Reklama

Reklama

Rozhodnutí nebo život

  • Velká Británie Choose or Die
Trailer

VOD (1)

Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Čakal som zaujímavý horor z herného prostredia ale výsledok bola fakt debilina. Nápad fajn ale realizácia hrozná. Herecké obsadenie slabé a nezachránil to ani Asa. Najlepšia scéna bola tá v reštaurácii. Inak nuda a hrozná uspávanka. Mal som čo robiť, aby som nezaspal a dopozeral to. Slabá 1* je maximum, čo si to zaslúži. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bizár roku. Film postavený na relativně slušné a zajímavé premise, ve které tajemná hra ovlivňuje dění v reálném světě, a samozřejmě se nedějí vůbec hezké věci. Na celovečerní debut pro Tobyho Meakinse to není úplně zlé, v rámci možností se filmu daří vytvářet takové začátečnické napětí, "děsivé" a nepříjemné okamžiky a gore výjevy jako pojídání skla působí znepokojivě (tedy minimálně na papíře). Zároveň se filmu daří vytvářet jakousi ponurou retro atmosféru, která ke snímku sedí, dokonce i hudba je fajn. Bohužel ve většině zůstalo pouze u těch nápadů a nadějných povrchností, a málo co je dotaženo alespoň k průměru. To, jakou má film dějovou strukturu, co se v něm nakonec děje a v jakém sledu, je naprostá šílenost, která absolutně nedává smysl. Vše korunováno extrémně bizarní poslední dvacetiminutovkou, kdy vůbec netušíte co se to v tom filmu kurva děje, a kdy ale vůbec nic nedává smysl a neřídí se jakoukoliv logikou. S nějakým příběhem si scénář neláme hlavu, nedozvíme se jak hra funguje, odkud pochází, dokonce ani jak se dostala do filmu. A zbytek je jen bizarní sled scén ve kterých se dějí věci nahodile jak to zrovna někoho napadlo. Prostě bizár. Naštěstí je to poměrně krátké, ale ani těch 80 minut za to asi nestojí. Věřím ale, že pokud si u toho dobře zahulíte, nebo je vám 15 a chcete se jakože bát, tak to je asi nic proti ničemu. Já osobně ale na tuhle bizarnost radši zapomenu. 3/10 ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, tak to byl skutečný nářez. Tady to někdo přehnal s houbičkami, neboť jinak si to nedokážu vysvětlit. Když přehlídnu 100x ohranej motiv, tak zpracování je opravdu katastrofální. Skoro, jako by to točily amatéři a měli hodně omezenej rozpočet. Na horor zapomeňte. Pokud se teda hodně nudíte, tak pár vtipných momentů tam je. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Trailer dokonale navnadil a osobne som čakal, že Choose or Die môže byť jeden z hororov tohto roka. Nakoniec je to však presný opak a jedno z najväčších hororových sklamaní. Dejovo sa vykrádajú asi 2-3 horory naraz, postavy sú nezaujímavé (a nezachránia ich ani fajn herci ako Asa Butterfield, či Eddie Marsan), 80kový feeling vôbec nefunguje, dej (a rozhodnutia postáv) sú lobotómia a nedávajú zmysel. No a najväčší prúser samozrejme je, že to vôbec neni strašidelné, napínavé a nefunguje ani gore(s výnimkou úvodnej scény s jedením skla). Navyše sa to berie celý čas smrteľne vážne, čiže sa to nedá vnímať ani ako úsmevné béčko. Jedným slovom: brak. 10% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tyhle slabé Horůrky pro náctileté, občas dokáží jednou za čas překvapit, viz Countdown, ale tohle Rozhodnutí nebo život, se teda moc nepovedlo. Asa alias máslové pole, byl unuděný k smrti a na tu holčinu nesympatickou, ošklivou se nedalo vůbec dívat. Hudba celkem dobrá a druhá hvězda, za solidní scénu požírání střepů. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama