Reklama

Reklama

Ptáci stěhováci

  • USA Migration (více)
Trailer 16

Když nevystrčíte paty z domu, nic se vám nestane. Taková je v kostce životní filozofie kačeřího táty Macka, který manželku Pam a své dvě děti neustále přesvědčuje o přednostech domovského rybníčku, za jehož hranicemi se skrývá jen divočina a nebezpečí. Ovšem Pam už mírná zatuchlost domácího krbu leze na nervy a chtěla by se aspoň jednou podívat do světa. Když si u nich jednoho dne dá přestávku ptačí parta směřující přečkat zimu do teplých krajin, je rozhodnuto. Tátovým protestům navzdory celá rodinka vyráží z idylického amerického venkova na exotickou Jamajku! Zní to skvěle, ale nesmíte udělat zásadní chybu hned na startu, jako naši kachní hrdinové. Ti se totiž vydali na úplně opačnou stranu, takže je křídla zanesou do džungle města, které nikdy nespí, tedy do New Yorku. A tady na ně pochopitelně číhají dobrodružství na každém kroku, včetně těch, která by si rádi odepřeli (například nedobrovolná návštěva kuchyně restaurace, kde je vyhlášeným pokrmem kachna na pomerančích). Když jste pevně semknutá rodina, která táhne za všech okolností za jeden provaz, tak máte šanci zvládnout i nástrahy toho největšího velkoměsta. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 16

Recenze (59)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávočka nielen pre najmenších. Animácia je krásna a vyniká aj vďaka rozmanitosti a nápaditosti, s akou šikovne obmieňa jedno prostredie za iné. Raz sme v horách, potom vo veľkomeste, nie len tak hocijakom, ale rovno v NYC a tak sa letí ďalej až na Jamajku. Tie výlety a prelety a svet z vtáčej perspektívy sú na celom filme najlepšie. Kino s detičkami. 70%. [Kino Worms]. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ptáci stěhováci ve své podstatě nevypráví nijak originální příběh - v centru jsou témata jako důležitost rodiny a poučné putování - a sází na veskrze prototypické postavy. Přesto jsem si projekci snímku fakt užil - a to hlavně díky humoru, který měl potenciál oslovit mladší i starší publikum. Vedle ústřední linie s kachní rodinkou mě oslovilo zakomponování menších epizodek v podobě setkání s jinými členy ptačí říše - při scénce s gerontosauřími volavkami jsem se královsky bavil. Postava hlavního záporáka byla, ehm, zvláštní, ale rozhodně jsem ocenil, že nemluvila. Nenápadné, milé a humorné překvapení! ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to síce neznelo nejako oslnivo, ale napokon to bolo veľmi milé prekvapenie. Rodinná animovaná kačacia komédia má síce relatívne priamočiary dej s očakávaným koncom, ale tie dobrodružstvá, ktoré nápaditá kačacia rodinka zažije, to stálo za to. Najviac ma potešil samozrejme kvalitný a milý vizuál, ale aj skvelé hlášky so svojským dôvtipom, na ktorom sa dalo určite aj zasmiať. Okrem toho tu bolo aj viacero pekných etických a morálnych posolstiev, čo určite podprahovo zaváži aj u mladých divákov. Trochu mi prekážala tá postava premotivovaného kuchára, ale beriem, však aké by to bolo bez nejakej dominantnej negatívnej postavy? Inak celkovo vydarené, vhodné pre deti aj dospelých :) 4* ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mám animované pohádky moc ráda, chodím na ně do kina čím dál méně. Mám totiž dlouhodobě pocit, že už ani tahouni jako studia Disney a Pixar neprodukují tak zajímavé snímky jako v minulých desetiletích. Nově produkované animáky menších studií už téměř nesleduji, Ptáci stěhováci ale vypadali jako docela zábavná podívaná. Jak už to ale někdy bývá, nejlepší gagy byly ukázány právě v traileru a jinak se jedná o veskrze průměrnou záležitost, která možná pobaví ty nejmenší děti, je hezky kreslená, ale vyspělejší diváci se budou nudit. Takže si asi zase pustím nějakou disneyovku z devadesátek. Zklamání a 3* s přivřenýma očima. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, které mi vyrazilo dech. Animáky se zvířatky mám nejradši a od tohodle jsem upřímně nečekal moc, o to více jsem překvapený jaká pecka se z Migration vyklubala. Upřímně Universal s Netflixem to za mě natírají i Disneymu a Pixaru, kteří oba stojí za houby v poslední době. Migration nemá revoluční vizuál, takový zkrátka hezký standard a dějově nepřináší vůbec nic nového, ale je tu moc sympatická kachní rodinka, která se rozhodne poprvé v životě opustit hnízdo a emigrovat konkrétně na Jamajku a cestou zažijou divoké a nevídané dobrodružství. Takže ano ikdyž je to jen o tom dostat se z bodu A do bodu B a taky je to o výchově rodičů k dětem, ale vůbec mi to nevadilo, protože tu funguje parádní humor ( jakože některé gagy a situační humorné scény jsou vyloženě boží), opravdu nepamatuji se kdy jsem se u animáku tak dobře zasmál jak zde a k mému překvapení je to i docela dost napínavé ( scéna s Volávky je vlastně i celkem creepy. kde by se děti mohly bát) a heist kličů v kuchyni je vygradovaný bombasticky. Po příchodu Papagáje ( Keegan Michael Key) se mé nadšení ještě zvýšilo a takový kachní ráj s meditací, tobogány a masážemi byl fajný úlet. Velmi zábavné, příjemné, hezké a dojemné.  8/10. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama