmě se nedějí vůbec hezké věci. Na celovečerní debut pro Tobyho Meakinse to není úplně zlé, v rámci možností se filmu daří vytvářet takové začátečnické napětí, "děsivé" a nepříjemné okamžiky a gore výjevy jako pojídání skla působí znepokojivě (tedy minimálně na papíře). Zároveň se filmu daří vytvářet jakousi ponurou retro atmosféru, která ke snímku sedí, dokonce i hudba je fajn. Bohužel ve většině zůstalo pouze u těch nápadů a nadějných povrchností, a málo co je dotaženo alespoň k průměru. To, jakou má film dějovou strukturu, co se v něm nakonec děje a v jakém sledu, je naprostá šílenost, která absolutně nedává smysl. Vše korunováno extrémně bizarní poslední dvacetiminutovkou, kdy vůbec netušíte co se to v tom filmu kurva děje, a kdy ale vůbec nic nedává smysl a neřídí se jakoukoliv logikou. S nějakým příběhem si scénář neláme hlavu, nedozvíme se jak hra funguje, odkud pochází, dokonce ani jak se dostala do filmu. A zbytek je jen bizarní sled scén ve kterých se dějí věci nahodile jak to zrovna někoho napadlo. Prostě bizár. Naštěstí je to poměrně krátké, ale ani těch 80 minut za to asi nestojí. Věřím ale, že pokud si u toho dobře zahulíte, nebo je vám 15 a chcete se jakože bát, tak to je asi nic proti ničemu. Já osobně ale na tuhle bizarnost radši zapomenu. 3/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama