Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (301)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hm, jaký asi bude švédský originál? Hanks je v nabručené roli hodně zajímavý, ale z mého pohledu nejméně uvěřitelný. Okolo jsou sice dost ujeté postavy, ale s méně známými obličeji si režisér mohl hrát mnohem víc. I Ottova postava je dost neuvěřitelná, ale sami jsme zde měli pana Anděla, který v sobě také nějakou tu lidskost nakonec našel. Jinak je Otto ale moc fajnovým vyprávěním a pohledy do minulosti jsou snad ještě lepší než současnost. I když jedno bez druhého by moc nefungovalo. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Pro mě na tomhle filmu nejvtipnější bylo, že jsem měl po celou dobu pocit Déjà vu. Asi tak ve čtvrtce filmu už ten pocit začínal hraničit s jistotou a v půlce, už jsem věděl, že O T T O je remakem a že jsem ten originál viděl docela nedávno tomu. Jenže v tu dobu mi ta informace byla asi stejně platná jako delfínovi pádlo. Kdybych to věděl hned na začátku filmu, tak by mě ten pocit zbytečně nerušil od jeho sledování. Ale tak alespoň jsem to mohl šoupnout jako zajímavost k filmu tady na ČSFD, když už nic. A srovnání se švedským originálem? Je to velmi velmi podobné. Už originál je velmi zdařilý, s takovým tím typicky severským humorem. Remake je v podstatě asi zbytečný film, ač je to tedy nepochybně zdařile zahráno a místy je to i vtipné, ale ne více než originál En man som heter Ove. Pozor spoiler:👨🏻‍🦳🏭❌🏠🪝👨🏻‍🦳🚗👨‍👩‍👧‍👧🙏👩🪜🙏👩🧔🚗🏥🤡👨🏻‍🦳🙏👩👨🏻‍🦳🍔👧👧🙏👩👨🏻‍🦳🚗🐈🪦🌺👨🏻‍🦳👨‍👩‍👧‍👧🏠🐈👨🏻‍🦳⚰️ ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi, vlastne nie až tak dávno, som videla v kine švédsky film Muž menom Ove. Vtedy som o ňom napísala, že to bol ten najkrajší švédsky film, aký som videla. Zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie filmy a hneď som si pozháňala aj knihu. Tento remake so zmeneným menom na Otto som chcela vidieť asi len preto, lebo do hlavnej úlohy obsadili Toma Hanksa, jedného z mojich najobľúbenejších hercov. Nemala som priveľké očakávania, remaky sú väčšinou zbytočné, obzvlášť keď ako aj v tomto prípade, originál je dokonalý. Našťastie aj Muž menom Otto sa vydaril. Rovnako ako náš hlavný hrdina s veľkým srdcom, aj tento film má srdce, je ľudský, silný, dojemný a vtipný. Tom Hanks ako aj pre mňa neznáma Treviño super. Len málo chýba do piatej hviezdičky. [Coffee & Cake KINO WORMS]. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, ale táto jednohubka v americkom prevedení sa mi páčila. Hlavne vďaka skvelému Hanksovi. Forster je talentovaný žánrový režisér a hoci nemá výrazný rukopis vie pracovať s námetom a s detailmi. Ten film vďaka tomu plynie, je príjemný a na nič sa nehrá. Viete presne kam to celé bude smerovať, ale popritom si dokážete užiť ten jemnocit s akou sú jednotlivé scény podávané. Či už tie retrospektívne, ale aj tie odohrávajúce sa v súčasnosti. Film je to vyvážený a po mnohých stránkach príjemný. Možno mi trošku vadilo, že v niektorých scénach veľmi výrazne tlačil na emócie, ale v rámci celku ako takého mi to nevadilo. Je pravda, že s podobnou témou sa mi Eastwoodov zárez páčil omnoho viac, ale zase som si vedomí, že takéto príjemné filmy občas treba. Idylické, miestami naivné, ale spravené takým spôsobom, že sa mi chce vlastne veriť, že to čo vidíme na obrazovke môže byť niekde u niekoho skutočné. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Kvalitních feel good filmů je méně a méně a Hanks je vždy spolehlivá sázka na jistotu, ze budete půl filmu litovat, ze jste si pred začátkem nevytahli kapesník. Hanks a Mariana Trevino jsou úžasné filmove duo. Marisol bychom v zivote asi potrebovali vsichni. Po dlouhem dni byl tenhle film jako pohlazeni po duši. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)

Reklama

Reklama